Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Milyen messzire utazhatok?

Az áram visz tovább ID. családunk az elektromos járművek új generációját jelenti, amelyekkel nagyobb távolság megtétele is lehetséges akár egy töltéssel. Ezáltal az elektromobilitás egyre több ember számára válik vonzóvá: akár a hétköznapi ingázóknak, a kirándulóknak vagy a távolsági vezetőknek. És az új gyorstöltő állomásokkal ez már gyorsabban megy, mint gondolnád.

Ha az elektromobilitásra gondolunk, magától értetődő a hatótávolsághoz kapcsolódó kérdés. Milyen messzire jutok egy töltéssel? Hogyan tervezzem meg a hosszabb utamat? Hol tölthetem a járművemet és ez mennyi ideig tart? Az elektromobilitásra váltással elektromos autódat egyszerűen, egy kis pihenővel feltöltheted a töltőállomáson.

És van még egy jóhírünk számodra: 2019-ben bemutatjuk az új, modulrendszerű elektromos hajtáskoncepción (MEB) alapuló elektromos járműveinket. Az ID. család modelljeivel a hatótávolság kb. 330-550 km az új WLTP-szabványnak megfelelően - ez függ az akkumulátor méretétől és az adott jármű felépítésétől.1

A WLTP a Könnyű Gépjárművek Világszerte Összehangolt Teszteljárását (Worldwide Harmonized Light-Duty Vehicles Test Procedure) jelenti, amely egy új, világszerte egységes teszteljárás a mindennapi menettulajdonságok vizsgálatára.

A mindennapi ingázók

A gyerekeket gyorsan elvinni az iskolába, aztán irány az iroda.

Naponta többször teszel meg rövidebb utat? Reggelente elviszed a gyerekeket az iskolába, aztán bemész az irodába és délután elintézed a bevásárlást. Ha az elektromos járműveddel átlagos ingázónak számítasz és kb. 50 km-t teszel meg egy nap, akkor az akkumulátor méretétől függően elég egyszer vagy kétszer töltened az autót hetente. És ez jó esetben mindig éjjel történik otthon, opcionális Wallbox segítségével. Így reggelente beülsz a teljesen feltöltött elektromos járművedbe és a napot tele energiával kezded.

A töltőállomások infrastruktúrája nyilvános helyeken, pl. üzletek parkolóiban, egyre jobban kiépül. Az a legjobb, ha munkáltató lehetőséget biztosít munkavállalóinak, hogy feltöltsék járműveiket. Így hatékonyan használhatod ki a használaton kívüli időt és a mindennapokban, normál ingázási távolságokkal számolva csak heti 1-2 alkalommal kell töltened a járművet. 

Hétvégi túrázók és kirándulók

Kétnapos rokonlátogatás vagy egy rövidebb kirándulás.

Évente néhány alkalommal biztosan megteszel hosszabb utakat is elektromos járműveddel. Azért, hogy meglátogasd szüleidet és barátaidat, hogy megnézz egy másik várost, vagy hogy húsvétkor vagy az őszi szünetben elutazz a tengerhez vagy a hegyekbe. Az ID. Neo modellel akár 400 km-es hatótávolság is elérhető autópályákon, nagyobb akkumulátor esetén.2

Közepes távolságra lévő úticélok, pl. kiruccanás a tavaszi szünetben, töltés nélkül vagy egy kávészünetnyi ideig tartó rövidebb töltéssel is elérhetőek. Az ilyen kirándulásokra tehát egyáltalán nem kell megváltoztatnod utazási szokásaidat, mert egy vagy több pihenőt biztosan tartasz.

A nyaralók

Hosszabb utakon pihenőt tartani és tölteni.

Tudtad, hogy az elektromos járművet kb. 1000 km-es, hosszabb út megtételekor csak három, maximum négy alkalommal kell töltened? Így kiválóan alkalmas hosszabb távolságok megtételére. És őszintén - a lábak megmozgatása, finom harapnivaló vagy egy forró kávé ellen senkinek nem lehet kifogása.

Amennyiben olyan útszakasz adódik, ahol nem szeretnél elektromos autóddal utazni, a Volkswagen kiegészítő mobilitás szolgáltatásának közreműködésével opcionálisan felajánl neked egy bérautót.

Nagy hatótávolság. Nagy rugalmasság. Mikor gondolkodsz el az e-mobilitásról?

Már elektromos járművet vezetsz vagy azt mérlegeled, hogy beszerzel egyet? Nagyon jó. Mert már tudod, hogy az elektromos járművek hatótávolsága nagyobb, mint gondoltad. Mindegy, hogy rövidebb vagy hosszabb utakon, hétköznap vagy nyaralás alkalmával - rögtön ugyanolyan rugalmas vagy, mint egy benzines vagy egy dízel modellel. Kifejezetten praktikus, hogy navigációs eszközödnek köszönhetően útközben mindig gyorsan és kényelmesen találhatod meg a következő töltőállomást. Leginkább azért, mert a nyilvános töltőállomások száma egyre növekszik.


1 Prognosereichweite für das Durchfahren der Zyklen nach der Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure (WLTP) auf dem Rollenprüfstand (kein Serienstand). WLTP-Reichweitenwerte für Serienfahrzeuge können ausstattungsbedingt abweichen. Die tatsächliche Reichweite weicht in der Praxis abhängig von Fahrstil, Geschwindigkeit, Einsatz von Komfort-/Nebenverbrauchern, Außentemperatur, Anzahl Mitfahrer/Zuladung, und Topografie ab. Je nach Nutzungsprofil werden 80% der Fahrer dennoch zwischen 230 und 330 km bei der kleineren Batterievariante (45 kWh, netto), zwischen 300 und 420 km bei der mittleren Batterievariante (58kWh, netto) und zwischen 390 und 550 km bei den größten Batterievariante (77kWh, netto) ohne nachzuladen fahren können.

2 Die tatsächliche Reichweite weicht in der Praxis abhängig von Fahrstil, Geschwindigkeit, Einsatz von Komfort-/Nebenverbrauchern, Außentemperatur, Anzahl Mitfahrer/Zuladung, und Topografie ab. Eine Orientierung bietet für das jeweilige Fahrzeug die genannte Reichweitenspanne, welche voraussichtlich 80 % unserer Kunden im Jahresmittel erreichen werden. Die untere Grenze der Spanne deckt hierbei auch Fahrten bei moderaten Autobahngeschwindigkeiten sowie Fahrten bei tiefen Außentemperaturen im Winter ab.