Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Átrendezik az Üvegfalú Gyárat: elektromobilitási és digitalizálási bemutatóterem létesül

23.03.2016

•    Április 8-án, az átalakításokat követően, átmeneti funkciót kap az üzem
•    14 év után leállt a Phaeton gyártása

Átrendezik az Üvegfalú Gyárat ("Gläserne Manufaktur"): a Volkswagen drezdai helyszínén április 8-án új Volkswagen bemutatóterem nyílik, amelynek fő témája az elektromobilitás és a digitalizáció lesz. A látogatók közelről tapasztalhatják meg a mobilitás jövőjét, játékos, interaktív és informatív formában. Március 29-től az Üvegfalú Gyár a tíznapos átalakítás idejére bezár.

A mai napon, 14 év után leállt a Phaeton luxusmodell gyártása. Az alkalmazottak az utolsó darabbal, egy fekete Phaetonnal közös fotóra álltak össze.

"D-osztályú alkalmazottaink az elmúlt 14 évben a Phaeton gyártásával Zwickauban és Drezdában is bizonyították kiemelkedő szakértelmüket. Ezt a tudást a Volkswagen márka és a Volkswagen Csoport más részlegeiben is jól ismerik, és elismerik" - mondta Prof. Dr. Siegfried Fiebig, a Volkswagen Sachsen GmbH igazgatótanácsának szóvivője.

A drezdai egység üzemi tanácsának elnöke, Thomas Aehlig, hangsúlyozta: "A legjobb minőségű járművek gyártását újra kell kezdenünk itt, a vevők és a látogatók szeme előtt, valamikor a közeljövőben. Ez az, amit a dolgozók és ez a különleges helyszín is megérdemelnek. De addig a kollégák más helyszínekre való áthelyezése komoly rugalmasságot igényel."

A Volkswagen márka és a Volkswagen Csoport igazgatótanácsai, valamint az Általános Üzemi Tanács is elkötelezettek az Üvegfalú Gyár további működtetése mellett. Már folynak az átszervezés munkálatai. Az állandó alkalmazottak állásai továbbra is biztosítottak. Körülbelül 100 munkás folytatja a munkát Drezdában, a további 400 alkalmazottat főleg Zwickauba és a csoport más üzemeibe irányítják át.

Az átalakítások után, április elejétől, az Üvegfalú Gyár továbbra is nyitva áll a különféle rendezvények és a járműértékesítés számára.

Megjegyzés: a szövegek és a fotók a www.volkswagen-media-services.com címen érhetők el.