Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Új rendszer jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében

25.01.2016

•    Összefogják a műszaki, minőségi és gazdaságossági kérdéseket, valamint a határidő betartása iránti felelősség területét

Új felállás jött létre a Volkswagen márka járműfejlesztési szervezetében az év elején. Dr. Herbert Diess, az igazgatótanács elnöke hangsúlyozza: "Biztosítjuk azt, hogy egyértelműen hozzárendelhető legyen minden egyes járműprojekt esetében a vállalkozói felelősség. Ettől a fejlesztések erőteljes gyorsulását is reméljük.  Ez a lépés a "New Volkswagen", azaz márkánk új irányvonalának egyik kulcseleme."

Ezáltal erősödik a funkcionális határokon átnyúló együttműködés: Első ízben egyértelműen egy kézben van minden egyes modell esetében a műszaki és minőségi kérdések, a költségkeret és a határidők betartása iránti, valamint a gazdasági felelősség a modell koncepciójától, egészen az életciklus végéig. Ezek a felelősségi területek eddig különböző vállalati egységek között oszlottak meg, modellcsoportonként differenciálva.

Az új szervezet a kompetenciákat négy, egyenként több modellsorozatból álló csoportban fogja össze:

1.    Small: Az olyan kisjárművek csoportja, mint az up! és a Polo, valamint a jövőben kis SUV modelleket is tartalmaz, Klaus-Gerhard  Wolpert (59) irányítása alatt, aki 2010 óta a Volkswagen márka és a konszern termékmenedzsmentjét vezette.

2.    Compact: A Golf-osztályként is ismert csoport a ferdehátú limuzinoktól, a lépcsőshátú és kombi modelleken át, egészen az SUV modellekig terjed.  Ennek vezetését Karlheinz Hell (52) veszi át, aki ezt megelőzően 2014 óta a Volkswagen konszernben az elektromos és elektronikai cikkek beszerzési főnöke volt.

3.    Mid- Fullsize: Ez a termékportfólió a Passattól, a Sharanon és a jövőbeli közepes méretű SUV modelleken át, egészen a Touaregig terjed,
Dr. Elmar-Marius Licharz (45) vezetésével, aki 2010 óta a Volkswagen AG-nál, a Volkswagen márka termék kontrolling tevékenységét irányította

4.    BEV: Az e-Up!* és az e-Golf** modellek révén már léteznek ilyen márkájú elektromos járművek (Battery Electric Vehicles). A következő lépést a nagyobb hatótávolságú elektromos járművek jelentik majd, amelyeket ebben a csoportban fejlesztenek. Ennek egyik példája a CES 2016 alkalmával bemutatott BUDD-e tanulmány. A BEV modellek csoportját Christian Senger (41) irányítja, aki a Continental AG-tól érkezik a Volkswagenhez. A Continentalnál az Automotive Systems and Technology területet irányította.

Erős partnerként további támogatást nyújt majd az egyes modellsorozatok felelőseinek az újonnan létrehozott Stratégia és Termékek terület. Innen irányítják többek között a termékek életciklusának meghatározását, illetve életútjuk főbb eseményeinek összehangolását.

"Ezáltal világos struktúrákat és felelősségi területeket hozunk létre, így munkatársainknak több ideje jut legfontosabb feladataikra. Erősödik a felelősségvállalás, a kezdeményezőkészség és a csapatszellem"- magyarázza a Volkswagen vállalati kultúrája átalakításának egyik központi elemeként az új struktúrát, Dr. Herbert Diess.

Álláspontja szerint ugyanakkor az is cél, hogy felkészüljenek a jövőbeli kihívásokra, amelyek a digitalizáció és az elektromobilitás fejlődéséből és a vevők változó kívánságaiból adódnak. "A terméksorozatokra épülő új szervezet jövőképes termékprogramot tesz lehetővé, mivel erősíti az egyes funkcionális területeken átnyúló együttműködést és ezáltal a márka nyereségességét is fokozza."