Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Volkswagen Golf: 25 éve érkezik a zwickaui gyártósorról

17.02.2016

-    Ez idáig több, mint 2,7 millió Golf modellt gyártottak Szászországban
-    A Golf Variant modell 2013 óta kizárólag Zwickauban készül

Ma 25 éve, hogy a zwickaui járműgyár gyártósoráról legördült az első Golf. Azóta a másodiktól a hetedik generációig több, mint 2,7 millió darabot gyártottak a sikermodellből Szászországban. Az első Golf az 5000. Polo modellel együtt készült és a Németországi Szamaritánusok Szövetsége zwickaui szervezetének adományozta a márka.

Egy 1991-ben kiadott sajtóközleményben ez szerepelt: "A járművek a Volkswagen által szállított alkatrészekkel készülnek. A napi gyártási mennyiség 1991 közepére el kell, hogy érje a 150 darabot, 1991 végéig pedig egészen 350 darabra kell, hogy emelkedjen." Napjainkban munkanaponként akár 1 150 Golf modell is készülhet.

"A Golf minden idők legnagyobb darabszámban gyártott Volkswagen modellje. Az a tény, hogy ez a modell már negyed százada a zwickaui járműgyárunkban készül, jól mutatja a gyártási helyszínbe vetett bizalmunkat, ugyanakkor remekül igazolja az elkötelezett csapatmunka eredményességét." - nyilatkozta Prof. Dr. Siegfried Fiebig, a Volkswagen Sachsen GmbH. műszaki és logisztikai igazgatója, a vezetőség szóvivője.

Jens Rothe, a Volkswagen Sachsen GmbH központi üzemi tanácsának elnöke így kommentálta a jubileumot: "A zwickaui gyár számára a Golf egy kiemelkedő fontossággal bíró modell. 2013 májusában a Golf Variant gyártásindításával a szászországi üzem első alkalommal kapott felelősségteljes megbízást egy sorozatgyártású modell vezető gyártóhelyszíneként. Azóta ez a modell fontos kiegészítő pillérré nőtte ki magát. Ez esetben az ügyfelek hűsége a legnagyobb elismerés, amely kolléganőink és kollégáink munkáját méltatja."

Napjainkban Golf, Golf Variant, Passat Variant modellek illetve a Phaeton és a Bentley Continental modellek karosszériája készül a szászországi üzemben.