Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Személygépkocsik márka megközelítőleg 1.46 millió gépkocsit szállított ki az első negyedévben

12.01.2016

• Márciusban mintegy 544.000 gépjárművet szállítottak le
• A márka igazgatótanácsának  értékesítésért felelős tagja,  Jürgen Stackmann: " A  mindeddig legjobb negyedéves teljesítményt produkáltuk Kínában, a nagyon eltérő  jeleket mutató világpiacokon bekövetkezett visszaesések mellett."

A Volkswagen Személygépkocsik márka az idei esztendő első negyedévében 1,46 millió gépkocsit adott át ügyfeleinek, ami majdnem egybeesik a megelőző év azonos időszakának mennyiségével. A márciusban kiszállított majdnem  544.000 egység csupán 2,7 %-kal volt kevesebb, mint a tavalyi ugyanezen időszak adata

"A  vegyes előjelű fejlemények a regionális piacokon ugyancsak tükröződnek a kiszállítási adatainkban. Miközben a Volkswagen Személygépkocsik márka az első negyedévben a mindeddig legjobb eredményeket érte el Kínában,  a trend  különösen Dél-Amerikában továbbra is csökkenést mutat"- összegezte a helyzetet   Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személygépkocsik márka igazgatótanácsának értékesítésért, marketingért valamint a vevőszolgálatért felelős tagja.

"A leszállított 429.300 gépkocsival a cég majdnem elérte a tavalyi azonos időszak adatát az összeurópai piacon. A Volkswagen Személygépkocsik márka kiszállításai Nyugat-Európában stabilak voltak, itt 379.600 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek. Mindezek mellett a Volkswagen Személygépkocsik márka kiszállításai márciusban 9 %-kal nőttek Közép- és Kelet- Európában .

Márciusban a márka hálózatából majdnem 48.000 gépkocsit szállítottak  le az ügyfeleiknek Észak-Amerikában. míg az év harmadik hónapjában 32.400 gépkocsit adtak  át a vásárlóiknak Dél-Amerikában a továbbra is nehéz általános piaci helyzetben. 

Kínában a Volkswagen Személygépkocsik márka az év első három hónapjában 722.800 gépkocsit szállított ki ügyfeleinek, ami 6,5 %-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakával összevetve, és mindeddig  a legjobb negyedéves teljesítmény azóta, hogy a cég több,  mint 30 évvel ezelőtt belépett a kínai piacra.