Így segít Önnek a Golf sávváltás, illetve a parkolóhelyről történő kihajtás során.

Ha ilyenkor egy másik jármű közelít, és ezt a visszapillantó vagy a külső tükörben nem látni, a jármű ebbe a bizonyos holttérbe került. Sávváltás előtt hasznos, ha a vezető a válla fölött hátrapillant - de jó szolgálatot tesz ilyen esetben a választható holttérfigyelő rendszer is. 15 km/h-es és annál nagyobb sebességnél az érzékelő a Golf GTI külső visszapillantó tükrén található LED ikon bekapcsolásával figyelmeztet. Ha Ön ennek ellenére is bekapcsolja az irányjelző fényt, a figyelmeztetőfény erősebbre vált és gyorsabban kezd villogni, így hívva fel figyelmét az autó holtterében tartózkodó járműre.

A sávtartó automatikával együtt használva a holttérfigyelő - a rendszer korlátain belül - akár apróbb korrigáló kormánymanőverekkel is figyelmeztet a sávváltás megkezdése előtt.

A holttérfigyelő részeként működő, a jármű mögötti forgalomra figyelmeztető funkció - a rendszer korlátain belül - a parkolóhelyről történő kitolatáskor segédkezik. Az autó hátsó lökhárítójába szerelt érzékelők a jármű mögötti forgalmat figyelik. A rendszer hangjelzéssel, illetve az információs és szórakoztatórendszer kijelzőjén vizuálisan figyelmeztet, ha oldalról autó, kerékpár vagy gyalogos érkezik járműve mögé. Ha a figyelmeztetésre nem reagál időben, a rendszer vészfékezéssel csökkentheti az ütközés erejét - sőt, akár meg is előzheti annak bekövetkezését.

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Golf GTI Performance

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata