A motorok

 

A bennük alkalmazott közös nyomócsöves technológiának köszönhetően közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel és turbofeltöltéssel működő Volkswagen TDI motorok leginkább gazdaságos működésükről, az általuk termelt nagy erőről, valamint kiváló teljesítményükről ismertek. Ezek a motorok a nagy nyomatéknak köszönhetően jól teljesítenek a sportosabb stílusú vezetéskor, és kimondottan halk működés jellemzi őket.

A Volkswagen innovatív TSI benzinmotorja az alacsony üzemanyag-fogyasztás melletti nagy teljesítmény és nyomaték szinonimájává vált. Ennél a motortípusnál a kis hengerűrtartalom és a turbófeltöltés, illetve a közvetlen üzemanyag-befecskendezés kombinációja egyenletes erőátvitelt és kimagasló hatékonyságot tesz lehetővé. Ez a motor a Volkswagen által alkalmazott méretcsökkentő eljárásnak köszönhetően viszonylag kis motorkapacitás mellett képes nagy teljesítményre. Üzemanyag-takarékosság tekintetében ez a technológia az autóiparban jelenleg elérhető egyik leghatékonyabb megoldás.

De akár TDI, akár TSI motor dobog benne, az erőteljes motornak köszönhetően a Golf Alltrack - az alkalmazott erőátviteli rendszertől függően - akár 2200 kg-os vontatmánnyal is képes megbirkózni. A választható DSG kétkuplungos váltóval felszerelve pedig minderre anélkül képes, hogy a váltásokkor bármiféle tapadásvesztés lépne fel.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés