Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Dr. Martin Winterkorn professzor nyilatkozata

2015-09-24

"Rendkívüli mértékben megráztak az elmúlt néhány nap eseményei. Mindenekelőtt döbbenten állok a tény előtt, hogy ilyen horderejű szabálytalanság előfordulhatott a Volkswagen Csoportnál.

Mint vezérigazgató, felelősséget vállalok a diesel motorokkal kapcsolatban feltárt szabálytalanságokért és ezért arra kértem a felügyelőbizottságot, hogy közös megegyezéssel mentsen fel a Volkswagen vezérigazgatói tisztségéből. Teszem ezt a vállalat érdekeit szem előtt tartva, noha nem tudok róla, hogy jómagam helytelenül cselekedtem volna.

A Volkswagennek egy új kezdetre van szüksége - és ez a munkatársakra is vonatkozik. Lemondásommal megnyitom az utat az új kezdet előtt.

Mindig az ösztönzött, hogy a vállalat, de mindenekelőtt ügyfeleink és alkalmazottaink javára cselekedjek. A Volkswagen az életem volt és mindörökre az is marad.

A feltárás és átvilágítás folyamatának nem szabad megállnia. Ez az egyetlen módja a bizalom visszaszerzésének. Meg vagyok győződve arról, hogy a Volkswagen Csoport és dolgozói úrrá tudnak lenni a válságon."