Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Világbajnokként szerezte 12. rally győzelmét a Volkswagen

20.11.2015

•    Wales-ben a 13 lehetséges győzelemből 12-szer győzött a Volkswagen
•    Az Ogier/Ingrassia páros az első, a Mikkelsen/Floene duó a harmadik lett a Brit Rally-n

A FIA rally világbajnokság (WRC)  2015-ös  szezonja  úgy kerül majd be a történelemkönyvekbe, mint a Volkswagen eddig legsikeresebb szezonja. A háromszoros rally világbajnok Sébastien Ogier/Julien Ingrassia páros  a wolfsburgi világbajnoki autóval nyolc győzelmet szerzett ebben a szezonban, és az Andreas Mikkelsen/Ola Fløene páros is méltó módon fejezte be a szezont a Brit Rally-n elért harmadik helyével.

Ez a harmadik hely volt  idén Mikkelsenék kilencedik dobogós helyezése, ennél többet csak az Ogier/Ingrassia páros tudott begyűjteni. A záró Power Stage szakasz győztese  a Jari-Matti Latvala/Miika Anttila  finn páros lett, akik az egyébként nehéz rally-t három bónusz ponttal fejezték be. Ez éppen elégnek bizonyul ahhoz, hogy a rally világbajnokságon bebiztosítsák maguknak a második helyet. A walesi erdőkben uralkodó rendkívül nehéz körülmények közepette a Volkswagen a lehetséges 19 szakaszból 15-öt nyert meg.  Ezzel a 2013-as évadtól kezdve a Volkswagen  717 szakaszból 504 etapon győzedelmeskedett.

Polo R WRC rekordok sorozata

A Volkswagen a nagy-britanniai rally-n újabb  kiváló eredményeket is elért: a lehetséges 39 győzelemből megszerzett 34-gyel a Polo R WRC továbbra is a rally világbajnokságok legsikeresebb autója, mely a részvételi számhoz viszonyítva a legnagyobb győzelmi arányt produkálta. A wolfsburgi márka 318 lóerős Polo World Rally Car-ja  Walesben gyűjtötte be az 500-ik szakaszgyőzelmét. Ezzel a Volkswagen mostanáig  504 szakaszt nyert meg a 717 speciális szakaszból, mióta 2013-ban a Polo R WRC bemutatkozott a Monte Carlói Rally-n. Sebastien Ogier és Julien Ingrassia  személyesen is rekordot döntött: a Walesben aratott győzelem a 32.  volt karrierjük során, a 25.  a Volkswagen színeiben és  ugyancsak elérték a mérföldkövet jelentő 400.  győzelmet