Golf Alltrack Az izgalmas hétköznapokért.

Minden kalandra készen

Éppoly dinamikus, mint elegáns megjelenésével a Golf Alltrack a műutaktól távol is kedvező benyomást kelt - máris sokkal izgalmasabbá varázsolva a hétköznapokat.

Galéria

Ismerje meg a Golf Alltrack legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Golf Alltrack legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Dynaudio hangrendszer

A kaland hangjai. 

Az extrafelszerelésként kínált DYNAUDIO Excite audio-rendszer hangzásvilága éppoly lenyűgöző, mint a vidékek, ahová Ön is eljuthat a Golf Alltrack volánja mögött. Nyolc hangszórója kifejezetten e modell utasterére hangolva kínálja - 400 watt teljesítményével - a legmagasabb színvonalú akusztikai élményeket. Igényes membránjaik különösen könnyűek, formatartóak, így szinte minden rezonanciától mentesek. További különlegesség a csomagtartóban elhelyezett, s erőteljes basszusokról gondoskodó mélysugárzó, minden kalandhoz tökéletes zenei aláfestést kínálva.

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Navigáció

Mindig szem előtt a cél.  

Még kényelmesebben érhet célhoz - a Golf Alltrack kívánságra a Discover Pro vagy a Discover Media navigációs rendszerekkel is rendelhető. Mindkét berendezést a legkorszerűbb technika jellemzi, többek között a jól áttekinthető és intuitív kezelést szolgáló színes érintőképernyővel, USB-aljzattal, a kihangosított telefonáláshoz Bluetooth-csatlakozással, valamint számos lehetőséggel a külső lejátszók integrálására. A Discover Pro emellett hangvezérléssel is irányítható, 20,3 (8 col) centiméter képátlójú érintőképernyőjén pedig két- és háromdimenziós térképek jeleníthetők meg.

Vezetői segédrendszerek

Park Assist

Magától parkol.

Könnyebb mindennapok - a nagyvárosok dzsungelében a kívánságra rendelhető Park Assist parkoló-asszisztens könnyítheti az életet, önállóan kormányozva az útra merőleges vagy azzal párhuzamos parkolóhelyekre, illetve az utóbbiakról kifelé. A rendszer menet közben keresi a megfelelő méretű szabad helyeket az út mentén, majd igény szerint - s működési határain belül - a legszűkebb helyre is könnyedén beáll az autóval. A folyamatot az irányjelzővel indíthatja a vezető, a parkolóhely kiválasztása után pedig már csak a gázadás és a fékezés a dolga, de természetesen bármikor átveheti a jármű feletti irányítást.

Off-road menetprogram

Segítség minden úton.

Könnyebb autózás az úttalan utakon: az off-road menetprogram több vezetői segédrendszert is aktiválva javítja a Golf Alltrack menettulajdonságait a műutaktól távol. A hegymenet asszisztens a magaslat felé indulva veszi elejét az autó nem kívánt visszagurulásának és a motor lefulladásának. A biztonságos ereszkedést a lejtő-asszisztens segíti, a motorfordulatszám önműködő szabályzásával mindvégig a 0 - 30 kilométer/órás tartományban tartva a sebességet. További hatékony segítség nehéz terepen az elindulássegítő funkció, a gázpedál megfelelően módosított karakterisztikája, valamint az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESP) kimondottan terepre adaptált funkciója.

A követési távolság automatikus szabályzása (ACC)

Távolságot tart.

Mindenkor kellő távolságban a követési távolság automatikus szabályzása (ACC) segítségével (extrafelszerelés): a rendszer radarérzékelőivel méri az elöl haladó jármű távolságát és a relatív sebességkülönbséget. Az érzékelési tartomány az autó előtti 120 méterre terjed ki. Az ACC - működési határain belül - az elöl haladóéhoz igazítja a Golf Alltrack tempóját. Amennyiben a felszereltség a kettős tengelykapcsolós sebességváltót (DSG) is tartalmazza, a rendszer a sűrű és bonyolult közlekedési helyzetekben - mint például az oszlopban haladás vagy a torlódásban araszolás - akár egészen megállásig is lefékezhet, majd - a szituációtól függően - néhány másodpercen belül újra el is indíthat. Az irányítás természetesen mindvégig a vezetőnél marad, aki egy-egy enyhe gázadással vagy fékezéssel bármikor üzemen kívül helyezheti a rendszert.

Gazdaságosság

4MOTION

Négy kerékkel a földön.

Még könnyebben előre - a 4MOTION állandó összkerékhajtás úgy osztja el a motor felől érkező forgatónyomatékot az első és a hátsó tengely között, hogy minden egyes kerékre pillanatnyi vonóerő-átadási képességének megfelelő mértékben jusson. Ezzel hatékonyan előzhető meg a kerekek kipörgése, a 4MOTION így a legkülönfélébb útfelületeken is kiváló tapadást és stabil egyenesfutást biztosít - legyen bármilyen nehéz is az út.

Motorok

Csábítóan erős, meggyőzően takarékos.

Minden kalandra készen - a Golf Alltrack palettáján a legújabb generációs TDI- és TSI-motorok sorakoznak. Kiváló példáik az 1,8 literes, 132 kilowattos (180 LE), benzinüzemű TSI* vagy éppen a három TDI dízelváltozat, 81 kW (110 LE) és 135 kW (184 LE) közötti teljesítménnyel. A Golf Alltrack mindegyik erőforrása különösen kedvező üzemanyag-fogyasztással, tekintélyes vonóerővel, mindemellett pedig csekély károsanyag-kibocsátással bizonyul meggyőzőnek. Teszi ezt olyan innovatív technikákkal felszerelve, mint például széria 4MOTION állandó összkerékhajtása, amely síkos úton, nehéz terepen és mostoha időjárási viszonyok közepette is hatékony vonóerő-átadási képességeket biztosít.

* Egy későbbi időponttól rendelhető.

BlueMotion Technology

Fejlett takarékosság.

A Golf Alltrack motorjai valóban jövőbe mutató technikák, amelyek a BlueMotion Technology olyan fejlett gazdaságosságnövelő műszaki megoldásaival készülnek, mint például az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszerei. Előbbi megálláskor önműködően leállítja, majd indulás előtt beindítja a motort, míg utóbbi a jármű lassítása során felszabaduló mozgási energiát alakítja részben elektromos energiává, amely az akkumulátorban tárolható. A Golf Alltrack minden erőforrása tartalmazza a BlueMotion Technology gazdaságosságnövelő technikáit.

Kényelem

Panoráma toló-/billenőtető

Az égre tekint.

Lélegzetelállító kilátás kívánságra - a Golf Alltrack rendelhető panoráma toló-/billenőtetején át. Tágra nyitja a panorámát felfelé, fénnyel árasztja el az utasteret, s nagy felületével egy kis kabrió-hangulatot is teremt. A toló-/billenőtetőt két üvegpanel alkotja, amelyek közül az első elektromosan felbillenthető, illetve félig vagy egészen el is tolható. Különböző beállításai hatékonyan akadályozzák meg a huzatot, a napsugárzástól pedig - akár a tető nyitott helyzetében is - kihúzható árnyékoló rolója véd.

Csomagtér

Teret ad.

Bőséges hely a spontán programoknak - a Golf Alltrack igazán tágas, 605 literes csomagtere mindent elnyel, a hobbifelszereléstől a nagybevásárlásig. Szükség esetén azonban utastere is sokoldalúan hasznosítható. Hátsó üléstámlái belülről vagy hátulról távreteszeléssel kioldva hajthatók le, 1620 literes rakteret eredményezve. A Golf Alltrack mindössze 60 centiméteres magasságban húzódó rakodóperemének köszönhetően a pakolás mindig egyszerű és könnyű. A hosszú tárgyak szállítását a középső kartámasz helyén nyitható rakodónyílás könnyíti.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés