Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

A Volkswagen Személyautók márka közel 400 000 autót szállított ki február hónapban

02.03.2016

 - Február végéig összesen több, mint 915 000 Volkswagen személyautót vehettek át tulajdonosaik

 - Jürgen Stackmann, a márka igazgatótanácsának tagja: "A Volkswagen márka kiszállításai világszerte közel változatlanok maradtak


A Volkswagen Személyautók márka kiszállításai az év első két hónapjában megbízhatóan magas szinten maradtak, így világszerte több, mint 915 000 autót vehettek át tulajdonosaik ebben az időszakban. Február hónapban 394 400 járművet szállított ki a márka, ez kissé elmarad az előző év hasonló időszakától. "Az év második hónapja ismét megmutatta, milyen vegyes trendek érvényesülnek az egyes piacokon és régiókban." - foglalta össze a helyzetet Jürgen Stackmann, a Volkswagen Személyautók márka igazgatótanácsának az értékesítés, marketing és az értékesítés utáni szolgáltatások területéért felelős tagja. "Ügyfeleink kitartottak mellettünk és továbbra is megtiszteltek bizalmukkal egy olyan időszakban, amely igen nagy kihívást jelentett vállalatunk számára. Jól jelzi ezt például az új Tiguan sikere, amely hét hete rendelhető és máris 15 000 ügyfelünk döntött mellette Európában." - mondta Stackmann, majd hozzátette: "Nagyon várjuk a modell áprilisi piaci bevezetését."


A vállalat a teljes európai régióban több mint 126 400 autót (+ 3,7 százalék) adott át ügyfeleinek februárban, felülmúlva ezzel a tavalyi év egyébként is magas darabszámát. A nyugat-európai kiszállítások szintén emelkedtek (+3,8 százalék), köszönhetően elsősorban az olaszországi bővülésnek. Ezen kívül Közép- és Kelet-Európa piacain is - a továbbra is nehéz piaci körülményekkel küzdő Oroszország eredménye ellenére - 3 százalékos növekedést regisztrált a márka.


Az észak-amerikai régióban az év második hónapjában 41 000 járművet szállítottak ki. Dél-Amerikában tartósan nehéz piaci körülmények között 27 000 autót adott át a márka ügyfeleinek.


Enyhe csökkenést (-3 százalék) regisztrált a Volkswagen Személyautók márka a februári kiszállítások kapcsán Kínában, amelynek oka a késői Kínai Új Évben keresendő. Összességében a Volkswagen Személyautók 477 400 (+8,1 százalék) kiszállítást teljesített ügyfelei felé az év első két hónapjában, többet, mint története során eddig bármikor ebben az időszakban.