Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Jubileum Zwickau-ban: Elkészült az ötmilliomodik Volkswagen

07.12.2015

•    A vállalat 25 éves jubileuma egybeesik a termelési jubileummal
•    Új rekordot állított fel a szászországi autógyártásban a Volkswagen

Az ötmilliomodik Szászországban készült Volkswagen mai bemutatóján az összes szászországi Volkswagen telephely dolgozói részt vettek. A jubileumi jármű egy 1,8 literes, 132 kW (180LE)1  teljesítményű TSI motorral, hat fokozatú manuális sebességváltóval és 4MOTION összkerékhajtással szerelt tornádópiros színű Golf Alltrack. Az első Szászországban készült Volkswagen egy Polo volt, amely 1990. május 21-én gördült le a gyártósorról. Ma Golf, Golf Variant, Passat Variant és Phaeton modellek, TSI motorok és a Bentley Continental karosszériája készül a szászországi üzemben.

Prof. Dr. Siegfried Fiebig, a Volkswagen AG teljes jogú főmegbízottja és a Volkswagen Sachsen GmbH vezetőségének szóvivője megköszönte a munkatársaknak és partnereknek a személyes elkötelezettségüket. Méltatta a termelési jubileumot, mint egy fontos mérföldkövet a vállalat történetében, amely ráadásul egybeesett a vállalat megalapításának 25 éves jubileumával is. A menedzsment és az összes munkatárs látja azonban a kihívást. Fiebig még egyszer egyértelművé tette, hogy nem engednek kitűzött céljukból, hogy még ebben az évben elérjék a mágikus határt a 300 000 legyártott járművet.

"A huszonöt év alatt legyártott ötmillió Volkswagen új rekordot jelent az autóországnak nevezett Szászországban (Autoland Sachsen)." - nyilatkozta Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen üzemi tanácsának vezetője és a felügyelőbizottság elnökhelyettese. A jubileum nagy jelentőségű a szászországi autógyártás és a Volkswagen munkatársai számára: "A Volkswagen az első autógyártó, amely a szászországi autógyártás 110 éves történelme során az ötmilliós darabszámot elérte. "

1 Átlagos üzemanyag-fogyasztás városban: 8,1-8 l/100 km; átlagos üzemanyag-fogyasztás városon kívül: 5,5-5,6 l/100km; átlagos üzemanyag-fogyasztás, vegyes: 6,6-6,5 l/100km; szén-dioxid-kibocsátás (kombinált) : 155-153 g/km, energia-hatékonysági besorolás: C