A Golf Sportsvan. Minden nap lenyűgöz.

Bőséges tér a dinamika számára.

A Golf Sportsvan tengelytávja 4,6 centiméterrel haladja meg a Golfét, miközben 8,3 centiméterrel hosszabb és 12,8 centiméterrel magasabb. Karosszériája rövidebb első túlnyúlása is jól érzékelhetően fokozza e dinamikus összhatást.

Vizuálisan megnyújtott oldalnézetét az oldalablakok alatt, az ajtókilincsek magasságában húzódó erőteljes vonal is kiemeli. A kilincsek ezzel az autó oldalának szerves formai elemévé válnak, s távolabbról tekintve szinte egybeolvadnak a karosszériával. Mivel külső visszapillantó tükrei közvetlenül a karosszériatörzsre szerelve kaptak helyet, a Golf Sportsvan A-oszlopa mellett egy további oldalablak számára szabadult fel hely, amely egyszerre javítja a kilátást illetve "szélesíti" az erősen megdöntött szélvédőt. Az oldalablakok öttagú sávja a Highline felszereltségi szinten még igényesebb és elegánsabb hatást keltő krómszegélyekkel egészül ki.

Galéria

Ismerje meg a Golf Sportsvan legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Golf Sportsvan legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Rádiók

Kedvcsináló minden csatornán.

Négy vagy akár nyolc hangszóró, kis vagy nagy képátlójú érintőképernyő, médiacsatlakozók, CD vagy Bluetooth? Válassza az igényeinek leginkább megfelelő rádiórendszert!

A szériafelszereltségben szereplő Composition Colour készülék CD-meghajtót, FM/AM-vételt és 12,7 centiméter képátlójú, színes érintőképernyőt kínál 8 hangszóróval.

A nyolc hangszóróval működő, opcionális Composition Media rádió további csatlakoztatási lehetőségekkel, a mobiltelefonok számára pedig Bluetooth-kapcsolattal szolgál. A 14,7 centiméter képátlójú színes érintőképernyő különösen könnyen áttekinthető és kényelmesen használható.

Navigáció

Biztos célba érkezés.

A navigációs rendszerek segítségével biztosan talál el úti céljához. Az előre nem tervezett megállásokat és körülményes térképlapozgatást megelőzve, egyszerűen csak útra kelhet, amely során akusztikai utasítások vezetik mindvégig. A Golf Sportsvan számára két rendszer közül is választhat.

Az extrafelszerelésként rendelhető Discover Media navigációs rendszer 14,7 centiméter átlójú, színes érintőképernyővel készül és nyolc hangszórót, FM/AM-vételt, CD-meghajtót, két SD-kártyanyílást, AUX-IN és USB-csatlakozót, valamint Bluetooth mobiltelefon-előkészítést kínál.

A szintén opcionális Discover Pro navigációs rendszer képernyője 20,3 centiméter átlójú és hangvezérléssel, áttekinthető, háromdimenziós térkép-megjelenítéssel és nagy kapacitású merevlemezes tárolóval is szolgál.

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

DYNAUDIO Excite hangrendszer

Csemege a fülnek.

A rendkívül igényes hifi-specialistaként ismert, dán Dynaudio kifejezetten a Golf Sportsvan adottságaira hangolva fejlesztette ki e hangrendszerét. A precíz hangzásképről és a frissítő dinamikáról különösen rezonanciaszegény magnéziumszilikát-polimer hangsugárzók és egy 400 wattos, többcsatornás digitális erősítő gondoskodik. A Golf Sportsvan egyedülálló centersugárzója optimálisan kiegyensúlyozott hangzást biztosít, míg a mélynyomó erőteljes és telt basszusokról gondoskodik. Könnyen lehet, hogy ezután sokkal inkább autójában, semmint nappalijában szeretne majd zenét hallgatni. A Dynaudio Excite hangrendszer a Comfortline és Highline felszereltségi szintekhez rendelhető.

Vezetői segédrendszerek

Közlekedési tábla felismerő funkció

Pontos áttekintés.

Még mindig érvényes ezen az autópálya-szakaszon a 80 kilométer/órás korlátozás? A pontos válaszért elegendő egyetlen pillantás a Golf Sportsvan műszeregységére, ugyanis a kívánságra rendelhető közlekedési tábla felismerő funkció - működési határain belül - folyamatosan tájékoztatja a vezetőt a pillanatnyi helyzetről. Folyamatosan jelzi és aktualizálja például a sebességkorlátozások és az előzési tilalmak hatályát. Ennek során nem csupán vizuálisan ismeri fel kamerájával az egyes jelzéseket, hanem az aktuális járműadatokat és a navigációs rendszer információit is figyelembe veszi, így Ön mindenfajta időjárási-, út- és közlekedési viszonyok közepette jól tájékozott maradhat.

 

„Park Assist” parkolást segítő rendszer

Automatikus parkolás.

A legdrágább szállodák szolgáltatása - a személyzet gondoskodik autója leparkolásáról. Ön pedig nap mint nap élvezheti e luxust: lassan haladva a parkolóhelyek mellett az opcionális "Park Assist" rendszer folyamatosan ellenőrzi azok méretét, önállóan keresve ki a megfelelő helyet, illetve a beálláshoz szükséges kiindulási pozíciót. Önnek innentől csupán a hátramenet kapcsolása, a gázadás és a fékezés a feladata, a kormányt pedig mintha "varázskéz" forgatná, miközben az autó a legszűkebb hossz- vagy keresztirányú helyre is könnyedén beáll.

Automatikus követésitávolság-szabályozó (ACC)

Igazán pihentető.

Folyamatosan alkalmazkodni a minduntalan változó forgalmi viszonyokhoz - gyakran idegőrlő dolog. A követési távolság extrafelszerelésként kínált automatikus szabályzási funkciója (ACC) - a rendszer működési határain belül - hatékonyan segíti a biztonságos táv tartását az elöl haladó járműhöz képest. Az új Golf Sportsvan rendszere ennek során önműködően gyorsítva illetve fékezve tartja a forgalom ritmusát. Érzékelő méri folyamatosan az elöl haladó jármű távolságát, amely alapján a rendszer a sebességet szabályozza. A gáz- vagy a fékpedál lenyomására önműködően kikapcsol e funkció, így Ön mindenkor optimálisan alakíthatja a helyzetet, például előzésre készülve.

Dynamic Light Assist

Maximális megvilágítás, vakítás nélkül.

Minél hatékonyabb az úttest megvilágítása, annál biztonságosabb a közlekedés. Az extrafelszerelésként rendelhető Dynamic Light Assist dinamikus távfény-szabályzás segítségével Ön sötétben is mindent "kedvező fényben" láthat. ,A belső visszapillantó tükör mögé épített kamera folyamatosan érzékeli a külső fényviszonyokat, illetve a szemből érkező és az elöl haladó járművek fényeit. Szükség szerint önműködően tompítja a távfényt, hogy időben megelőzze a közlekedés többi résztvevőjének vakítását. E részleges tompítás során az úttest további részeinek megvilágítása változatlan marad.

Gazdaságosság

Menetprofil-választás

Minden vezető más.

Az extrafelszerelésként rendelhető menetprofil-választás segítségével Ön pontosan egyéni igényeihez és vezetési stílusához igazíthatja a Golf Sportsvan karakterét. Az opcionális navigációs rendszer érintőképernyőjén választhatja ki a kívánt menetprofilt, a különösen gazdaságostól a hangsúlyosan sportosig. A motorhoz, a kormányzáshoz és a sebességváltóhoz további állítási lehetőségek is kínálkoznak, amelyek egyéni profilként tárolhatók. Az "Individual" program segítségével a fűtés, a légkondicionáló berendezés és a fényszórók is igény szerinti beállítással működhetnek.

BlueMotion Technology

A takarékosság eszköze.

Az üzemanyag-fogyasztás és a károsanyag-kibocsátás mérséklése még korántsem minden - a Volkswagen BlueMotion Technology modelljeinél arra is nagy hangsúlyt fektetünk, hogy gazdaságosságuk ne menjen a dinamika rovására. E területen a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás rendszere (rekuperáció) említhető elsőként, amely a jármű mozgási energiájának egy részét elektromos energiává alakítva tárolja az akkumulátorban. Az üzemanyag-takarékosságban a motormenedzsment - a gazdaságosság jegyében átdolgozott - szoftvere és a kisebb alapjárati fordulatszám is fontos szerepet tölt be, de például az autó alján és hűtőrácsán végzett különböző aerodinamikai fejlesztésekre is érvényes mindez. Emellett a sebességváltó felső fokozatainak hosszabb áttételezése és a különösen alacsony gördülési ellenállású gumiabroncsok szintén a takarékos és kis károsanyag-kibocsátású vezetést segítő BlueMotion Technology csomag részei.

TDI

Alacsony károsanyag-emisszió, magas nyomaték.

A vezetés zavartalan élménye nyomatékos és takarékos hajtásrendszereknek köszönhető, melyeket ugyanaz a három betű jelöl: TDI. A Volkswagen AG számos országban bejegyzett márkavédjegyeként a TDI a közvetlen befecskendezésű és turbófeltöltésű dízelmotorokat jelöli. A szükséges folyamatos befecskendezési nyomást a közös nyomócsöves (common-rail) befecskendezés állítja elő, kis üzemanyag-fogyasztás mellett produkálva magas teljesítményszintet. A Golf Sportsvan TDI-motorjai nagy forgatónyomatékukkal segítik a sportos vezetést.

Kényelem

Bőrkárpitozás

Egyszerűen kellemesebb.

A Golf Sportsvan opcionális bőrkárpitozása igényes hangulatot áraszt. A Vienna bőr a két első komfortülés középső sávját és oldalpárnáik belső oldalát borítja. Ezek az ülések fűthetőek, állítható magasságúak és a fokozott kényelem illetve a hát kímélésének szolgálatában állítható deréktámaszt is kínálnak. Szintén praktikus megoldások az első üléstámlák hátoldalának zsebei illetve az első ülések alatti fiókok - vagyis e tartós bőrkárpitozás valóban számos előnyt rejt.

 

Beszállás

Kényelmes be- és kiszállás.

Az új Golf Sportsvan ajtói különösen nagy szögben nyílnak, mégpedig fokozatmentesen, azaz nem ugranak maguktól a következő pozíciójukba - hatékonyan előzve meg a más autók fényezésén okozott bosszantó sérüléseket. A Golf Sportsvan ülései ideális magasságukkal is megkönnyítik a beszállást. Ennek előnye kiszálláskor talán még jobban érzékelhető, amikor nem kell alacsony ülésből felállni vagy éppen magas pozícióból "lemászni". Nem csoda hát, ha mind többen és többen döntenek e szó szoros értelmében vett "magasabb kényelem" mellett.

 

Panoráma billenő-/tolótető

Lélegzetelállító kilátás.

Egy üvegtető az egész utasteret még inkább megszépíti, a beáradó bőséges fény egyedülálló térérzetet biztosít. Különösen a Golf Sportsvan legifjabb utasai álmélkodnak majd igazán, ha felfedezik e lélegzetelállító kilátást. Az opcionális panoráma billenő-/tolótetőt két nagyméretű üvegfelület alkotja, amelyek közül az első elektromosan felbillenthető illetve elhúzható. Az alatta található rolóval a tető igény szerint bármikor egyszerűen elsötétíthető.

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés