Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen AG felügyelőbizottságának nyilatkozata

08.10.2015

A Volkswagen Aktiengesellschaft felügyelőbizottsága mai ülésén azonnali hatállyal megválasztotta a felügyelőbizottság elnökének Hans Dieter Pötsch (64) urat. Pötsch utódjaként a pénzügy és kontrolling terület felelőseként a testület Frank Witter (56) urat nevezete ki, aki mostanáig a Volkswagen Financial Services AG igazgatóságának elnökeként tevékenykedett.

Dr. Wolfgang Porsche, a felügyelőbizottság elnökségének tagja a következő nyilatkozatot tette a felügyelőbizottság nevében: "Hálásak vagyunk Pötsch úrnak, amiért elvállalta ezt a fontos feladatot e nehéz időkben. Pötsch úr mélyrehatóan ismeri a teljes Volkswagen Csoportot és az autóipar egészét, valamint nagy szakértelemmel rendelkezik a pénzügyi piacok terén. Megköszönjük Berthold Huber úrnak, hogy a felügyelőbizottság megbízott elnökeként felvállalta a felelősséget, és e minőségében is érdemeket szerzett a konszernen belül."

Pötsch az ülés után az alábbiakat mondta: "Köszönöm a felügyelőbizottságnak a megválasztásommal kifejezett bizalmát. Mindent megteszek a történtek maradéktalan feltárása érdekében. Hozzá akarok és hozzá fogok járulni ahhoz, hogy az ügyfelek, a nyilvánosság, a befektetők és az üzleti partnerek Volkswagenbe vetett bizalma újra növekedhessen. Fő feladatomnak azt látom, hogy hozzájáruljak ahhoz, hogy a konszern eredményes jövő elé nézhessen."

Ezt a felügyelőbizottság új elnöke a következőkkel egészítette ki: "A mai ülés is megmutatta, hogy a felderítés következetesen és nagy erővel folyik. A felügyelőbizottság által külső vizsgálattal megbízott Jones Day Ügyvédi Iroda szó szerint minden követ megmozgat."

A spekulációk és a bizonytalan, előzetes információk senkinek sem használnak. Pötsch: "A felügyelőbizottság nagyon fontosnak tartja a Jones Day által folytatott vizsgálatot. Szorosan figyelemmel kísérjük és támogatjuk a folyamatot. Továbbá gondoskodunk a szükséges következmények levonásáról.