Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Automotive Brand Contest 2015:

02.09.2015

A Német Formatervezési Tanács nyolc kitüntetéssel jutalmazta a Volkswagen márkát


Az autóipar márka és formatervezési versenye, az Automotive Brand Contest 2011-ben indult útjára és a Német Formatervezési Tanács szervezésében kerül megrendezésre minden évben. Az idei év legnagyobb nyertesei között ismét jelen van a Volkswagen márka, amely összesen nyolc elismerést gyűjtött be a szakértő zsűritől, köztük a Legjobbak legjobbjának ("Best of Best") járó legmagasabb kitüntetést.

Az idei Genfi Autószalon egyik kiemelkedő járműve, a Sport Coupé Concept GTE kapta a Legjobbak legjobbja ("Best of Best") díjat a "Koncepció" kategóriában. A négy ajtós, négy személyes tanulmányt igen inspirálónak ítélte meg a Német Formatervezési Tanács nemzetközi zsűrije, akik értékelésükben a Sport Coupé Concept GTE tanulmányt, mint "a Volkswagen új, jövőbemutató és rendkívül egyedi formatervezési nyelvének megtestesítőjét" méltatták.

A Legjobbak legjobbja elismeréssel illették a sorozatgyártású Passat belső terét is, amely letisztult stílusával és igényes anyaghasználatával hódít. A szakértő bizottság így indokolta a döntést: "az elegancia és az esztétikum, a lendület és a precizitás egységével, könnyed karakterével új mércét állít a sorozatgyártású járművek tervezésében."

Ezen felül a "Szériagyártású járművek - külső megjelenés" ("Exterior Volume Brand") kategóriában különdíjjal jutalmazták a Golf GTE* modellt. A Golf GTE úttörő hajtásrendszere a jármű formatervében is nagyszerűen tükröződött. Ilyen részlet például a dinamikusan megalkotott orr résznél a lökhárítóba integrált LED nappali menetfény illetve a sportos hátsó egység krómozott kettős kipufogó végcsöve és a kéttónusú hátsó légterelő.
Az alábbi Volkswagen modellek részesültek elismerésben az Automotive Brand Contest kapcsán:
-    Cross Coupé GTE a "Koncepció" kategóriában
-    XL Sport a "Koncepció" kategóriában
-    Passat a "Szériagyártású járművek - belső tér" kategóriában
-    Touran a "Szériagyártású járművek - külső megjelenés" kategóriában
-    Golf GTE a "Szériagyártású járművek - külső megjelenés" kategóriában
Az Automotive Brand Contest ünnepélyes díjátadójára szeptember 15-én, a Frankfurti Nemzetközi Autószalon (IAA) első sajtónapján kerül majd sor.

*Golf GTE: üzemanyag fogyasztás l/100 km: 1,5 (vegyes); CO2-kibocsátás g/km: 35 (vegyes), hatékonysági osztály: A+