Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Elindult az új Tiguan sorozatgyártása

11.01.2016

- 2007 óta több, mint 1,6 millió készült a Tiguan első generációjából Wolfsburgban

A Volkswagen wolfsburgi gyárában ma legördült a Tiguan második modellgenerációjának első darabja. Jens Herrmann, a wolfsburgi gyár vezetője így kommentálta a premiert: "Egy új modell sorozatgyártásának indítása mindig különleges pillanat egy gyár életében. Az utóbbi hónapok az egész csapat számára intenzív felkészüléssel teltek, hogy a Tiguan a vevők legmagasabb minőségi elvárásainak is megfeleljen. A wolfsburgi munkások egész csapata büszke erre a nagyszerű autóra."

"Kolléganőink és kollégáink már a Tiguan első generációjánál gondoskodtak a sikerről és az elismerésről. Most pedig a sikertörténet újabb fejezetéhez érkeztünk. A dolgozók mindent megtettek, hogy innen Wolfsburgból a sorozatgyártás első pillanatától kezdve egy kívül-belül tökéletes autó kerüljön az utakra." - nyilatkozta az üzemi tanács képviseletében Jürgen Hildebrandt.

A Tiguan első generációja a 2007-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be. A termelés 2007. augusztusi felfutása óta világszerte több, mint 2,8 millió Tiguan készült, ebből több, mint 1,6 millió Wolfsburgban gördült le a gyártósorról. A wolfsburgi gyárban az elkövetkező hónapokban párhuzamosan folyik majd mindkét generáció gyártása, az idő előrehaladtával azonban a wolfsburgi üzem egyre inkább az új modellgenerációra összpontosít majd. A jelenlegi magas vásárlói érdeklődés kielégítése érdekében az év elejétől a Volkswagen Osnabrück gyártja az első generáció kiegészítő elemeit.

November végén az új Tiguan elnyerte az Auto Trophy 2015 díjat. A kompakt SUV modell az AUTO ZEITUNG magazin nemzetközi olvasói szavazásán diadalmaskodott a "30 000 euró alatti terepjárók" kategóriában. A szavazáson így 21 versenytársát utasította maga mögé és folytatta az elődmodell sikertörténetét.