Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A DRIVE. Volkswagen Group Forum második kiállításaként megnyílt a „Think New.”

31.08.2015

• Augusztus 21-től a Volkswagen Személyautók testközelbe hozza a legújabb gépjárműves fejlesztéseket
• A kiállítás a kutatás-fejlesztés kulisszái mögé enged bepillantást és közös munkára invitálja a látogatókat

"Think New." mottóval új kiállításra várja a látogatókat augusztus 21-től a DRIVE. Volkswagen Group Forum. A Volkswagen Személyautók olyan gépjárműves fejlesztéseket - például intelligens vezetői segédrendszereket - mutat be itt november elejéig, amelyek nagyban megkönnyítik a mindennapos közlekedést. A kiállítás emellett a vállalatcsoport kutatás-fejlesztési témáiba is érdekes betekintést kínál, miközben a vendégek a mobilitással szemben támasztott egyéni elvárásaikat is megoszthatják. A Volkswagen kiállítása mellett egy-egy különleges modelljével vagy egyedülálló kiállítási darabjával a Volkswagen Csoport további 11 márkája is megjelenik a DRIVE létesítményében.

"A Volkswagen célja, hogy a világ leginnovatívabb volumenmárkájává váljon" - jelentette ki Anders-Sundt Jensen, a Volkswagen Személyautók marketing-kommunikációs vezetője. "A 'Think New.' kampány keretében és berlini különleges kiállításunkon a Volkswagen által kifejlesztett innovatív megoldásokat kívánunk bemutatni." Az új kiállítás a márka nemzetközi kampányának része, amelynek középpontjában a mindennapok mobilitásának innovatív fejlesztései állnak.
A látogatók a bejáratnál felállított több touchpoint segítségével szerezhetik meg első benyomásaikat a kiállításról és a "Think New." kampányról. Itt tekinthetik meg a legkorszerűbb fejlesztések jellemezte Sport Coupé Concept GTE tanulmányt is, amely az exkluzív sportautók formavilágával és innovatív, hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtásával mutatja a jövőbe vezető utat. A különleges sportkocsik progresszív dizájnja jegyében született koncepciómodell hibridhajtása egy V6-os TSI-aggregátból és két elektromos motorból áll, 279 kW (380 LE) rendszerteljesítménnyel és 100 kilométerenként átlagosan mindössze 2,0 liter üzemanyag-fogyasztással.
A négy fő témakör szerint elrendezett kiállítás első részét a Volkswagen az elektromos közlekedésnek szentelte. A látogatók egy GTE Racer szimulátor segítségével testközelből győződhetnek meg róla, hogy az elektromos hajtás korántsem jelent kompromisszumot a vezetés élvezete terén. További érdekes kiállítási darab az e-Golf részben üveg makettje, amely 1:1 méretarányban mutatja be szemléletesen az elektromos gépkocsik hajtásrendszerének elemeit. A kiállítás második témaköreként a legújabb vezetői segédrendszerek mutatkoznak be, amelyek egyszerre teszik könnyebbé és biztonságosabbá a mindennapok autózását. Arról pedig, hogyan segíti az autó az egyes menethelyzetekben vezetőjét, elektronikus albumokból ("Lookbooks") vagy az Ergo-Active üléseiből hallható hangjátékokkal tájékozódhatnak a látogatók. Ennek során többek között az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását vagy éppen a közlekedési torlódásokbeli araszolást segítő berendezések előnyeivel is részletesen megismerkedhetnek.

Az okostelefonokkal alkotott fejlett digitális hálózatok kínálta lehetőségek mutatkoznak be a kiállítás harmadik témaköreként, az olyan kapcsolati technikáktól, mint például az App Connect, az egyes funkciók System Car rendszeren keresztüli vezérlésén át, egészen az Apple Watch okosórával közvetlenül a felhasználó csuklójáról megoldható távvezérlésig. A kiállítás utolsó témaköre a mobilitás jövője. A Volkswagen itt az e-Bike mellett a Last Mile Surfer formájában egy kimondottan a nagyvárosokba szánt mobilitási megoldást is bemutat. A Nils tanulmány pedig együléses elektromos jármű, amely károsanyag- és zajkibocsátás nélkül közlekedhet a holnap metropoliszaiban.
A kiállítás azonban nem csupán a Volkswagen innovatív fejlesztéseinek bemutatója, hanem videoboxok és mágnestáblák segítségével a látogatókat is arra invitálja, hogy fejtsék ki a jövő mobilitásáról alkotott személyes elképzeléseiket. A nagyközönség így a fejlesztési folyamatokban is aktívan részt vehet.


A DRIVE. Volkswagen Group Forum


A Volkswagen Group Forum DRIVE a Volkswagen Csoport Berlinben létesített kommunikációs platformja, a Lindencorso épületében 2015 óta világszerte első alkalommal jelenik meg mind a 12 márkájával és a Financial Services AG társasággal a német főváros szívében. A DRIVE időszakos márka- és tematikus kiállításokkal kíván a vállalatcsoport mobilitási témáinak platformjaként szolgálni, amelyeket sokrétű keretprogramok egészítenek ki. A konferenciák és megbeszélések számára a legmodernebb technikával felszerelt termek állnak rendelkezésre. A mai Lindencorso épületének helyén állt korábban a Café Bauer, Berlin első bécsi stílusú kávéházainak egyike, ám a második világháborúban az épület teljesen romba dőlt. Ezután létesült az étteremként és irodaépületként szolgáló új "Lindencorso", amely többek között az egykori NDK Építészeti Akadémiájának is helyet adott legfelső emeletén. 1993-ban ezt az épületet is lebontották, s három év alatt felépült a mai Lindencorso.