A T-Roc elvégzi Ön helyett

Nyugodt vezetés

Egyhangú útszakaszok, beszűkülő sávok, keskeny országutak - a vezetés sokszor komoly összpontosítást igényel. Szerencsére a T-Roc már alapkivitelében kínálja az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő Lane Assist technikáját, ami nagyban hozzájárulhat* a vezető gyengülő koncentrálása miatti balesetek megelőzéséhez. A Lane Assist korrekciós kormányzási beavatkozásokkal lép közbe, ha a rendszer a sáv nem kívánt elhagyásának veszélyét érzékeli.

Jóval stresszmentesebbé teheti a közlekedést a szériafelszereltségként kínált követési távolság automatikus szabályzása (ACC), ami az elöl haladó járműveket figyelve egészen 210 kilométer/óráig tartja a követési távolságot*.

A közlekedési torlódás asszisztens kívánságra a kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) szerelt változatokban könnyítheti a vezetést a sűrű és torlódó forgalomban. A T-Roc ekkor 0 és 60 kilométer/óra között önállóan gyorsítva és fékezve* követi az elöl haladó járművet, miközben a sáv tartására is figyel.

A kívánságra rendelhető vészhelyzet-asszisztens (Emergency Assist)** egészségügyi vészhelyzetben részben átveheti az autó irányítását*. Akkor lép működésbe, ha a vezető már nem kormányoz, fékez és gyorsít. Amennyiben a rendszer ilyen szituációt érzékel, a vészhelyzet-asszisztens - például rövid fékezéssel és a sávon belül oldalirányú mozgással végzett figyelmeztetést követően - szabályozott körülmények között megállásig fékezi az autót.

*A rendszer működési határain belül

**Későbbi időponttól rendelhető.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés