Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen-csoport 7,43 millió gépkocsit szállított ki az első kilenc hónapban

19.10.2015

A Volkswagen-csoport kiszállításai idén  január és szeptember között megközelítőleg a tavalyi szinten maradtak a 2014-es adatokkal összehasonlítva, ami az idén világméretekben 7,43 millió gépjármű kiszállítását jelentette. Összességében a fejlemények Európában kedvezőek voltak, Nyugat-Európa forgalma konkrét növekedést hozott,   Közép- és Kelet-Európa legtöbb országa hasonló képet mutatott, noha ez  nem volt elégséges ahhoz, hogy semlegesítse az oroszországi csökkenést. A kiszállítások enyhén növekedtek az Egyesült Államokban. A vállalat javította teljesítményét  Kínában, ahol a szeptemberi kiszállítások majdnem elérték a tavalyi év hasonló időszakának számait.

A teljes európai piacon az első három negyedévben 3,5 %-kal nőttek a Csoport márkáinak kiszállításai, ezen időszak alatt összességében 3,07 millió gépkocsit szállítottak le az ügyfeleknek. Nyugat-Európában 2,62 millió ügyfél vehette birtokba a csoport valamelyik márkája által gyártott új gépkocsiját, ez a szám 6,1 %-os növekedést jelent. A helyzet a német piacon továbbra is kedvező: a hazai piacon 971 200 gépkocsit adtak át a vásárlóknak, ez pedig 4,6 %-os növekedést jelent a szeptemberig tartó időszak alatt.

A Volkswagen-csoport Nyugat-Európa más piacain is növekedést ért el. Mindenekelőtt Spanyolországban, ahol 17,5 %-os, illetve Olaszországban, ahol 9,1 %-os növekedést produkált az év kezdete óta. A továbbra is feszült oroszországi helyzet következményeként a kiszállítások a Közép és Kelet-Európai régióban jelentősen csökkentek, a Csoport a szeptemberig terjedő időszakban 451 611 gépkocsit adott át, ebből  a feszültségekkel terhelt orosz piacra 127 300 egység jutott el.

Az észak-amerikai térségben  idén január és szeptember között 5,8 %-kal nőttek a Csoport-szintű kiszállítások, és elérték a 693 100 darabot. Ebből a mennyiségből a tavalyi számhoz képest 3,2 %-kal többet, 453 500 egységet adtak át  az Egyesült Államokban, vagyis a régió legnagyobb  piacán. A dél-amerikai régió továbbra is megérzi a kihívást jelentő brazíliai helyzetet. A térség legnagyobb piacán a Volkswagen-csoport kiszállításai szeptemberig 33,4 %-kal estek vissza, és 308 600 darabos mennyiséget értek el. Ennek következtében a kiszállítások az egész régiót tekintve 439 700 egységre csökkentek. A Csoport az ázsiai-csendes óceáni térségben  az első három negyedév során 2,88 millió gépkocsit szállított le, ebből 2,58 milliót Kínában, a Volkswagen-csoport legnagyobb méretű ország-piacán.