Menü
Zárja be a menüt
Bezárás

Victoria Kippersund Osloban. Tisztán elektromos!

Victoria Kippersund Osloban. Tisztán elektromos!

A közösségi médiából sok inspirációt lehet meríteni a fenntarthatóság és elektromobilitás terén. Victoria Kippersunddal is éppen ez történt. Amikor megvásárolta az e-up!-ot, nem sokkal később megfogalmazódott benne, hogy remek jövőbeli befektetésre tett szert.

A Facebook arra ösztönzi az embereket, hogy fenntarthatóbb életet éljenek.

Amikor arról kérdeztük Victoria Kippersundot, hogy miért egy elektromos autót vett, csak annyit mondott, hogy a Facebook miatt. A 34 éves norvég nőt egy olyan cikk inspirálta, amelyben fenntarthatóbb életmódot elősegítő tippeket sorakoztattak fel. A második pont a listán "egy elektromos autó vezetése" volt. De nem ez volt az egyetlen érv az elektromobilitás mellett, amely meggyőzte Victoriát, hogy e-up!-ot vásároljon.

"Azt hiszem, hogy a jövőben mindannyian így fogunk vezetni."

Légy a jövő részese még ma!

Az elképzelés, hogy aktívan formálhatja a jövőt, azonnal megihlette Victoriát. Így, amikor döntenie kellett, hogy milyen autót vegyen, egy pillanatig sem habozott. 2015 júniusa óta vezeti e-up!-ját, amely első autója is egyben. A norvég kormány is nagy szerepet játszott abban a döntésében, hogy csatlakozik a "jövő világához". Az 1990-es években egy olyan infrastruktúra kiépítésében kezdtek, amelyben az elektromos járművek sokat nyernek. A számos kedvezmény és támogatás mellett a tulajdonosok adók alól is mentesülnek, egyes városok ingyenesen parkolóhelyeket jelöltek ki az elektromos autók számára és sok helyen buszsávokban is közlekedhetnek. A közvetlen hatás érezhető volt, olyannyira, hogy az újonnan forgalomba helyezett járművek 20%-a most már elektromos Norvégiában.

"Amikor elektromos autót vásárolsz, a jövőbe fektetsz be."

A városi autó tökéletes rövid kiruccanásokra

Victoriának körülbelül 20 percig tart 6 éves kislánya iskolájától munkahelyére eljutni, abba az edzőterembe, ahol ügyvezető-helyettesként dolgozik. Nemcsak ezt az útvonalat teszi meg naponta kétszer, hanem spontán kiruccanásokra viszi e-up!-ját Oslo belvárosában. Egyszerűen sokkal kényelmesebb így, az elektromos autóknak biztosított rengeteg ingyenes parkolóhellyel.

A tökéletes pár: Victoria és az e-up!-ja.

Victoria, aki Røában, Oslo egyik külvárosában él, még a hidegebb hónapokban is boldogul. Habár nincs még egy olyan ország, amely tökéletesebb terepet nyújtana az elektromos autóknak, mint Norvégia, de a telek hosszúak és hidegek. "Ez annyit takar, hogy gazdaságosabban kell vezetni" - mondta a gyakorlatias norvég nő. Télen inkább vastagabb kabátot vesz fel, minthogy bekapcsolja az autójában a fűtést.

"Oslóban nehéz olyan helyet találni, ahol NINCS töltőállomás. Ha nem tudom, hogy hol van a legközelebbi, megnézhetem az alkalmazás segítségével az okostelefonomon."

További lehetőségek

Hoppá!
Úgy tűnik, hogy böngészője nem naprakész. Talán webhelyünk nem működik optimálisan. A legtöbb böngésző (de az MS Internet Explorer 11 vagy annál régebbi nem) továbbra is jól működik.

Javasoljuk, hogy frissítse a böngészőt!
A legújabb verzió biztosítja a jó élményt bárhol az interneten.

Köszönjük látogatását és jó szórakozást,
Az Ön Volkswagen csapata