Zárja be a menüt
Bezárás

Nullára csökkentjük karbonkibocsátásunkat

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

 

Way to Zero: a Volkswagen útja a zéró kibocsátásig

Talán ez az eddigi legnagyobb kihívás a mobilitás történetében: felelősséget vállalunk a globális CO2-kibocsátásban való részvételünkért.

Ezért elköteleztük magunkat a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény mellett azzal a céllal, hogy 2050-ig szén-dioxid-semleges¹⁾ vállalattá váljunk. Ennek elérése érdekében változtatunk néhány dolgon.

 

Új utakra lépünk

 


Azt szeretnék, ha mindenki részt venne ebben a kezdeményezésben - melyhez különböző alternatív meghajtásokat biztosítunk. Így Önök is megtalálhatják személyes útjukat az alacsonyabb károsanyag-kibocsátáshoz, így végeredményben együtt érhetjük el a közös célt.

Ez az utunk a zéró kibocsátás felé. Ami itt és most kezdődik.

Az első, CO2-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező Volkswagen: a teljesen elektromos ID.3

A teljesen elektromos ID.3 modell minden idők első Volkswagenje, melyet nemcsak CO₂-semleges mérleggel gyártunk, hanem CO₂-semleges mérleggel adunk is át Önöknek.¹⁾ A gyártás során különös hangsúlyt helyezünk az energiahatékonyságra és a zöldáram használatára. Ahol lehet, kerüljük a felesleges kibocsátást. A gyártási szakaszban a kibocsátás rövid távon elkerülhetetlen részarányát fokozatosan csökkentjük, és tanúsított klímavédelmi projektekkel ellensúlyozzuk.

Az első ilyen klímavédelmi projektként támogatjuk partnerünket, a Permian Global-t a 149 800 hektár indonéziai esőerdő védelmét célzó Kantigan-Mentaya-projektben, amely hatalmas tömegű szén-dioxidot nyel el.

És a gépjármű átadását követően? Segítünk ügyfeleinknek, hogy ID.3 modelljüket hosszabb távon is CO2-kibocsátás nélkül vezethessék. Ezt kedvező zöldáram-töltési ajánlatokkal tesszük. Ez Önnek lelkiismeretfurdalás nélküli, teljesen elektromos gyorsulást jelent. Még soha nem volt ilyen jó érzés autót vezetni.

Az ID.3-ról bővebben

 

Sokoldalú: a Volkswagen hajtástechnológiái

A mobilitás jövője károsanyag-kibocsátásmentes kell, hogy legyen. Nem csak néhányunknak, hanem mindenkinek. Az ide vezető úton olyan sokoldalú hajtástechnológiára van szükség, amely magasabb teljesítmény mellett kevesebb fogyasztással jár. Ez a legjobb bizonyíték arra, hogy a maga módján mindenki változtathat.

A teljesen elektromos ID.3 e-hajtástechnológiája

Két sokoldalú járműkategória, egy egyedülálló hajtáskoncepció, teljesen új vezetési élmény.

  • CO₂-semleges¹⁾ mérleggel rendelkező gyártás és járműátadás
  • Maximális forgatónyomaték a kompromisszummentes vezetési élmény érdekében, már a kezdetektől
  • Nagyvonalú térkínálat a modulrendszerű elektromos hajtáskoncepciónak (MEB) köszönhetően

A MEB-ről bővebben

Tovább az ID.3-hoz

Tovább az ID.4-hez

 

A plug-in hibrid meghajtás


Kettős hajtás a Volkswagen hibridekben a hatékony vezetési élményért

  • Megnövelt teljesítmény, csökkentett fogyasztás az elektromos és a TSI motornak köszönhetően
  • Hatékony közlekedés, a mindennapi használatnak megfelelő hatótávolság az elektromos üzemmódnak köszönhetően
  • Megkettőzött vezetési élmény az erőteljes GTE "rásegítés" üzemmódnak köszönhetően

A Volkswagen plug-in hibrid technológiájáról bővebben

Tovább egy Golf GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat GTE konfigurálásához

Tovább egy Passat Variant GTE konfigurálásához

A mild hibrid meghajtás


A hatékonyság új formát ölt az elektromos TSI benzinmotorok formájában: ez az eTSI

  • Takarékos utazás az eltárolt mozgási energiának és a vitorlázás üzemmódnak köszönhetően
  • Kényelmesebb és dinamikusabb vezetési élmény szinte minden forgalmi helyzetben
  • Kiváló gyorsulás induláskor az elektromos rásegítésnek köszönhetően

A mild hibrid technológiáról bővebben

Tovább egy Golf eTSI konfigurálásához

 

 

Közösen a jobb klímavédelemért

A kibocsátásmentes mobilitás felé vezető úton minden lépés számít. Ezért azon dolgozunk, hogy minden területen csökkentsük a kibocsátást, valamint új normákat állítsunk fel az emberek és a környezet számára.

Beszállítói láncaink optimalizálása


A zöldáram és az újrahasznosított anyagok használatát beszállítóinknál is segíteni akarjuk - az alkatrészek, a beszállítók és az ő beszállítóik hatalmas számát tekintve ez egy nagyon összetett feladat, de mi teljes erőbedobással állunk elébe. Például arra köteleztük beszállítóinkat, hogy zöldáramot használjanak az akkumulátorcellák gyártásához.



A klímavédelmi projektekben történő részvételünkre pedig az elkerülhetetlen CO2-kibocsátás kompenzálása érdekében tett azonnali intézkedésként, valamint a kibocsátásmentes jövő felé vezető úton megtett első lépésként tekintünk.

Bővebben

Zöldáram a gyárainknak


A járműgyártás sok energiát igényel. Ezért folyamatosan azon dolgozunk, hogy gyáraink CO2-kibocsátását világszerte tovább csökkentsük. Így például 2025-ig a gyárak CO2-kibocsátását meg akarjuk felezni (a 2010-es értékhez képest). Ezt a célt akkor tudjuk elérni, ha a zöldáram felhasználásának arányát tovább tudjuk növelni energiahatékony gyárainkban. Így lépésről lépésre közelebb kerülünk célunkhoz, a CO2-semleges mérleggel működő vállalathoz.

Bővebben

1) Amennyire csak lehetséges, kerüljük és csökkentjük a CO₂-kibocsátásunkat. Beszállítóinkat ennek megfelelően szintén a kibocsátás kerülésére és csökkentésére kötelezzük. A Volkswagennél, illetve az beszállítói lánc résztvevőinél nem elkerülhető vagy csökkenthető CO₂-kibocsátást pedig azonos mértékű, tanúsított klímavédelmi programokkal ellensúlyozzuk.

 

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata