Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Challenge AcceptID

Az ID.R

Benyomást hagy. Nyomok nélkül.


A Volkswagen ID.R az innovatív elektromobilitás kompromisszumok nélküli teljesítménypotenciálját képviseli. A károsanyagkibocsátás-mentes versenyautó ezeket a nagy elvárásokat már 2018-ban, a Pikes Peak nemzetközi hegyi versenyen elért új rekordjával teljesítette.

De ez még közel sem volt elég. Az elektromos autóval elért rekordot a világ legnívósabb versenypályáján zúzzuk porrá: a 20,8 km hosszú Nürburgring-Nordschleife-pályán. Romain Dumas, a Volkswagen pilótája 6:05,336-os idejével 40,56 másodperccel túlszárnyalta Peter Drumbeck korábbi rekordját.

Az ilyen sikerek bizonyítják, hogy nyomok nélkül is lehet nagy hatást elérni. #ChallengeAcceptID

Videó lejátszás

Versenyben az idővel. A jövőért.


Az ID.R legfontosabb szerepe nem az, hogy egyik rekordot a másik után döntse meg a világ legkeményebb pályáin. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy példaképpé és az elektromos járművek következő generációjának éllovasává váljon.

Versenytársait és a korát is megelőzve.

Ha rekordokat szeretnénk dönteni, nem elég egy gyors autó. Ötletek kellenek, amelyek megtörik a konvenciókat. Újra és újra. Mert a dinamikus elektromobilitás területén a sebesség nemcsak az utakon, hanem a fejlődés mértékében is meghatározó. Ezért minden ID.R által megtett kilométer az ID. család további modelljeinek hasznára válik.

Milyen messzire utazhatok?

Előítéletek helyett tények

A jelen víziói

A jövő a küszöbön áll: az ID.3 1ST

Készen áll, ha te is: Az ID. Crozz

Mindenhol otthon: Az ID. Buzz