Távolságot tart – a kellemetlen meglepetésektől is

Front Assist és ACC

Teljesen megnyugtató a folyamatosan megfelelő követési távolság, melyről a Comfortline felszereltségtől a széria távolságtartó automatika gondoskodik.

Az ACC az elöl haladó járművek sebességét és távolságát méri, s oszlopban haladva vagy torlódáskor - az opcionális kettős tengelykapcsolós sebességváltó (DSG) esetében - akár megállásig is önállóan fékezi a Golf Sportsvant, majd kis időn belül automatikusan el is indíthatja. A rendszer - működési határain belül - 210 kilométer/óráig tartja a követési távolságot.

Olykor előre nem látható dolgok történnek és vészfékezés szükséges. Ilyen esetekben léphet közbe a Front Assist környezetfelügyelő rendszer, amely - ha működési határain belül - ráfutásos baleset veszélyét érzékeli, azonnal figyelmezteti Önt. Különösen kritikus menethelyzetek során a rendszer a fékezésben is segítheti Önt vagy az ütközési sebesség mérséklése érdekében akár önállóan is aktiválhat fékezést.

A városi vészfékfunkció (City Emergency Braking) városban, alacsonyabb sebességtartományokban működik. A gyalogosfelismerés (Pedestrian Monitoring) - működési határain belül - az úttestre váratlanul kilépő gyalogost érzékeli. A segédrendszer - működési határain belül - figyelmezteti Önt, segít a fékezésben vagy akár önállóan is lefékezi az autót, ideális esetben meg is előzve a gázolást vagy legalábbis mérsékelve annak erejét.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés