Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

ID. szoftver 2.3 frissítés

Az ID.-modellek távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítése

Az ID.-modellek távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítése

ID. szoftver 2.3 frissítés

Az ID.-modellek távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítése

Élvezze ID.-modellje szoftverfrissítéseinek előnyeit!

Itt megtudhatja, hogyan részesülhet Ön is a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítések előnyeiből és melyek ennek feltételei.

Tapasztalja meg a jövőt - már ma

Rendszeres távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítéseikkel a Volkswagen ID.-modellek megvásárlásukat követően is részesülhetnek a legújabb digitális fejlesztésekből. A különböző funkciók és fejlesztések a távolból ("Over-the-Air"), azaz a szakműhely felkeresése nélkül is telepíthetők. Itt pontosan megtudhatja, hogyan.

Az Over-the-Air frissítések menet közben a háttérben, a jármű mobiltelefon-hozzáférésén keresztül töltődnek le. Amint frissítés áll rendelkezésre, értesítés érkezik az infotainment-rendszerre és ID.-modellje végigvezeti Önt a telepítés lépésein. Miközben autója parkol, a teljes telepítési folyamat lezajlik és a következő indításkor már élvezheti az új és továbbfejlesztett funkciókat. Kérjük, vegye figyelembe a jármű digitális kézikönyvében található további információkat is.

Kérjük, vegye figyelembe: az ID. szoftverfrissítések mellett az előre telepített járműbeli alkalmazásokhoz is kínálunk frissítéseket. Ezek az alkalmazások nem kapcsolódnak a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítésekhez és külön telepíthetők. Bizonyos esetekben szükség lehet a legújabb ID. szoftververzióra.

Nem történt még meg a 2.1 szoftverfrissítés?

Ez esetben egyeztessen időpontot szervizpartnerével, az ID. 2.1 szoftver ugyanis az ID. 2.3 online-frissítés és a jövőbeni további frissítések előfeltétele. További információk, tartalmak és a Gyakran ismételt kérdések (GYIK) itt találhatók.

Az online-frissítés előfeltételei

Hallgatunk Önre - visszajelzései felhasználásával átfogó szoftverfrissítésként az ID. 2.3 szoftververziót állítottuk össze az Ön számára. Ez első ízben a távolból (Over-the-Air), azaz a szakműhely felkeresése nélkül is telepíthető a Volkswagen ID.-család tagjaira. Az újdonságokról ezen az oldalon tájékozódhat.

Megjegyzés:

 • A távoli (Over-the-Air) frissítések előfeltételei az ID. 2.1 szoftver járműbeli telepítése, valamint a We Connect Start szerződés*.
 • A frissítést követő működés az adott piac, modellév és extrafelszereltség függvénye és ennek megfelelően változhat.
 • Az ID. 2.3 szoftver telepítése a további frissítések fogadásának előfeltétele.
 • Bizonyos szoftverfrissítések nem érhetők el távoli (Over-the-Air) frissítésként és szakműhelyben kell telepíteni őket.

Ha Ön még nem telepíttette az ID. 2.1 szoftverfrissítést, kérjük, lépjen kapcsolatba Volkswagen-partnerével.

Aktív We Connect Start szerződés is szükséges, amelynek használata a jármű első három évében díjmentes és amely számos előnyt kínál a mindennapok során, például a jármű előzetes légkondicionálása vagy a töltöttségi szint kijelzése formájában.

Még nem aktiválta We Connect Start szerződését?

A szolgáltatásról és a regisztrációról a We Connect Start internetes oldalán található további információ.

Az ID. 2.3 szoftver két részből áll.

Az első szoftverfrissítés során a fejlett Dinamikus távfény-asszisztens (Dynamic Light Assist), valamint a vezetői segédrendszerek továbbfejlesztésére kerül sor. A head-up kijelzővel szerelt modellekben a hardver és a szoftver közötti kapcsolat optimalizálása is zajlik. A teljesítmény és a stabilitás további javítása mellett a második szoftverfrissítés az ID. Light technikájához új funkciókat, az infotainment-rendszer számára pedig tervezési módosításokat tartalmaz.

Jobban használható infotainment-rendszer

Jobban használható infotainment-rendszer

 

Az ID. 2.3 szoftver újszerű megjelenést kölcsönöz az infotainment-rendszer számára. Az olyan egyéni megoldások, mint az újratervezett digitális gombok, a személyre szabott betűtípusok és a funkciómenük optimalizált elrendezése, jelentősen javítják az infotainment-rendszer leolvashatóságát és használhatóságát. A kezdőképernyő-gomb immár a megjelenített kontextushoz alkalmazkodik és Ön egyénileg változtathatja megjelenését. A Volkswagen logója mellett számos nemzet zászlója is rendelkezésre áll e célra.

 

Az ID. Light személyre szabható funkciói

Az ID. Light személyre szabható funkciói

 

Az ID. Light minden Volkswagen ID. alapfelszereléseként néhány működésbeli fejlesztéssel bővült, s a már ismert funkcióin túl más szituációkban is támogatja Önt vizuálisan a vezetői segédrendszerek használata során. Az ID. Light emellett a gazdaságosabb vezetésben is segíti Önt, fényjelzésekkel tudatva, mikor ajánlott levennie lábát a menetpedálról.

Továbbfejlesztett környezetérzékelés és fejlett Dinamikus távfény-asszisztens

Továbbfejlesztett környezetérzékelés és fejlett Dinamikus távfény-asszisztens

 

A Dinamikus távfény-asszisztens (Dynamic Light Assist) fejlett technikájával felszerelt modellek most még hatékonyabban ismerik fel a közlekedés többi résztvevőjét. A Volkswagen ID. így még gyorsabban és megbízhatóbban érzékeli az előtte haladó motorkerékpárokat, illetve a megfelelő hátsó világítással és fényvisszaverőkkel rendelkező más járműveket.Ezzel még kényelmesebbé válik a vezetés, mivel a segédrendszerek még pontosabban reagálhatnak.

A jövőben a frissítések letöltése közben is rendelkezésre állhatnak a vezetői segédrendszerek.

További fejlesztések a teljesítmény és a stabilitás terén

További fejlesztések a teljesítmény és a stabilitás terén

 

A frissítés további fejlesztéseket is tartalmaz a teljesítmény és a stabilitás növelésére.

 • A frissítést követő működés a piaci specifikációk, a modellév és az extrafelszereltség függvénye és ennek megfelelően változhat.
 • Bizonyos szoftverfrissítések nem érhetők el távoli (Over-the-Air) frissítésként és szakműhelyben kell telepíteni őket.

Mikor kerül sor a frissítésre?

Már Ön is kapott vagy hamarosan kap egy e-mailt, amelyben hozzájárulhat az ID. 2.3 távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés letöltéséhez. Kérjük, ellenőrizze a Volkswagen ID.-modelljében tárolt e-mail cím beérkező üzenetek postaládáját. Kérjük, az e-mailt ne vezetés közben olvassa el!

Miután beleegyezését adta, néhány hétig eltarthat, mire ID.-modellje részesül a frissítésben, mivel fokozatosan vezetjük be a szoftvert. Kérjük, gondoskodjon róla, hogy ID.-modellje vezetés előtt és közben is rendelkezzen stabil hálózati kapcsolattal! Amint egy szoftvercsomag teljesen letöltődött és készen áll a telepítésre, a "Rendszerfrissítés elérhető" ("System update available") üzenet jelenik meg az infotainment-kijelzőn.

Megjegyzés: Amennyiben Ön már telepítette a We Connect ID. alkalmazást és rendelkezik érvényes We Connect Start szerződéssel, az első lépéseket kihagyva a 4. lépéssel kezdheti.

 1. Töltse le a We Connect ID. díjmentes okostelefon-alkalmazást. Az Ön által használt operációs rendszertől függően a We Connect ID. alkalmazás Android vagy iOS rendszerre telepíthető változatban is rendelkezésre áll a Google Play Store vagy az App Store kínálatában.
 2. Jelentkezzen be az alkalmazásba Volkswagen felhasználói azonosítójával (Volkswagen ID), majd adja hozzá autóját.
 3. Aktiválja We Connect Start szerződését. Ennek során kövesse az alkalmazásban megjelenő utasításokat.
 4. Az elérhető frissítések menet közben automatikusan letöltődnek, ha ID.-modellje online-üzemmódban van.
 5. Amikor befejezte a vezetést, válassza ki az elérhető frissítést. A frissítés tartalmáról a "További információ" ("More information") részben találhatók részletek.
 6. A távoli (Over-the-Air) frissítés telepítése közben ID.-modellje nem állhat épp töltés alatt. Ezért kérjük, gondoskodjon legalább 50 százalékos töltöttségi szintről, majd húzza ki a töltőcsatlakozót. Ezután indítsa el a frissítés telepítését. Ez a frissítés méretétől függően eltarthat bizonyos ideig. ID.-modellje még a telepítés megkezdése előtt jelzi az infotainment-rendszeren, amennyiben további feltételeknek is eleget kell tenni (például ablak zárása). A frissítés a jármű elhagyását és bezárását követően veszi kezdetét.
 7. A frissítések telepítése során nem tudja majd használni vagy tölteni ID.-modelljét.
 8. A telepítés végén ID.-modellje internetkapcsolatot létesít.

Mostantól Ön is élvezheti az új és továbbfejlesztett funkciók előnyeit. A Volkswagen további jó szórakozást és jó utat kíván az ID. volánja mögött.

Biztonsági megjegyzések a frissítéshez

A vezetői segédrendszerek első kamerájának frissítése során a letöltés kezdetétől a telepítés befejezéséig biztonsági okokból nem állnak rendelkezésre a kameraalapú vezetéstámogató rendszerek (például Lane Assist, Travel Assist). Az Ön ID.-modellje figyelmeztetésekkel és szimbólumokkal az ID. kijelzőn tájékoztatja erről. Technikailag ez az üzemállapot a "Hó a kamerán" ("Snow on the camera") szituációhoz hasonló, amit tavaly télen már Ön is megtapasztalhatott. Ennek megfelelően a Volkswagen ID. menetbiztonsága továbbra is biztosított. A szoftverfrissítés sikeres telepítése után ismét elérhetővé válnak a vezetői segédrendszerek funkciói, mégpedig optimalizált működés mentén. Küldünk Önnek egy e-mailt, amelyben jóváhagyhatja a frissítés fogadását. Kérjük, ellenőrizze a Volkswagen ID.-modelljében tárolt e-mail cím beérkező üzenetek postaládáját. Kérjük, a visszaigazolást ne vezetés közben végezze!

 

Az alábbi videóból megtudhatja, hogyan telepíthető azID család ID.Software 2.3 első Over-the-Air frissítése.

Gyakran ismételt kérdések (GYIK) – A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés

Mi a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés?

A távoli (Over-the-Air) frissítések olyan szoftverfrissítések, amelyek az Ön autójának mobilhálózati internethozzáférésén keresztül töltődnek le. Ez azt jelenti, hogy Volkswagenje naprakész maradhat a legújabb digitális fejlesztésekkel, így Ön az új és továbbfejlesztett funkciók előnyeit is élvezheti.

Honnan tudhatom, hogy melyik szoftververzió fut jelenleg ID.-modellemben?

Nyissa meg ID.-modellje infotainment-rendszere főmenüjének "Beállítások" ("Setup") menüjét, majd lépjen a "Rendszerinformációk" ("System information") pontra. Amennyiben a szoftver "0792" vagy magasabb jelű, Ön már telepíttette az ID. 2.1 szoftvert és autója alkalmas a távoli (Over-the-Air) frissítésre. Ellenkező esetben forduljon Volkswagen-partneréhez.

Milyen funkciók érhetők el az ID. 2.3 szoftverrel?

Az ID. 2.3 szoftverfrissítés az ID. Light funkcionális fejlesztéseit, a környezetérzékelés optimalizálását, a fejlett Dinamikus távfény-asszisztens (Dynamic Light Assist) módosításait, valamint az infotainment rendszer egyéni igényekre szabható használati lehetőségeit tartalmazza, a teljesítmény és a stabilitás további javítása mellett.

Mennyi időt igényel a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés?

A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés menet közben, a háttérben töltődik le. A várható telepítési idő a szoftverfrissítés terjedelmének függvénye és a telepítés megkezdése előtt az infotainment-rendszer kijelzőjéről olvasható le.

Magam is elvégezhetem a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítést?

ID.-modellje az infotainment-rendszeren keresztül tájékoztatja Önt, amint telepíthető frissítés áll rendelkezésre és végig is vezeti Önt a telepítés folyamatán.

Használhatom ID.-modellemet a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés telepítése közben?

A telepítés alatt a jármű nem áll rendelkezésre. Az infotainment-rendszeren keresztül egyszerűen megtudható a telepítéshez szükséges idő.

Ingyenes számomra a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés?

Az ID. 2.3 távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés az Ön számára díjmentes.

Kapok visszaigazolást a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítésről?

Az Ön ID.-modelljére telepített szoftververziót rendszeroldalon rögzítik.

Miért nem kaptam még meg a frissítést, miközben mások már telepíthették?

A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés bevezetése fokozatosan zajlik az összes érintett jármű körében. ID.-modellje értesíti Önt, amint a frissítés készen áll a telepítésre.

Kihagyhatok egy-egy távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítést és telepíthetem már a következőt, amely elérhető?

A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítések egymásra épülnek. Annak érdekében, hogy mindenkor élvezhesse a legújabb funkciókat és fejlesztéseket, kérjük, végezzen el minden frissítést.

Honnan tudhatom, hogy távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés érhető el?

ID.-modellje az infotainment-rendszer főképernyőjén felugró értesítés formájában tájékoztatja Önt, amint a frissítés telepítésre kész.

Mi történik, ha használom ID.-modellemet a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés telepítése közben (például kinyitás vagy töltés)?

ID.-modellje igény szerint nyitható és zárható a frissítés telepítése alatt, azonban bizonyos körülmények között megszakadhat a telepítés. Az autó nem vezethető és tölthető a frissítés telepítése közben.

Telepíthetem a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítéseket a töltési folyamat alatt?

Nem, telepítés közben a jármű nem tölthető. Kérjük, állítsa le a töltést, s csak ezután indítsa el a frissítés telepítését. A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés sikeres elvégzéséhez kérjük, gondoskodjon ID.-modellje legalább 50 százalékos töltöttségi szintjéről.

Újraindíthatom a telepítést sikertelen távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés után?

Ha a telepítés megismételhető, ID.-modellje az infotainment-rendszeren keresztül tájékoztatja Önt erről. Ellenkező esetben kérjük, lépjen kapcsolatba Volkswagen-partnerével vagy hívja a szerviz-forróvonalat.

Miért nem tapasztalok változást a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítést követően?

Nem minden távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés jár látható változásokkal, mivel néha háttérbeli funkciófrissítésekre és minőségi fejlesztésekre irányulnak. A frissítésben szereplő új funkciók és fejlesztések megjelennek az ID.-kijelzőn.

Mi szükséges a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítések fogadásához?

A távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítések minden ID.-tulajdonos számára elérhetők a jövőben, amihez mindössze egy aktív We Connect Start szerződés és a Volkswagen márkaszervizben telepítendő ID. 2.1 szoftver szükséges. Az ID.-modelljén jelenleg rendelkezésre álló verzió megállapításához nyissa meg az infotainment-rendszer főmenüjének "Beállítások" ("Setup") menüjét, majd lépjen a "Rendszerinformációk" ("System information") pontra. Amennyiben a szoftver "0792" vagy magasabb jelű, Ön már telepíttette az ID. 2.1 szoftvert és autója alkalmas a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítésre.

Milyen töltöttségi szint szükséges ID.-modellem nagyfeszültségű akkumulátorában, hogy telepíthessem a távoli (Over-the-Air) frissítést?

A telepítést megelőzően legalább 50 százalékig fel kell tölteni az ID.-modellek nagyfeszültségű akkumulátorát.

Véletlenül bezártam az infotainment-rendszeren megjelenő értesítést. Hogyan juthatok el a telepítéshez?

Az infotainment-rendszeren megjelenő értesítés csupán tájékoztatás a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés elérhetőségéről. A telepítés a jármű leparkolását követően a "Búcsúképernyőről" ("Goodbye Screen") indítható el.

Maradhat a járműre csatlakoztatva a Volkswagen Data Plug vagy más fedélzeti diagnosztikai (OBD) olvasómodul a frissítés alatt?

A frissítés telepítésének megkezdése előtt kérjük, távolítson el minden olvasómodult a fedélzeti diagnosztikai (OBD) interfészről.

Elindítását követően megszakíthatom a távoli (Over-the-Air) szoftverfrissítés telepítését?

Az indítást követő első két percben a telepítés még megszakítható.

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata