Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

ID. szoftver 3.0 frissítés

Over-the-Air (távoli) frissítés

Over-the-Air (távoli) frissítés

ID. szoftver 3.0 frissítés

Over-the-Air (távoli) frissítés

Készen áll a következő szoftverfrissítés az Ön ID.-jéhez.

Az ID. 3.0 szoftverrel a Volkswagen díjmentesen kínál új szolgáltatásokat és fejlesztéseket. E fejlesztések közül sok az ügyfelek visszajelzésein és ötletein alapul.

Megkapta már az Ön ID.-je az új 12 voltos akkumulátort és az ID. 2.4-es szoftvert Volkswagen-partnerétől? Akkor most készen áll a következő nagy frissítés, az ID. 3.0 szoftver fogadására.

A korábbi szoftververziók visszaállítása nem lehetséges.

Miért kell telepíteni a 3.0 frissítést?

A szoftverfrissítések új funkciókat és optimalizálásokat biztosítanak az ID.-nek és naprakészen tartják a Volkswagen legújabb digitális fejlesztéseivel. Ezzel a frissítéssel új funkciók és alkalmazások előnyeit élvezheti - egyszerűen távolról az éteren keresztül.

Hogyan szerezhetem be a frissítést?

Az ID. szoftver 3.0 távoli, az éteren keresztül történő fogadásának követelménye egy aktív We Connect Start szerződés, egy Volkswagen ID felhasználói fiók és az ID. szoftver 2.4 telepítése a járművére.

Egy frissítés, két rész

Az ID.  3.0 szoftverfrissítés két részből áll. Annak érdekében, hogy az ID. 3.0 szoftver összes előnyét élvezhesse, telepítse a frissítés 1. és 2. részét. Az Over-the-Air távoli frissítésekkel az Ön számára megfelelő időben frissítheti ID.-jét. Kérjük, figyelmesen olvassa el a "Kiadási megjegyzésekben" található utasításokat is a frissítés egyes részeihez - ezek megjeleníthetők az ID. infotainment rendszerén.

Az Ön ID.-je "Online módban" van?

Az "Online mód" azt jelenti, hogy elküldöm vagy megosztom a helyadataimat?

ID. szoftver 3.0 – áttekintés

Itt áttekintést talál arról, hogy mi frissült az ID. szoftver 3.0-val, valamint, hogy mi a frissítés végrehajtásának módja. A részletes információk és az oktatófilmek az egyes szakaszok alatt található hivatkozások segítségével érhetők el.

Mi frissül a 3.0-val?

Itt részletes információkat, fényképeket és oktatófilmeket talál a szoftverfrissítés tartalmáról.

  Tovább a tartalomhoz

Hogyan telepíthetem a 3.0 frissítést?

Itt részletes, lépésről lépésre szóló utasításokat talál a 3.0 frissítés 1. és 2. részének telepítéséhez.

Tovább a telepítéshez

Kérdései vannak a frissítéssel kapcsolatban?

Ha kérdései vannak a frissítéssel kapcsolatban, kérjük, tekintse meg a gyakran ismételt kérdések részt.

Tovább a GYIK részhez

ID. szoftver 3.0 – mi frissült?

Optimalizált töltés és energiagazdálkodás
 • Töltési kapacitás

 • Átdolgozott töltési menü

 • Akkumulátor gondozási mód

 • e-Útvonaltervező a navigációs rendszerben

 • Hatótáv számítás visszaállítás

 • Vehicle2X (V2X) technológia

 • Adatvédelem a felhasználókezelésben

 

Bővebb információ az optimalizált töltésről és energiagazdálkodásról

Továbbfejlesztett navigáció
 • Sávspecifikus navigáció
 • Online Point of Interest search in the navigation system

Bővebb információ a továbbfejlesztett navigációról

Komfort
 • Kiterjesztett valóság Head-up Display fejlesztés
 • ID. Világításfejlesztések
 • Felhasználókezelés
 • Hangvezérlés és online hangvezérlés

Bővebb információ a komfortfunkciókról

Autós alkalmazások és funkciók
 • "Járműszerviz", "Szolgáltatási időpontok ütemezése" autós alkalmazások
 • We Charge autós alkalmazás továbbfejlesztés
 • "Játékok" autós alkalmazás

Bővebb információ az autós alkalmazásokról és funkciókról

További mobil online szolgáltatások
 • We Connect ID. Parkolási hely - alkalmazás
 • We Connect ID. Járműállapot - alkalmazás
 • We Connect ID. Hőmérsékletinformáció - alkalmazás

A szoftver 3.0 frissítésének előfeltétele: ID. szoftver 2.4

Tudjon meg többet a 12 voltos akkumulátorcseréről és ID. szoftver 2.4 frissítés szervizkampányról. Ezt a szervizkampányt az Ön által előnyben részesített Volkswagen Partnernél kell végrehajtani, mielőtt telepíthetné az ID. szoftver 3.0-t.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi történik a frissítés alatt, és hogyan foglalhat időpontot kedvenc Volkswagen Partneréhez, kattintson a gombra.

Optimalizált töltés és energiagazdálkodás

Töltési kapacitás

Komfort és időmegtakarítás rövidebb töltési megállásokkal.

Az ID. 3.0 szoftverrel a nagyfeszültségű akkumulátor töltési teljesítménye javul, és időmegtakarítás érhető el.

Bővebb információ a töltési teljesítményről

Átdolgozott töltési menü

Az ID. szoftver 3.0 töltési beállításai intuitívabbak és gyorsabban elérhetők a töltési menü új szerkezetének köszönhetően. Az új struktúra mellett maga a töltési menü immár egy egyedi ikon, amely közvetlenül elérhető az infotainment rendszer főmenüjében.

Akkumulátor gondozási mód

Az akkumulátor hosszabb élettartamát segítő funkció.

 A "Battery Care Mode" egy töltési funkció az ID.-be épített nagyfeszültségű akkumulátor élettartamának optimalizálására. Bekapcsolt "Battery Care Mode" esetén, a felső töltési határ 80%-ra van állítva. Ez óvja az akkumulátort. A "Battery Care Mode" szükség esetén felülbírálható (pl.: azonnali töltési folyamat esetén). A töltési időzítő használatához a felső töltési határ tartósan 100%-ra állítható.

e-Útvonaltervező a navigációs rendszerben

Az ID. 3.0 szoftver az új e-útvonaltervező az ID. család navigációs rendszerében automatikusan megtervezi a szükséges töltési állomásokat a navigációs útvonalon, és szükség esetén automatikusan módosítja azokat.

Az új frissítéssel az útvonal-algoritmus javult. Személyes preferenciáihoz új beállítási lehetőségeket is kap. Ezenkívül a frissített e-Route Planner intuitívabb és tisztább megjelenítést kínál, valamint lehetőséget kínál a töltőállomások keresésére olyan szűrők segítségével, mint a töltőállomások elérhetőségi állapota és a We Charge szolgáltatással történő fizetés lehetősége.

Hatótáv számítás visszaállítás

Az ID. 3.0 szoftver frissítés után a hosszú távú vezetési adatok visszaállításakor a hatótávolság számítása is visszaáll, így egy katalógusszerű érték jelenik meg.

A reset gomb megnyomása után a hatótávszámítás tanult történelmi fogyasztási adatai és a hosszú távú vezetési adatok alapállapotba állnak.

A forgalom javítása: V2X technológia

Az ID. 3.0 szoftverrel az infotainment rendszer is frissítésre kerül a V2X technológia adatvédelmi beállításai történő jobb hozzáférés biztosítására.

Bővebb információ a V2X-ről: A V2X technológiát alkalmazó helyi veszélyjelzés lehetővé teszi a járművek számára, hogy közvetlenül kommunikáljanak egymással és a környezetükkel. A helyi vészhelyzeti figyelmeztetés például a meghibásodási pontokra, a forgalmi dugók végére, az építkezésekre és a baleseti helyszínekre, a speciális járművekre, valamint az elöl haladó járművekkel vészhelyzetekre figyelmeztet. A V2X csak akkor észlelhető, ha a jármű beállításaiban aktiválja. Aktiválást állapotban az ID.-je. információkat is fogad és küld a többi V2X résztvevőnek.

Nincs szükség We Connect szerződésre vagy Volkswagen ID felhasználói fiókra.

Vehicle2X
(V2X) tech-
nológia – helyi
közlekedési
veszélyjelzés

Adatvédelem a felhasználókezelésben

Továbbfejlesztett adatvédelmi beállítások menü

Ezzel a szoftverfrissítéssel lehetővé válik az aktuális adatvédelmi állapot megtekintése, megnyithatók az adatvédelmi beállítások, és megtekinthetők az egyes beállításokra vonatkozó részletes tájékoztató szövegek - mindez a vezérlőközponton keresztül. A felhasználó személyre szabhatja beállításait az infotainment rendszerben, és - amennyiben a felhasználó be van jelentkezve a járműbe - el is mentheti azokat.

A névtelen vendégfelhasználók az üdvözlőképernyőn választhatják az "Online mód" vagy az "Offline mód" lehetőséget is (helyadatokkal vagy anélkül).

Döntse el saját maga, milyen adatokat szeretne elküldeni vagy megosztani. Az adatvédelmi beállításokkal nem egyező valamennyi online szolgáltatás letiltásra kerül a járműben. Ezenkívül a fő felhasználó és a vendégfelhasználók a myVolkswagen App terméklistáján vagy a myVolkswagenen keresztül a böngészőn keresztül deaktiválhatják a személyes adatokat nem feldolgozó járműszolgáltatásokat - ez biztosítja, hogy csak az adott járműben lévő szolgáltatás akadályozza meg a kommunikációt (kivéve a törvényileg előírt funkciókat mint például az eSegélyhívó).

Továbbfejlesztett navigáció

Sávspecifikus navigáció

A sávspecifikus navigációs funkció lehetővé teszi, hogy aktív úticélra vezetés esetén az autópályákon még bonyolult helyzeteken is úrrá legyen. Ennek érdekében a rendszer automatikusan sávonkénti nézetre vált az autópálya-kereszteződések és lehajtók közelében, és útmutatást nyújt a szükséges sávváltáshoz. Ez a funkció a navigációs rendszer része. Ez az opcionális infotainment csomagban áll rendelkezésre.

A navigációs rendszer online komponenseihez érvényes We Connect Plus szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

Érdekes pontok online keresése a navigációs rendszerben

Az "Online Érdekes pont keresés" szolgáltatással a járműben történő navigációs keresést egy online funkció egészíti ki. Ez kiterjedt online adatbázist és optimalizált keresőt használ. Ez gyorsabb, pontosabb és jobban rendezett keresési eredményeket eredményez. Érvényes We Connect Plus szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

Komfort

Kiterjesztett valóság Head-up Display fejlesztés

Az ID. családnál szemmel tarthatja, ami fontos.

Az opcionális kiterjesztett valóság Head-up kijelzője létfontosságú információkat jeleníthet meg közvetlenül a látómezőjében. A kibővített valóság (AR) technológiájának köszönhetően láthatja a navigációs irányokat arra az útra vonatkozóan, amelyen halad, vagy közvetlenül ahol az úton kanyarodnia kell. Ez segít, hogy nyugodtabban érje el úticélját. Az ID. 3.0-val az AR Head-up Display további jelzésekkel bővül a távoli területen, mint például az akkumulátor töltöttségi szintjére vonatkozó figyelmeztetés (SOC), valamint az opcionális navigációs rendszer továbbfejlesztett irányinformációi és távolságinformációi.

Felhasználókezelés

A Volkswagen ID és a felhasználókezelés lehetővé teszi több felhasználó bejelentkezését egy járműbe.

Az ID. járműcsalád esetén korábban két szerepkör volt: az elsődleges felhasználó és a névtelen vendég. Az ID. 3.0 szoftverfrissítéssel mostantól a vendégfelhasználó további szerepköre is elérhető.

Szükség van egy Volkswagen ID felhasználói fiókra.

Bővebb információ a felhasználókezelésről

Internet rádió

Hallgassa kedvenc állomásait útközben: az internetes rádióval a rádióállomások online foghatók, podcastok pedig streamelhetők.

Ezzel a szoftververzióval már az adatmennyiség is benne van.

Érvényes We Connect Plus szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

ID.-je jobban megérti Önt

Annak érdekében, hogy autója megértse Önt, és még jobban kommunikáljon Önnel a hangvezérléssel, a Volkswagen továbbfejlesztette a hang be- és kimenetet. A hangvezérlés válaszsebessége és reakcióideje gyorsult és a válaszok minősége is javul a legutóbbi szoftververzióhoz képest. Hogy az autó megértse Önt és még jobban kommunikáljon Önnel.

Hangvezérlés és online hangvezérlés

Az online funkciókkal rendelkező hangvezérlésnek köszönhetően az infotainment és a járműfunkciók széles skálája vezérelhető természetes beszédhangjával. Ezzel az ID. meg tudja érteni a szabadon megfogalmazott és inkább köznyelvi kérdéseket, artikulációkat. A párbeszéd a "Hello ID" ébresztő mondattal, vagy a kormánykerék gombjának használatával kezdődik. Ezzel a frissítéssel a hangvezérlés reakciósebessége gyorsul, és a parancsok megbízhatóbban értelmezhetők.

A hangvezérlés online funkcióihoz érvényes We Connect Plus szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

Autós alkalmazások

"Járműszerviz” autós alkalmazás

A "Járműszerviz" autós alkalmazás lehetővé teszi a karbantartás és javítás előre megtervezését figyelmeztető lámpák és karbantartási követelmények megjelenítésével. Ezután időben kérhet időpontot a kívánt szerviz partnertől.

A "Járműszerviz" autós alkalmazás nincs előre telepítve, az In-Car Shopban vásárolható meg 0,00 €-ért.

Az alkalmazás letöltéséhez az In-Car shopból érvényes We Connect Plus szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

"Szervizidőpont ütemezés"

A "Járműszerviz" autós alkalmazásban a "Szervizidőpont ütemezés" funkció lehetővé teszi a műhelyidőpont-kérések automatikus generálását a kiválasztott előnyben részesített szervizpartnerrel az aktív ellenőrzési értesítésekhez, valamint a kiválasztott szervizreleváns figyelmeztető lámpákhoz.

Az időpont-ütemezési szolgáltatás teljes körű használatához ki kell választani egy preferált szolgáltató partnert, és a "Járműszerviz" autós alkalmazásban aktiválni kell az "automatikus időpont-ütemezést".

Érvényes We Connect szerződés és Volkswagen ID felhasználói fiók szükséges.

We Charge autós alkalmazás továbbfejlesztés

A "We Charge" autós alkalmazás a töltésben segíti Önt. A We Charge segítségével megtalálhatja a térképen a töltőállomásokat az aktuális tartózkodási helye körül vagy az úticélján, majd megkezdheti a navigációt.

Ezzel a frissítéssel az autós alkalmazás lehetővé teszi olyan funkciók hozzáadását, mint például a töltőállomások kihasználtsági statisztikái, fejlett szűrési lehetőségek és a környező területen található érdekes helyek megjelenítése.

Ez a frissítés lehetővé teszi az autós alkalmazás felhasználó számára, hogy csillagos értékelés formájában visszajelzést adjon a töltőállomásokról, és jelentse a problémákat. Ezen túlmenően a felhasználók láthatják a töltőállomások átlagos csillagbesorolását, valamint a jelentett és jóváhagyott problémákat (pl. meghibásodásokat).

“Játékok” autós alkalmazás

A "Játékok" autós alkalmazás segítségével nincs többé ok az unalomra a várakozási időkben, például a töltési folyamat során, mert az autós alkalmazás különféle szórakoztató játékokat kínál Önnek és utasának.

Az infotainment rendszer képernyőjén sakkozhat, játszhat pasziánsszal, képkeresővel, szókeresővel vagy az új "VW Go" játékkal.

Volkswagen ID felhasználói fiókra és egy érvényes We Connect szerződéssel rendelkező elsődleges felhasználóra van szükség ahhoz, hogy az alkalmazást az In-Car Shopból letölthesse. A "Játékok" autós alkalmazás nincs előre telepítve, az In-Car Shopban vásárolható meg 0,00 €-ért.

További mobil
online szolgáltatások

Jelenleg a We Connect Start szolgáltatást használja ID. modelljével. Ezzel a frissítéssel most lehetősége van rá, hogy hozzájusson a két csomagból álló Mobil Online Szolgáltatások következő generációjához térítésmentesen: We Connect és We Connect Plus.

A We Connect további a járművel kapcsolatos szolgáltatásokat tartalmaz, például az ajtók és a lámpák állapotának lekérdezhetőségét, és korlátlan időtartamú. 

A We Connect Plus egyebek mellett tartalmazza a navigáció új online érdekes helyek keresőjét, valamint a Volkswagen állja az internetes rádió adatátviteli költségeit is. A We Connect Plus egy kezdeti időszak után díj ellenében meghosszabbítható.

We Connect ID. Parkolási hely - alkalmazás

A parkolási pozíció szolgáltatás megjeleníti a jármű a GPS-koordináták alapján utoljára továbbított helyadatát. Így gyorsan megtalálható a jármű és a hozzá vezető út, valamint okostelefonon keresztül is megosztható a pozíció másokkal.

 • A jármű könnyen megtalálható, például városokban vagy nagy parkolókban a pontos cím alapján

   

 • Gyors hozzáférés a járműhöz navigáción keresztül a We Connect ID alkalmazás segítségével

 • A parkolási pozíció egyértelmű térképes megjelenítése, a dátum és az idő, amikor a jármű leparkolt, valamint a járműhöz vezető lehetséges útvonal

 • A vezető nem áll állandó felügyelet alatt, mivel az adatátvitel csak a jármű teljes leparkolása után történik

Érvényes We Connect szerződés, Volkswagen ID felhasználói fiók és a We Connect ID. alkalmazás szükséges.

We Connect ID. Járműállapot - alkalmazás

A járműállapot szolgáltatással jelezhető, hogy a jármű ablakai és ajtói be vannak-e zárva vagy csukva, és a parkolófények ki vannak-e kapcsolva.

A jármű állapotadatai a We Connect ID. alkalmazáson keresztül érhetők el.

Az alkalmazás segítségével a következők tekinthetők meg:

 • Az ajtók, ablakok, első ajtó és csomagtérajtó állapota (nyitva, zárva)

 • A parkolólámpák állapota (kétoldali parkolólámpa, egyoldali parkolólámpa)

 • A zárási állapot állapota (nyitva, zárva) a teljes járműre vonatkozóan

We Connect ID. Hőmérsékletinformáció - alkalmazás

Az alacsony hőmérséklet befolyásolhatja az akkumulátor teljesítményét. A jármű helyének időjárás-előrejelzésétől és az akkumulátor töltöttségi szintjétől függően a We Connect ID. alkalmazás javaslatot tehet a nagyfeszültségű akkumulátor előmelegítésére vagy töltésére. Ennek során a rendszer felkéri, hogy állítson be egy indulási időt vagy töltse fel a járművet, hogy elkerülje a hideg időjárás miatti korlátozott akkumulátorteljesítményt. Jelenleg az ID.3 Pure (45 kWh/nettó akkumulátor) és az ID.4 Pure (52 kWh/nettó akkumulátor) hőmérsékleti információk állnak rendelkezésre.

Végrehajtás

Először is győződjön meg
arról, hogy rendelkezik
aktív We Connect Start
szerződéssel

Aktív We Connect Start szerződésre van szükség ahhoz, hogy élvezhesse a Volkswagen Mobile Online Services előnyeit. Ezek a szolgáltatások ingyenesek az Ön számára.

Ha már rendelkezik aktív We Connect Start szerződéssel és We Connect azonosítóval. Az okostelefonra telepített alkalmazás kihagyhatja a következő lépést.

 1. Töltse le az ingyenes We Connect ID. alkalmazást az okostelefonjára. Az operációs rendszertől függően megtalálhatja a We Connect ID. alkalmazást Android-ra vagy iOS-re az App Store-ban vagy a Google Play Áruházban.

 2.  Jelentkezzen be az alkalmazásba Volkswagen azonosítójával, és adja hozzá járművét.

 3. Aktiválja We Connect Start szerződését. Ehhez kövesse az alkalmazásban található utasításokat.

Hogyan telepíthető az ID. 3.0 szoftver?

A frissítés két részből áll. Annak érdekében, hogy az ID. 3.0 szoftver összes előnyét élvezhesse, fontos, hogy telepítse a frissítés 1. és 2. részét is.

Az ID. 3.0 szoftver frissítésével mostantól lehetséges további felhasználók hozzáadása, valamint a fő felhasználó és a többi felhasználó közötti váltás. A frissítés 1. részének telepítése után a rendszer kijelentkezteti a járműből. A Mobil Online szolgáltatások használatához be kell jelentkezni az infotainment rendszerbe "fő felhasználóként".

Folyamatáttekintés: ID. 3.0 szoftverfrissítés

Az ID. 3.0 szoftver távoli, éteren keresztül történő (Over-the-Air) fogadásához aktiválja az "Online módot" járművében. Ha járműve "Online módban" van, az elérhető frissítések letöltése a háttérben történik menet közben. ID.-je azonnal értesíti az infotainment rendszeren keresztül, amint az ID. 3.0 szoftver telepíthető. A frissítés telepítéséhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. 1. telepítési rész - időtartama kb. 6-8 óra (az 1. rész telepítése után az infotainment rendszerben fő felhasználóként kell bejelentkezni).

 2. 2. telepítési rész - időtartam kb. 4-5 óra

  A frissítés 2. részének fogadása az 1. rész telepítését követően hét naptól néhány hétig tarthat.

Kérjük, vegye figyelembe:

 

 • Az Over-the-Air távoli frissítések telepítése alatt ID.-je kinyitható, de nem tölthető és nem indítható.

 • Online hangvezérlés: Az Over-the-Air távoli frissítés 1. részének telepítése után az online hangvezérlés átmenetileg csak angol és német nyelven lesz elérhető. Az Over-the-Air távoli frissítés 2. részének telepítése után a frissítés előtt elérhető nyelvek ismét elérhetővé válnak.
 • Az ID. 3.0 szoftver telepítésével néhány személyes beállítása (pl. mentett rádióállomások, fűtött ülések beállításai) visszaáll az alapértelmezett gyári beállításra.
 • A szoftververziók visszaállítása nem lehetséges.

A frissítéssel kapcsolatos gyakran ismételt kérdésekre a GYIK részben talál további válaszokat.

Folyamat

Telepítés 1. rész

Az elérhető frissítések automatikusan letöltésre kerülnek menet közben, mindaddig, amíg az Ön ID.-je "Online módban" van. A letöltés befejezése után ID.-je értesíteni fogja, hogy elérhető rendszerfrissítés. Felhívjuk figyelmét, hogy az ID. software 2.4. verzióra van szükség mielőtt az ID.-je automatikusan letöltheti az ID. software 3.0 verziót.

További információ a telepítés lépéseiről

A telepítés 1. része után: Állítsa be a fő felhasználót

 • Kapcsolja be az "Online módot" a kezdőképernyőn

 • Jelentkezzen be elsődleges felhasználóként a "Felhasználó" ikon segítségével
 • Kérjük, szkennelje be okostelefonjával a gépkocsija infotainment rendszerén megjelenő kódot a We Connect ID. alkalmazásban található "Kód beolvasása" gomb megnyomásával. Vagy bejelentkezhet a We Connect fiókjához tartozó e-mail címmel is, ha kiválasztja a "bejelentkezés e-mail-lel" lehetőséget az infotainment rendszeren.

A további online mobilszolgáltatások előnyeinek kihasználásához hajtsa végre a következő alábbi lépéseket.

 • Lépje be az In-Car Shopba az infotainment rendszeren. Itt ingyenesen beszerezheti a We Connect és a We Connect Plus szolgáltatást

 • Vegye figyelembe a közleményeket és az adatvédelmi szabályzatot, és fogadja el az új Általános Szerződési Feltételeket  Navigate to the In-Car Shop in your infotainment system. You can get We Connect and We Connect Plus free of charge here
 •   Take note of the Notices and Privacy Policy and agree to the new Terms and Conditions

Ha nincs érvényes We Connect vagy We Connect Plus szerződése, akkor ezeket térítésmentesen beszerezheti infotainment rendszerén keresztül az In-Car Shopban. Kérjük, győződjön meg arról, hogy személyes adatai helyesek és teljesek.

Felhívjuk figyelmét, hogy a We Charge alkalmazást a frissítés után újra kell rendelni az In-Car Shopban.

Telepítés 2. rész

A frissítés 1. részéhez hasonlóan az Ön ID.-je tájékoztatni fogja Önt az infotainment rendszeren keresztül, amikor telepíthető a következő frissítés. Kérjük, kövesse az 1. résznél leírt lépéseket.

Most már élvezheti az új és továbbfejlesztett funkciók előnyeit. A Volkswagen további jó szórakozást és jó utat kíván ID.-jében.

Az Ön digitális használati útmutatója automatikusan frissül az Over-the-Air (távoli) frissítés után, és tájékoztatja Önt az új vagy megváltozott funkciókról.

ID. 3.0 frissítés Over-the-Air telepítve és gyárilag telepítve

Mi a különbség?

Szoftverfrissítésekkel azon dolgozunk, hogy az Ön ID.-je vásárlás után is frissíthető legyen. Az ID. gyártásának időpontjától függően egyes szoftverfrissítési funkciók hatóköre változhat. Az ID. 3.0 szoftverfrissítéssel számos új funkció és fejlesztés előnyeit élvezheti.

Ha ID.-je már megkapta az ID. 2.4 szoftver verziót egy szervizben, és rendelkezik érvényes We Connect Start szerződéssel és Volkswagen ID felhasználói fiókkal, járműve kaphat ID. 3.0 szoftver verziót Over-the-Air távoli frissítéssel. Ha ID.-je már telepített ID. 3.0 szoftver verzióval került kiszállításra, természetesen nem kapja meg az ID. 3.0 szoftver Over-the-Air (távoli) frissítést. Ez azért van, mert ID.-je már megkapta az ID. 3.0 szoftver verziót gyárilag.

GYIK – kérdések és válaszok egy helyen

Mikor történhet meg az ID. 3.0 szoftver vezeték nélküli frissítése?

Mielőtt ID.-je megkaphatná az ID. software 3.0 Over-the-Air távoli frissítést, először végre kell hajtani a 12 voltos akkumulátorcseréjét és az ID. software 2.4 frissítést egy szervizben. A ID.-jén szervizében elvégzett "12 voltos akkumulátorcsere ID. software 2.4 frissítéssel" szerviz befejeződése után néhány hétbe telhet a frissítés megérkezése ID.-jére, amint lépésenként kibocsátásra kerül az ID. software 3.0 frissítés.

Mennyi ideig tart az ID. 3.0 szoftver Over-the-Air (távoli) frissítés telepítése ID. gépkocsimra?

A frissítés két részletben történik. Annak érdekében, hogy az ID. software 3.0 összes előnyét élvezhesse, fontos, hogy telepítse a frissítés 1. és 2. részét is, amikor elérhetővé válik.

 • A frissítés 1. részének telepítése körülbelül 6-8 órát vesz igénybe
 • A frissítés 2. részének telepítése körülbelül 4-5 órát vesz igénybe
Az ID. 3.0 szoftverfrissítés után mely funkciók lesznek elérhetők?

A frissítés tartalmáról a "Mit tartalmaz az ID. szoftver 3.0?" szakaszban találhat bővebb információt.

 

Hogyan tudhatom meg, hogy melyik ID. szoftververzió van jelenleg telepítve ID. gépkocsimra?

Nyissa meg ID.-jében az infotainment rendszer főmenüjében a "Beállítás" menüpontot. Ezután keresse meg a "Rendszerinformáció" elemet. ID.-jének szoftververziója az "ID. szoftver" részben jelenik meg.

Miért kell végrehajtanom az ID. 3.0 szoftver Over-the-Air távoli frissítést ID. gépkocsimon?

A Volkswagen azt javasolja, hogy a megjelenő szoftverfrissítések telepítését haladéktalanul és rendszeresen végezze el. Csak így élvezheti a kiegészítő és továbbfejlesztett funkciók előnyeit. Az utolsó elérhető ID. szoftver verzió mindig előfeltétele a jövőbeni frissítések fogadásának.

Ingyenes számomra az ID. szoftverfrissítés?

Igen, az ID. szoftver frissítés ingyenes.

Már rendelkezem ID. szoftver 2.4-gyel, frissítenem kell az ID. 3.0 Over-the-Air szoftverre?

Az ID. szoftver 3.0 Over-the-Air frissítés, többek között, további funkciókat is tartalmaz. Ezért azt javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb frissítsen erre a szoftververzióra.

Kapok ellenőrzést a szoftverfrissítésről?

Az ID. gépkocsijára telepített ID. szoftververziót rögzíti a rendszer.

 

Mi történik, ha nem telepítem az ID. 3.0 szoftver Over-the-Air (távoli) frissítés második részét?

Ennek az Over-the-Air távoli frissítésnek a telepítése előfeltétele a további frissítések fogadásának. Ha nem hajtja végre a telepítést (1. és 2. rész), a leírt új szolgáltatások és fejlesztések nem lesznek elérhetők. Ha például csak az 1. részt hajtja végre, a hangvezérlés csak angol és német nyelven lesz lehetséges. Ezért a 2. részre is szükség van ahhoz, hogy teljesen kihasználhatóvá váljanak az ID. gépkocsijában található funkciók, melyek a frissítés eredményeként elérhetők. Nem lehetséges a szoftverváltozatok visszaállítása.

 

Az „Online mód” azt jelenti, hogy elküldöm vagy megosztom a helyadataimat?

A korábbi szoftververziókban az "Online mód" aktiválása a járműben automatikusan lehetővé tette a jármű helymeghatározási és járműhasználati adatainak küldését vagy megosztását - anélkül, hogy egyénileg választhatta volna ki a beállításokat ezen adatok küldésére vagy megosztására vonatkozóan. A 3.0-s frissítéssel mostantól lehetővé válik az "Online mód" engedélyezése, majd egyénileg kiválaszthatja a preferált beállításokat a jármű által generált adatok (jármű-/használati adatok, helyadatok, Vehicle2X adatok) megosztásához - lehetővé téve, hogy járműve online maradjon miközben lehetőséget ad arra, hogy eldöntse, milyen adatokat kíván elküldeni vagy megosztani (kivéve a jogilag kötelező funkciókat, például az e-segélyhívást). További információ a 3.0-s frissítés adatvédelmi beállításairól itt érhető el.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata