Golf: ACC & Front Assist

Az opcionális adaptív távolságtartó automatika (ACC) funkció kényelmes autózást biztosít. A gyalogosfigyelés funkcióval ellátott városi vészfékezés funkciót is tartalmazó, Front Assist térfigyelő rendszer a Golf választható felszereltsége.

Nagy forgalomban való vezetéskor megnyugtató tudni, hogy autója az Ön előtt haladó járműtől mindig előre beállított távolságban marad. A választható adaptív távolságtartó automatika pontosan ezt biztosítja.

Az ACC az Ön előtt haladó jármű távolságát és sebességét méri. Ha dugóba kerül, a rendszer az opcionális DSG-váltóval álló helyzetre fékezi, majd kisvártatva automatikusan előre mozdítja a Golfot. Az ACC funkció akár 210 km/h-s sebességig előre beállított távolságban tartja autóját az Ön előtt haladó járműtől.

Olykor váratlan dolgok is történhetnek az utakon. Ezekben az esetekben igen hasznos az opcionális "Emergency Assist" rendszer, ami figyelmeztetést küld, ha úgy ítéli meg, az Ön előtt haladó autó veszélyesen kis távolságba került. Különösen veszélyes esetekben, a rendszer a fékezésben is segédkezik, sőt, akár magától is fékezhet az ütközési sebesség csökkentése érdekében.

A városi vészfékezés funkció alacsony sebesség esetén avatkozhat be. A gyalogosfelismerés funkció pedig észleli, ha például egy gyalogos hirtelen az úttestre lép előttünk. A vezetéstámogató rendszer egyébként figyelmeztetéseket küld, de segít a fékezésben is, olykor saját magától lefékez. Ideális esetben megakadályozza a baleset bekövetkeztét, vagy legalábbis csökkenti annak súlyosságát.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Szinte minden más autónál sokoldalúbb Golf

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata