A távoli frissítés telepítése

A távoli frissítés funkcióval különböző fajta frissítéseket lehet a járműre átvinni: 

 

Frissítések új funkciókkal és fejlesztésekkel a meglévő In-Car alkalmazások (pl. játékok, járműszerviz) számára

Frissítések a járműrendszerek (pl. navigáció) számára

Frissítések az In-Car Shop számára (pl. az új funkciók, újonnan elérhető alkalmazások számára)

Szoftverfrissítések (pl. a jármű operációs rendszerei számára)

A szoftverfrissítések nagysága különböző. Kérjük, vegye figyelembe az Ön számára elérhető frissítésekre vonatkozó részletes információkat. Ezt a megjelenő üzenetben vagy a hozzá tartozó változatismertetőben fogja megkapni az infotainment rendszerben.

 

Megjegyzés: A távoli frissítések fogadásának feltétele az aktív We Connect szerződés.

Lejátszás

A távoli frissítés letöltése

Először ellenőrizze le, hogy járműve az online üzemmódban legyen. A 3.0 vagy nagyobb ID. szoftverrel rendelkező járműveknél, jelentkezzen be főfelhasználóként a Volkswagen ID-jével.

 • Válassza ki a kezdőképernyőn az online üzemmódot
 • Az infotainment képernyőn válassza ki a "Beállítás" csempét
 • Válassza ki a magánszféra beállításokat
 • Válassza ki a "Jármű-/felhasználóadatok" pontot

Az elérhető frissítések letöltése menet közben automatikusan megtörténik, ha ID. járműve az online üzemmódban van. A frissítés letöltése és telepítése nem okoz további adatköltségeket. ID. járműve az infotainment rendszerben tájékoztatja arról, amint egy rendszeraktualizálás elérhető.

Az online üzemmód azt jelenti, hogy a tartózkodási hely adataimat elküldöm vagy megosztom?

A korábbi szoftverváltozatokban az online üzemmód aktiválása a járműben automatikusan lehetővé tette a jármű tartózkodási helyének és használati adatainak elküldését vagy megosztását - annak a lehetősége nélkül, hogy ezeknek az adatoknak az elküldését vagy megosztását egyénileg ki lehetett volna választani. A 3.0 szoftverfrissítéstől lehetőség van az online üzemmód aktiválására és a jármű által generált adatok (jármű-/használati adatok, tartózkodási hely adatok, Car2X adatok) megosztására vonatkozó beállítások egyéni kiválasztására.

Azért, hogy járműve online maradjon, lehetősége van annak az eldöntésére, milyen adatokat szeretne elküldeni vagy megosztani (kivéve a hatóságilag előírt funkciókat, mint az eCall). Azért, hogy a távoli frissítéseket megkaphassa, a jármű-/használati adatokat a magánszféra beállításokban aktiválni kell.

Biztonsági megjegyzések a szoftverfrissítéshez

Kérjük vegye figyelembe, hogy a szoftverfrissítés telepítése alatt a járművet nem lehet használni. Kérjük, a szoftverfrissítés telepítése előtt figyelmesen olvassa el a változatismertetőt.

A távoli frissítés telepítése

 1. Használatának befejezése után biztonságosan állítsa le ID.-jét és kapcsolja be az elektromos parkolóféket. Kapcsolja ki a gyújtást. ID. járművének a telepítés alatt stabil, állandó internetkapcsolatra van szüksége.
 2. Kérjük, biztosítsa a legalább 50%-os töltöttségi állapotot és azután távolítsa el a töltőcsatlakozót. Gondoskodjon arról, hogy a jármű ablakai zárva legyenek.
 3. Az online telepítés elindításához a kezdőképernyőn válassza ki az "Aktualizálás elérhető" opciót. Kérjük ügyeljen arra, hogy az online üzemmód aktiválva legyen. 
 4. A változatismertető megjelenítéséhez a rendszeraktualizálás képernyőn kiválaszthatja a "További információk" pontot - kérjük, ezeket olvassa el figyelmesen, mielőtt a frissítést telepíti. Amennyiben a telepítés előtt további feltételeknek kell teljesülni (pl. ablakokat be kell zárni), akkor ID. jármű ezeket a telepítés elindítása előtt megjeleníti az infotainment rendszerben. 
 5. Ha a változatismertetőt elolvasta és semmilyen további műveletre sincs szükség, akkor nyomja meg a "Telepítés" gombot. 
 6. Ha ID. járművében a telepítési információk aktualizálásáról kap értesítést, akkor az elolvasásuk után kattintson rá az "Ok" gombra. Ezután indítsa el a szoftverfrissítés telepítését.
 7. A telepítés elindul, amint kiszáll és a járművet bezárja.
 8. Ha ID. járművét a bezárása után az első két perecen belül kinyitja, akkor a telepítés megszakad. A frissítés telepítése alatt ID. járművét nem tudja használni vagy tölteni.
 9. Amint a telepítés befejeződött, arról az infotainment kijelzőjén tájékoztatást kap és azután be tudja állítani a főfelhasználót.

Megjegyzés: A visszaállítás a korábbi szoftverállapotokra nem lehetséges.

Mostantól Ön profitál az új és továbbfejlesztett funkciókból. A Volkswagen továbbra is sok élményt és jó utat kíván Önnek ID. járművében..

1. ID.3: Stromverbrauch in kWh/100 km: kombiniert 15,2-17,7; CO2-Emission in g/km: kombiniert 0.
ID.4: Stromverbrauch in kWh/100 km: kombiniert 16,7-22,2; CO2-Emission in g/km: kombiniert 0.
ID.5: Stromverbrauch in kWh/100 km: kombiniert 16,5-22,2; CO2-Emission in g/km: kombiniert 0.
ID.Buzz: Stromverbrauch in kWh/100 km: kombiniert 20,6-24,6; CO2-Emission in g/km: kombiniert 0.
ID.Buzz Cargo: Stromverbrauch in kWh/100 km: kombiniert 20,7-24,6; CO2-Emission in g/km: kombiniert 0.

Angaben zu Verbrauch und CO2-Emissionen bei Spannbreiten in Abhängigkeit von den gewählten Ausstattungen des Fahrzeugs.

2. Reichweite nach WLTP:
Nach dem weltweit harmonisierten Prüfverfahren für Personenwagen und leichte Nutzfahrzeuge (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure, WLTP) in der reichweitengünstigsten Ausstattungsvariante des jeweiligen Modells auf dem Rollenprüfstand ermittelte Reichweite. Die tatsächlichen WLTP-Reichweitenwerte können ausstattungsbedingt abweichen. Die tatsächliche Reichweite weicht in der Praxis abhängig von Fahrstil, Geschwindigkeit, Einsatz von Komfort-/Nebenverbrauchern, Außentemperatur, Anzahl Mitfahrer/Zuladung und Topografie ab.

Die angegebenen Verbrauchs- und Emissionswerte wurden nach den gesetzlichen Messverfahren (VO(EG)715/2007 in der gegenwärtig geltenden Fassung) im Rahmen der Typengenehmigung des Fahrzeugs auf Basis des WLTP-Prüfverfahrens erhoben. Die Angaben beziehen sich nicht auf ein einzelnes Fahrzeug und sind nicht Bestandteil des Angebots, sondern dienen allein Vergleichszwecken zwischen den verschiedenen Fahrzeugtypen. Der Verbrauch und die CO2-Emissionen eines Fahrzeugs hängen nicht nur von der effizienten Ausnutzung des Kraftstoffs/Stroms durch das Fahrzeug ab, sondern werden auch vom Fahrverhalten, Fahrstrecke und anderen nicht technischen Faktoren beeinflusst. Abweichende Verbrauchswerte, CO2-Emissionen und Reichweiten können sich durch Mehrausstattungen und Zubehör (z. B. Reifen, Anhängerkupplung, Dachträger etc.) sowie Fahrstil, Geschwindigkeit, Einsatz von Komfort-/Nebenverbrauchern, Außentemperatur, Anzahl Mitfahrer, Zuladung, Auswahl Fahrprofil, Topografie uvm. ergeben. Diese Faktoren beeinflussen relevante Fahrzeugparameter wie z. B. Gewicht, Rollwiderstand und Aerodynamik. Die Normverbrauchsabgabe (NoVA) sowie der Sachbezug berechnen sich nach CO2-Emissionen in g/km.  

3. Haftungsausschluss: Die nach dem Update verfügbare Funktionalität hängt vom Markt, Modell und optionaler Ausstattung ab und kann variieren.

4. Haftungsausschluss: Sonderausstattung.

6. Haftungsausschluss: Nicht in allen Märkten verfügbar.

 

 

Bezárás
Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

ID. Szoftverfrissítés

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata