Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

GTI-találkozó – ikonikus fesztivál a Wörthi-tónál – A Golf GTI Clubsport S világpremierje

09.05.2016

•    A Volkswagen és a rajongók a Golf GTI első 40 évét ünneplik a Wörthi-tónál
•    Az új Clubsport S új rekordot állított fel a Nürburgring északi körén (Nordschleife)
•    A Volkswagen ipari tanulói két erős, egyedi Golf járművet mutatnak be
•    A Volkswagen Motorsport kiállítja a Golf GTI TCR versenyautóját

A Volkswagen e hétvégén rajongók ezrei körében ünnepli a Wörthi-tónál rendezett 35. GTI-találkozón a GTI 40. születésnapját. A fesztivál sztárja a 310 lóerős új Golf GTI Clubsport S, az eddigi legerősebb GTI. Látható lesz még a Golf GTI TCR, a nemzetközi túraautó-versenysorozatra készült 330 lóerős versenyautó is. A Volkswagen wolfsburgi és zwickaui ipari tanulói két, extrém erős egyedi Golf változattal dobják fel a találkozót. A Volkswagen időutazásra hívja a rajongókat: Reifnitzben végigvezeti őket a 40 éves GTI hét generációjának történetén - a legelső Golf GTI modelltől kezdve a legújabb GTI és GTI Clubsport modellekig.

A Volkswagen 400 darab Golf GTI Clubsport S járművet készül gyártani. A 228kW / 310LE teljesítményű Clubsport S a legerősebb sorozatban készült Golf, amit a Volkswagen valaha is gyártott. Ez a szuper GTI modell a 243kW/330LE teljesítményű Golf GTI TCR motorjának génjeit hordozza magában, amit a Volkswagen Motorsport a TCR International Series versenyeken használ. A Golf GTI Clubsport egyik jellegzetessége a jelentősen átalakított karosszéria. Az autó néhány napja, a Nürburgring északi pályakörén már megmutatta, mekkora lehetőségek rejlenek benne: a sorozatban gyártott elsőkerék-hajtású autók között 7:49.21 idővel új pályarekordot állított fel.
A Volkswagen wolfsburgi és zwickaui egységének tanulói immár hagyományos módon ismét egyedi Golf modelleket mutatnak be a GTI-fesztivál színpadán. Idén a wolfsburgi csapat kiállítja a 400 lóerővel büszkélkedő Golf GTI Heartbeat autóját, amelyben a GTI elmúlt negyven évének mindegyikére tíz lóerő jut. A zwickaui tanulócsapat egy Golf R Variant Performance 35 autóval tiszteleg a 35. Wörthi-tavi GTI-találkozó előtt. Ez a jármű 350 lóerős - vagyis minden Wörthi-tavi találkozóra jut 10-10 lóerő.
GTI. 40 éve ez a három betű jelenti a kompakt sportautók etalonját. A Golf GTI - amely 1976-os megjelenésével demokratizálta a sportos vezetés élményét. Az eredeti GTI utolérhetetlen jellemzői: agilis motor, közvetlen kormányzás, merev karosszéria, kis tömeg, izgalmas dizájn, golflabda a sebességváltókar végén, piros csíkok a hűtőrácson, skótkockás mintájú sportülések. Titokban fejlesztették. A cél 5000 autó legyártása volt. Mostanra a Golf GTI modellek száma már átlépte a kétmilliós határt. GTI. Egy jelenség. Egyedi, összetéveszthetetlen. Egy csillag, amely 40 éve csak emelkedik.

A Golf GTI Clubsport átlagos üzemanyag-fogyasztása, l/100 km: 7,4 (kombinált) *;
Szén-dioxid-kibocsátás, g/km: 172 (kombinált) *; Hatékonysági osztály: F
*= 2016 májusában becsült értékek