Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen AG bemutatja az EA 189 gyári kódú dízelmotorral felszerelt járművek számára kidolgozott utólagos beavatkozás akciótervét

13.10.2015

•    A Volkswagen Csoport jelenlegi, az Európai Unió államaiban Euro 6-os motorral kínált új autói megfelelnek a jogszabályi elvárásoknak és a környezetvédelmi előírásoknak
•    Műszaki szempontból az összes jármű biztonságos és üzemképes
•    Műszaki megoldások kidolgozását végzi a vállalat, amelyeket az illetékes hatóságoknak még október folyamán bemutat
•    A Volkswagen Csoport 35 283 járműve érintett Magyarországon.

A Volkswagen AG bemutatja a dízelmotoros járművek károsanyag-kibocsátási jellemzőit érintő utólagos beavatkozás akciótervét.

Az érintett ügyfeleket első lépésként értesítik, hogy utólagos beavatkozással járművük károsanyag-kibocsátási jellemzői jobbá tehetők.
Műszaki szempontból mindegyik jármű biztonságos és üzemképes.

Az akcióterv értelmében a Volkswagen Csoport érintett márkái október folyamán bemutatják az illetékes hatóságoknak a kidolgozott műszaki megoldásokat és intézkedéseket. Az érintett járművek tulajdonosait a következő hetek és hónapok során értesítik erről. A konszern összes érintett márkája létrehoz majd nemzeti weboldalakat, ahol az ügyfelek folyamatosan tájékozódhatnak az ügy állásáról.

Egy belső elemzés a gyártási darabszámok, valamint az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján megállapította, hogy a Csoport világszerte összesen 11 millió érintett járműve közül körülbelül 35 283 darab magyarországi jármű esetében lesz szükséges a szervizműveletet elvégezni.
Ezek, a meghatározott évjáratba és modellcsaládba tartozó járművek vannak az EA 189 típusú dízelmotorral felszerelve.

Az érintett magyarországi járművek márkák szerinti megoszlása:

Volkswagen személyautó: 12 427
Audi: 6 014
ŠKODA: 11 964
SEAT: 535
Volkswagen haszonjármű: 4 343