Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Később közli éves beszámolóját, illetve tartja meg közgyűlését a Volkswagen

10.02.2016

•    A dízelmotorok károsanyag-kibocsátási témájáról szóló jelentés ütemezése nem változik
•    A különleges tételek nélkül a vállalat az előző évi szintre várja működési eredményét

A károsanyag-kibocsátási témakör hatásaival kapcsolatos, még jelenleg is nyitott kérdések, illetve az ebből eredő értékelési kalkulációk következtében a Volkswagen AG új időpontot határozott meg a 2015-ös gazdasági évről szóló beszámolója közzétételére. A vállalat ennek megfelelően éves sajtókonferenciájára (eddig 2016. március 10.) és rendes éves közgyűlésére (eddig 2016. április 21.) is mihamarabb új dátumot tűz ki.

E lépésével a Volkswagen - részvényesei érdekében is - a lehető legnagyobb átláthatóságot és a legmegbízhatóbb információkról tájékoztatást kívánja biztosítani.

A különleges tételek nélkül a Volkswagen továbbra is az előző évi szintre, a 2015-ös gazdasági évre meghatározott tartományon belül várja a vállalatcsoport működési eredményét.

E döntés nyomán nem változik a dízelmotorok károsanyag-kibocsátási témájának hátteréről és felelősségi kérdéseiről szóló jelentés várható ideje. A Volkswagen a korábban megadott ütemezés szerint, április második felére tervezi az ezirányú tájékoztatást.