Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Dr. Martin Winterkorn, a VW AG igazgatóságának elnöke állásfoglalása

2015-09-22

A U.S Environmental Protection Agency (EPA, az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hatósága) valamint a California Air Resources Board (CARB, a Kaliforniai Légügyi Testület) nyilvánosságra hozta megállapításait, mely szerint a Volkswagen Csoport dízel hajtású autóit tesztelve, az amerikai környezetvédelmi elvárások megsértését jelentő manipulációkat észleltek.

A Volkswagen AG igazgatósága igen komolyan veszi ezeket a megállapításokat. Engem személyesen is mélységesen elszomorít, hogy megtörtük a fogyasztók és a közvélemény részéről felénk áradó bizalmat.
Teljes mértékben, átláthatóan és sürgős jelleggel együttműködünk az ügyben felelős intézményekkel, hogy világosan, nyíltan és teljességgel feltárjuk az ezzel kapcsolatos tényeket. A Volkswagen ebben az ügyben külső vizsgálatot rendelt el.

Nem tűrjük, és nem fogjuk eltűrni a belső - illetve a jogi rendelkezések bárminemű megsértését.

Számunkra a fogyasztók és a közvélemény bizalma most, illetve a jövőben is a legfontosabb tőkét jelenti. Mi a Volkswagennél minden elképzelhető lépést megteszünk, hogy újra rászolgáljunk az oly sok partnerünk által kinyilvánított bizalomra, és minden szükséges eszközt felhasználunk, hogy visszafordítsuk az események által okozott kárt. Ez a kérdés számomra és az igazgatóság számára is elsődleges szempont.