Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Golf R400 és a T1 Westfalia kempingautó lesznek a Volkswagen-találkozó sztárvendégei

25.08.2015

A Volkswagen-találkozó minden évben számtalan meglepetést tartogat, az új modellek bemutatkozása mellett olyan gyári, kis szériájú különlegességek is megtekinthetőek itt, melyek a márka igazi ékkövei. Szeptember 19-én ezúttal a Volkswagen Golf R400 és a T1-es generáció Westfalia SO34 kempingautó változata érkezik hazánkba a szervezőknek köszönhetően.

Immáron hagyományosan a Volkswagen-találkozó számít a márka őszi újdonságainak bemutatójául. Az idei rendezvényen a Tourant, az új Transportert és az új Caddyt ismerheti meg a nagyközönség a Hungaroringen. A márka múltbéli sikertörténeteit idézve, vagy éppen az elkövetkező évek iránymutató trendjeit bemutatva gyári különlegességek is érkeznek Mogyoródra, így ismét lesznek ritkaságnak számító csemegék a szeptemberi rendezvényen.
Az egyik ilyen vendég a versenyautókat megszégyenítő Volkswagen Golf R400 lesz, ami az utóbbi évek találgatásai után végre kézzelfogható közelségbe került a rajongók számára. A tavalyi Pekingi Autószalonon bemutatott tanulmányautó, és az azt követően megjelent limitált kiadású modell leginkább külsejükben hasonlítanak, ami igazán jó hír a vezetés szerelmeseinek. Míg a bemutatott koncepció autó 2,0 literes turbós egysége 395 lóerőt tudhatott magáénak, addig az utcai változat 420 lóerős teljesítményre képes, amivel kategóriájának egyik legerősebb modelljévé válik. A 4Motion összkerékhajtású modell hatfokozatú DSG váltóval kerül sorozatgyártásba. Egy teljesen áttervezett felfüggesztési rendszer, nagyobb fékek és egy sokkal közvetlenebb kormánymű, pedig a vezetési élményt támogatva teszik az autót igazán kuriózummá. A szeptemberi rendezvényen látható Golf R400 várhatóan 2017-ben kerül a piacra, mivel a Golf ráncfelvarrott hetedik generációjának alapjaira épül majd.
A Hippi-falu oldtimerei között is találkozhatunk egy igazán egyedi Transporterrel, Németországból ezúttal egy gyönyörű Volkswagen T1 Westfalia vendégeskedik a rendezvényen. Az 1950-től gyártott, sokak számára a béke és szabadság életérzését képviselő Transporterből 1,8 millió darab készült a világon. Egy különleges sorozat keretében álmodták meg a Westfalia SO34 kempingautót, a speciális változat vidám színei, ötletes és minőségi megoldásai, valamint a furnérlapos betétekkel ellátott enteriőrje hamar elvarázsolta az utazás szerelmeseit. Ugyanaz a 1192 köbcentis, 34 lóerős motor dolgozik benne, mint az alapmodellben, azonban ezzel az egyedi szériával egy életérzés jelképévé vált a négyüléses, "szekrényajtós" dobozos. Sikerére való tekintettel a Volkswagen 1967-ig gyártotta az eredeti típust, melynek egy kifejezetten szép, egyedi darab bemutatásával állít emléket a márka az idei találkozón.
Az idei Volkswagen-találkozón már a Transporter, Bogár, Passat, Scirocco és Corrado, Polo, Jetta, Bora és Vento tulajdonosok is külön-külön összejövetelt tartanak a helyszínen, a Paddock rész azonban ezúttal is kizárólag a Golf generációké lesz: az előzetesen regisztrálók közül neves szakújságírókból és autós szakemberekből álló zsűri választja ki az erre legalkalmasabb, legszebb 300 járművet.


Fényképek a tavalyi rendezvényről:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.923505534334816.1073741847.344123578939684&type=3
A 2014-es Volkswagen-találkozóról készült videó itt tekinthető meg:
https://www.youtube.com/watch?v=swpYgtaXVnU
Az idei Volkswagen-találkozó Facebook oldala az alábbi linken érhető el:
https://www.facebook.com/events/1551977735047245/


A rendezvényről bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu honlapon olvasható.