Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az új Tiguan nyerte a „Design Trophy 2016” elismerést

14.04.2016

-          A Tiguan új formanyelve meghódította az Auto Zeitung olvasóit

Az új Tiguan diadalmaskodott a "Design Trophy 2016" választáson. A német Auto Zeitung szakmai magazin ezzel a díjjal ismeri el minden évben a legsikeresebb autóipari újdonságokat. Az új Tiguan az "SUV modellek" kategóriájában győzedelmeskedett 14 másik modellel szemben.

A Tiguan második generációja 2015. szeptemberében ünnepelte világpremierjét a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA). A második nemzedék teljesen új és elegáns formatervével hódít, amely erőt és tekintélyt sugároz. Megjelenését tekintve az új Tiguan elődjéhez képest hosszabb (+ 6 centiméter), szélesebb (+ 3 centiméter) és alacsonyabb (- 3 centiméter). Ezek az értékek -többek között - az MQB (Moduláris Keresztmotoros Platform) alkalmazásának köszönhetőek, amelynek eredménye a sportos arányokkal és dinamikus formatervvel kombinált, semmi mással össze nem téveszthető SUV megjelenés. Az orrkialakításnál a hűtőrács lamellái és a LED fényszórók (a Highline változatnál a szériafelszereltség részeként) alkotta egység tovább hangsúlyozza a modellről alkotott erőteljes és robusztus összbenyomást.