Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Ismét itt a Volkswagen-találkozó

09.09.2015

Negyedik alkalommal szervezi meg a Volkswagen a hazai márkatalálkozóját, immáron tíz típus tart összejövetelt a Hungaroringen, a szeptember 19-i rendezvényen. Az oldtimer korú, eredeti állapotú autók mellett számtalan egyedi kialakítású modellel is találkozhatnak az érdeklődők, de gyári különlegességek is érkeznek a rendezvényre, s több újdonság magyarországi bemutatójára is itt kerül sor. Rengeteg program, friss elemként "használtautós börze" várja a látogatókat, az idei százforintos tombola fődíjaként pedig egy kabrió Golf IV is új gazdára talál.

A Volkswagen márka fanatikusainak már nem kell sokat várniuk, ugyanis bő egy hét múlva, szeptember 19-én kerül sor negyedik alkalommal a Volkswagen hazai márkatalálkozójára. Az évről-évre egyre népszerűbb eseményen idén a Golf, Transporter, Bogár, Passat, Scirocco, Corrado klubok mellett már a Polo-, Jetta-, Bora- és Vento-tulajdonosok is számos autóval képviseltetik magukat a mogyoródi rendezvényen. Tavaly közel tizenkétezer látogató, s ezernél több kiállított autó érkezett a helyszínre, idén ennél is nagyobb létszámot várnak a szervezők.

A szokásoknak megfelelően a központi Paddock részen a tizenkét fős szakmai zsűri által kiválasztott, a Golf hét generációjának legszebb hazai darabjai sorakoznak majd, de a Hungaroring területén szeparáltan helyet kap az összes további típus is. Például a Transporterrel és Bogárral érkezők a versenypálya területén kialakított Hippifaluban parkolhatnak, ahol igazi "flower-power" hangulat, hippi dj, tábortűz, bográcsozás várja a kilátogatókat. A vállalkozó kedvűek, - amennyiben előre regisztrálnak -, akár itt is tölthetik az éjszakájukat sátorban vagy saját autójuk fedélzetén.

Az oldtimer modellek mellett számtalan egyedi autó érkezik a mogyoródi versenypályára, de a hagyományokhoz hűen idén is itt mutatkozik be több újdonság: lehull a lepel a vadonatúj Touranról, az új Transporterről és az legújabb Caddyről is. Továbbá gyári különlegességek is hazánkba látogatnak, a szervezőknek köszönhetően a Golf R400 és a T1-es generáció Westfalia kempingautója is közelről lesz megtekinthető.

A kiállított típusok mellett a programok száma is nő, bár a korábban kedvelt elemek sem maradnak el. A Continental jóvoltából idén is fejleszthetjük vezetési technikánkat, Amarokok, Touaregek és Tiguanok volánja mögött off-roadozhatunk a nagyközönség számára többnyire ismeretlen, a Hungaroring területén található 30 hektáros erdő hegy-völgyes útjain. Szintén ezt a szakaszt járhatjuk be utasként a "Forrest taxik" fedélzetén, két T3 Syncro viszi majd a vendégeket a nehéz terepen. Különleges élményt tartogat a Volkswagen Driving Experience szereplése is, a gyári csapat a nap folyamán kétszer is bemutatót tart a versenypálya célegyenesében.

Újdonságként a Das WeltAuto a Használtautó.hu-val együttműködésben "használtautós börzét" szervez a helyszínen, ahol a márka szerelmesei kedvükre válogathatnak eladó sorban lévő Volkswagenek között. A piactérre az ezen a linken található regisztráció kitöltése után lehet beállni, az értékesítésnek mindössze két feltétele van: kizárólag magánszemélyek árulhatnak, saját tulajdonukban lévő autót.

Hogy ne csak a férfiak, hanem a hölgy vendégek és a gyermekek is jól szórakozzanak, az egész napos összejövetel számos lehetőséget biztosít a kikapcsolódásra számukra is, délután pedig Sub Bass Monster koncertje szórakoztatja majd a nagyközönséget.

Az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is egy gyönyörű Golf lesz az esemény fődíja, ebben az évben a százforintos tombolán a legszerencsésebb játékos egy 1999-es 1.6 Trendline Golf Cabriolet-t vihet majd haza.

A nyereményautóról

Az első tulajdonos még a Porsche Inter Auto Kft. egyik budapesti telephelyén vásárolta az 1.6-os motorral szerelt, Trendline felszereltségű kabriót, mely többször visszakerült a Porsche Hungaria hálózatának rendszerébe. Néhány évnyi használat után a nagykanizsai Das WeltAuto kínálatában tűnt fel a gépkocsi, amit akkor egy fogorvos vásárolt meg. A doktor második autóként használta a zöld színű járművet, és rendszeresen karbantartotta szeretett vászontetős négykerekűjét. A Golf később ismét ebbe a kereskedésbe került vissza, s innen már egyenes út vezetett a Das WeltAuto XIII. kerületi központjába, ahol a Das WeltAuto a Porsche Hungaria Parts Center és a Porsche Inter Auto segítségével felújította azt. Eredeti Volkswagen Classic Parts alkatrészek beépítésével (melyek szinte hiánytalanul hozzáférhetők a rég nem gyártott típushoz) cserélték a szükséges kopó alkatrészeket, az autó egy alapos nagyszervizt kapott, és kijavították a fényezés hibáit.

A Volkswagen-találkozó ideje alatt a Paddock részen lévő Das WeltAuto boxban lesz megtekinthető a nyeremény, amit a tavalyi fődíj és a jelenlegi kínálat hat másik autójának társaságában állítanak ki.

A Volkswagen-találkozóról

A rendezvényről bővebb információ a www.volkswagen-talalkozo.hu holnapon, a Volkswagen Magyarország Facebook vagy a Volkswagen-találkozó esemény oldalán található.

A tavalyi rendezvény fényképei:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.923505534334816.1073741847.344123578939684&type=3
A 2014-es Volkswagen-találkozó videója:
https://www.youtube.com/watch?v=swpYgtaXVnU
Az idei Volkswagen-találkozó Facebook oldala:
https://www.facebook.com/events/1551977735047245/