Parkolás

 

Az új Arteon parkolást segítő rendszerével nagyban megkönnyíti a manőverezést, amely a Park Assist része. Utóbbi - működési határain belül - önállóan felméri, hogy az Arteon befér-e az adott parkolóhelyre, Önnek csupán a gázadás, a tengelykapcsoló kezelése és a fékezés a feladata, miközben a Park Assist automatikusan kormányozza be az autót az úttal párhuzamos, vagy arra merőleges parkolóhelyekre - majd igény szerint ki is áll onnan.

A tolatókamera, amely - a kamera korlátozott látószögén belül - a tolatási manővereket segíti.

Az Area View funkció pedig már átfogó képpel szolgál az Arteon környezetéről. Az infotainment-rendszer képernyőjén tekinthet be a négy kamera korlátozott látószögével oda is, ami a vezető pozíciójából már nem kellően belátható - különösen kényelmes funkció, ha szűk területen kell manőverezni.

A hátsó keresztirányú forgalom asszisztens (Rear Traffic Alert) az oldalirányból érkező járműveket figyeli, s - működési határain belül - a helyzet jobb áttekintését segítve, a közelítő járművet érzékelve figyelmezteti Önt. A rendszer fékezési beavatkozásával hatékonyan enyhítheti az ütközés következményeit, illetve optimális esetben akár meg is előzheti azt.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés