Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az érintett EA 189 dízelmotoros járművek visszahívása mellett döntött a német Szövetségi Közlekedési Hivatal

20.10.2015

•    A Volkswagen üdvözli a Szövetségi Közlekedési Hivatal gyors döntését
•    A járművek tulajdonosai tájékoztatást fognak kapni
•    Az aktuális EA 288 dízelmotorcsalád nem érintett

A Volkswagen üdvözli a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrt-Bundesamt, KBA) gyors döntését arról, hogy a múlt héten bemutatott ütemtervet és intézkedési tervet egy visszahívási akció keretében kerüljön megvalósításra. Így az ügyfelek számára is egyértelművé válik, hogy a járművek korlátozások nélkül használhatóak.

A Volkswagen Csoport Európában (az Európai Unió 28 tagállamában) összesen körülbelül 8,5 millió járművet hív vissza, ebből a hatósági adatok alapján nagyjából 2,4 milliót Németországban. Az Európai Unió 28 tagállamán kívül az összes országban külön-külön részletesen tisztázzák, hogy az EA 189 mely kipufogógáz-besorolás szerinti változatai érintettek.

A Volkswagen folyamatosan tájékoztatja majd ügyfeleit. A német weboldalon, a www.volkswagen.de/info címen például minden németországi Volkswagen-ügyfél 2015. október 2. óta rákereshet járműve alvázszámára, és ez alapján azonnal megtudhatja, hogy járműve érintett-e. Az Audi, a SEAT és a ŠKODA márkák esetében, illetve a többi EU-tagállamban is hasonló ügyfél-weboldalak segítik a helyi tájékozódást, így az október 5-vel kezdődő héttől valamennyi márka magyarországi honlapján is elérhetők ezek az adatok..

Jelenleg nagy erőkkel folyik az akciótervben meghatározott műszaki megoldások kidolgozása. A járművek utólagos kijavítása 2016 januárjában kezdődik - az ügyfelek számára ingyenesen. A műszaki megoldások egyaránt lehetnek szoftveres és hardveres beavatkozások is. Ezeket most fejlesztik az érintett, különböző gyártási sorozatú és évjáratú modellek számára. Az összes intézkedést hamarosan bemutatja a Volkswagen az illetékes hatóságoknak. Ezután a járművek tulajdonosait a Volkswagen a következő hetek és hónapok során tájékoztatja az intézkedésekről.

Ezzel az ügyfelek számára is egyértelműsítették, hogy a járművek továbbra is  korlátozások nélkül használhatók. Műszaki szempontból mindegyik érintett jármű biztonságos és üzemképes.

A aktuális következő motorgeneráció, az EA 288 (bevezetése 2012-ben kezdődött) tagjai nem érintettek.