Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az új Sharan Mindenhol otthon.

Mindenhol otthon.

Variálható térkoncepciójával, elektromos tolóajtajaival és mindhárom üléssorban maximális kényelemmel a Sharan családja minden tervére készen áll - sőt, még a nem tervezett eseményekre is.

Az igazi nagyság változásai.

Nagy a család, sok a barát vagy egyszerűen csak a legtöbb lehetőséget szeretné? A Sharan a megfelelő választás az Ön egyéni igényeire.

Az igazi nagyság szabadsága.

Teret adni csak egy dolog, egészen más azt ésszerűen kihasználni. A Sharan intelligens tervezésű térkoncepciója kényelmes variálhatóságot biztosít.

Galéria

Ismerje meg a Sharan legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Sharan legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Car-Net "Guide & Inform"

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Navigáció

Klasszikus zene, friss slágerek vagy gyermekdalok - minden jól hangzik.

A széria "Discover Media" navigációs rendszer 16,5 centiméter képátlójú színes érintőképernyővel bír. Élvezze a nyolc hangszóró, az FM-rádióvétel, az MP3-, AAC- és WMA-kompatibilis CD-lejátszó, a két SD-kártyanyílás és az USB-aljzat kínálta lehetőségeket és a mobiltelefon Bluetooth csatlakozási lehetőségét. A rendszer hasznos közelítésérzékeléssel működik: amint a felhasználó ujja a képernyő valamelyik mezőjéhez közelít, a rendszer felnagyítva emeli ki azt. A kezelés így jóval egyszerűbbé és biztonságosabbá válik.

App-Connect

Kényelmesen használhatja alkalmazásait.

A Car-Net App-Connect* funkcionalitása lehetővé teszi, hogy a minősített okostelefon-alkalmazásokat az opcionális infotainment rendszere érintőképernyőjén használja. Az okostelefonján futó alkalmazást a Sharan érintőképernyőjére tükrözi a rendszer. Így például a miRoamer alkalmazással internetes rádióadókat fedezhet fel, a Parkopedia segítségével parkolóhely-információkat érhet el, míg a MyGuide érdekes célpontokat talál az Ön aktuális helyzetének megfelelően. A lehetőségek tárháza állandóan bővül, hiszen folyamatosan adnak ki új alkalmazásokat az App-Connect rendszerhez.

* Kérjük, vegye figyelembe, hogy a MirrorLink szabványt jelenleg csak a piacon kapható néhány készülék támogatja. A Volkswagen szoros együttműködést folytat a vezető okostelefon-gyártókkal a MirrorLink-támogatás széleskörű biztosítása érdekében. Az Apple CarPlay és a Google Andorid Auto Magyarországon csak egy későbbi időponttól elérhető. Kérjük, ellenőrizze, hogy az Ön készüléke kompatibilis-e a MirrorLink, a CarPlay vagy az Android Auto technológiák valamelyikével. Az alkalmazások kizárólag az Ön mobileszköze segítségével használhatók. Kérjük, vegye figyelembe a mobiltelefon-szerződése adat- és internetkapcsolatra vonatkozó feltételeit.

Vezetői segédrendszerek

A követési távolság automatikus szabályzása (ACC)

Figyel a követési távolságra.

Országúton és autópályán haladva sok stresszt megspórolhat Önnek a kívánságra elérhető Távolságtartó automatika (ACC), amelynek része a városi vészfékező-funkciót is kínáló Front Assist környezetfigyelő rendszer. A rendszer körülbelül 210 km/h sebességig képes - a határain belül - tartani az előre meghatározott s Ön által kiválasztott követési távolságot az elöl haladó járműtől.

Vészfékezés során minden egyes méter döntő lehet. A Front Assist környezetfigyelő rendszerrel ideális esetben el sem jut ilyen kritikus helyzetig. Ha esetleg mégis egy kényes szituáció adódna, a kívánságra rendelhető rendszer a határain belül segít lecsökkenteni a fékutat.

Folyamatosan méri az elöl haladó forgalomtól számított követési távolságot, s amennyiben az annyira lecsökkenne, hogy egy ráfutásos baleset veszélye merül fel, akkor a Front Assist egy hallható jelzéssel és egy rövid, gyors fékezéssel figyelmezteti Önt.

Lane Assist sávtartást segítő rendszer

Figyelmesen koncentrál.

Egyhangú útszakaszok, melyek során a figyelem lankad, beszűkülő forgalmi sávok vagy szűk országutak - milyen jó, hogy a Sharan fedélzetén akad olyan rendszer, amely figyel arra, hogy Ön mindig a jó irányban haladjon: az opcionális Lane Assist sávtartást segítő rendszer a belső visszapillantó tükörhöz épített kamerával a működési határain belül felismeri a sávhatároló felfestéseket, s ez alapján értékeli ki a jármű helyzetét. Ha azt tapasztalja, hogy a Sharan eltér a sávtól, akkor a Lane Assist korrigáló kormánybeavatkozással figyelmezteti. Amennyiben a rendszert aktiválták, akkor körülbelül 65 km/h sebesség fölött önműködően bekapcsol, s 60 km/h alatt vagy az irányjelző használatakor automatikusan kikapcsol.

 

Holttérérzékelő rendszer

Figyel a sávváltásnál.

A holttérben tartózkodó járművek sem a belső, sem a külső visszapillantó tükörben nem látszanak. Ám amennyiben Sharan modellje rendelkezik az opcionálisan rendelhető holttérérzékelő rendszerrel, akkor a külső visszapillantó tükörben látható sárga figyelmeztető jelzés hívja fel a figyelmét arra, hogy egy jármű tartózkodik ezen a nehezen belátható területen. Amennyiben nem veszi észre a jelzést, és mégis megkezdi a sávváltást, akkor a Sharan a rendszer határain belül aktív ellenkormányzással igyekszik megelőzni a balesetet.

Gazdaságosság

DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó

Automatizmus

Egy automataváltó tényleg "csak" egy automataváltó? Nem egészen, hiszen a hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó a sebességváltó-építés fejlődésének mérföldköve. Két egymástól függetlenül működő váltórészből áll, amelyeket egy-egy saját bemeneti tengely a kettős tengelykapcsolón keresztül felváltva köt össze a motorral. Az eredmény átmenet és az erőfolyam érezhető megszakítása nélküli fokozatváltás, amely egy automatikus váltó vezetési kényelmét nyújtja.

BlueMotion Technology

Erősebb figyelem a környezetre

A Sharan összességében igen erős benyomást hagy maga után, de nem csupán térkínálatával és átfogó felszereltségével emelkedik ki, hanem környezettudatosságával is. Ezt olyan modern technikák teszik lehetővé, mint a kis üzemanyag-fogyasztású TSI- és TDI-motorok, valamint a DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó. Ezek adják a BlueMotion Technology alapját, amely az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), valamint a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) jóvoltából új mércét állít az üzemanyag-fogyasztás területén. A Sharan különlegessége: minden változat szériafelszereltségének része a BlueMotion Technology csomag.

Kényelem

Beépített gyermekülés

Egy, kettő vagy három?

A Sharannal nem kell azonnal eldönteni, hogy hányadik gyermek lesz tényleg az utolsó. Ugyanis kívánságra egy vagy két beépített gyermekülést kínál a három évesnél idősebb apró utasok számára, s a középső üléssor akár mindhárom üléshelyére biztonságosan rögzíthető egy-egy ISOFIX-gyermekülés. Az gyermekek biztonságáról övfeszítők és magas fokú stabilitás gondoskodik, így hosszabb távokon is kényelmesen, biztonságosan és az életkoruknak megfelelő módon utazhatnak.

Elektromos mozgatású csomagtérajtó

Keze alá dolgozik

Tele mindkét keze a bevásárlás után, s nem szeretne lepakolni a földre, a nagyméretű csomagtérajtó kinyitásához? Akkor hagyja ezt a munkát a Sharanra! A távirányítós kulcs segítségével már távolról aktiválhatja a csomagtérajtó opcionális elektromos mozgatását, így könnyen bepakolhat. A csomagtérajtó zárását gombnyomással kezdeményezheti, így Ön beszállhat és már indulhat is. S amennyiben ismét szükség lenne a csomagtér kinyitására, erre a parancsot a vezetőülésből is könnyedén kiadhatja.

Easy Open

Könnyen nyílik.

A mindennapok során bármilyen segítség jól jön, akár egy-egy kézmozdulat kiváltásával is. Az új Sharankívánságra kapható Easy Open funkciója segítségével Ön bármikor egyetlen lábmozdulattal nyithatja a csomagtérajtót. Az autó hátulján érzékelők reagálnak a megfelelő mozdulatra és ismerik fel a kulcsot, majd önműködően tárul fel a csomagtér.

Climatronic klímaberendezés

Mindig jó klímát biztosít

Bal oldalon, jobb oldalon, hátul: A széria Climatronic automata klímaberendezés akár három különböző klímájú területet képes kialakítani a Sharanban, hiszen a vezető, az első utas, valamint a hátsó utasok számára egyaránt külön-külön pontosan beállítható a kívánt hőmérséklet. Páratartalom-érzékelő gondoskodik a klímaberendezés különösen energiahatékony működéséről.

Elektromos mozgatású tolóajtók

Szezám, tárulj!

Jobb kezében gyermek, bal kezében pedig a teli szatyrok - a gyermekes szülőknek ritkán szabad a keze. Éppen ezért a Sharan opcionálisan elektromos mozgatású tolóajtókkal is elérhető. Kívülről kényelmesen a távirányítós kulccsal vezérelhető, belülről pedig könnyedén, gombnyomásra. A figyelmetlen ajtócsapkodások - és a néha ezzel járó becsípett ujjak - kora lejárt.

Ledönthető első utasülés

Terülj, terülj, asztalkám!

Muszáj szünetet tartani - különösen a hosszú utazások során. Igazán praktikus ilyenkor a ledönthető első utasülés, amely asztalként használható. A Comfortline és a Highline felszereltségi szint esetében alapfelszereltség, úgy mint az első ülések magasságállítása és deréktámaszok. Amennyiben az ülést nem asztalként szeretné; a teljesen ledöntött ülés jelentős mértékben tovább bővíti a csomagtér teljes hosszát.

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek