Vezetési profil kiválasztása

 

A Golf a lendületes és gazdaságos vezetés élményét ötvözi. Ha sportosabb, netán még üzemanyag-takarékosabb autózásra vágyik, a vezetési stílus megválasztásával pillanatok alatt tehet érte. A kívánt vezetési profilt egyetlen gombnyomással, vagy informatikai-szórakoztató rendszerének érintőképernyőjén választhatja ki. A funkció automatikusan átállítja az erőátviteli rendszert, a kormányművet és a duplakuplungos DSG-sebességváltó váltási pontjait.

Például az ECO vezetési profillal környezettudatos módba kapcsolhat, így üzemanyagot takaríthat meg. Az üzemanyag-fogyasztás csökkentését a rendszer egyebek mellett a motor teljesítményének módosításával, és - amennyiben még nincs bekapcsolva - a start/stop rendszer aktiválásával éri el. Ez a vezetési profil az üzemanyag- és energiafogyasztás optimalizálása érdekében, a belső tér légkondicionálását és fűtését is szabályozza. Amennyiben kétkuplungos DSG-váltót választott autójához, ez a vezetési profil alacsonyabb sebességre állítja a váltási pontokat, és amilyen gyakran csak lehet, energiatakarékos menetmódba kapcsolja a kocsit.

De használhatja az alap komfortbeállításokat is, ehhez válassza a NORMAL vezetési profilt.

 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés