Golf: Holttérfigyelő

Sávváltás előtt hasznos, ha a vezető a válla fölött hátrapillant, de ilyen esetben jó szolgálatot tesz a választható holttérfigyelő rendszer is. 15 km/h-ás, és annál nagyobb sebességnél az érzékelő, a külső visszapillantó-tükrön egy LED ikon bekapcsolásával figyelmeztet az érkező autóra. Ha Ön, ennek ellenére is bekapcsolja az irányjelző fényt, a figyelmeztetőfény erősebbre vált és gyorsabban kezd villogni.

A sávtartó automatikával együtt használva, a holttérfigyelő, akár apróbb kormánymanőverekkel is figyelmeztetheti a sávváltás megkezdése előtt.

A holttérfigyelő részeként működő, a jármű mögötti forgalomra figyelmeztető funkció, a parkolóhelyről történő kitolatáskor segédkezik. Az autó hátsó lökhárítójába szerelt érzékelők a jármű mögötti forgalmat figyelik. A rendszer hangjelzéssel, illetve az információs és szórakoztatórendszer kijelzőjén, vizuálisan figyelmeztet, ha oldalról autó, kerékpár vagy gyalogos érkezik járműve mögé. Ha a figyelmeztetésre nem reagál időben, a rendszer vészfékezéssel csökkentheti a bekövetkező baleset következményeit sőt, meg is előzheti annak bekövetkezését.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Szinte minden más autónál sokoldalúbb Golf

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata