Vonóerő

 

Számos érv szól a Tiguan mellett. Ezek egyike az extraként kapható, manuálisan kihajtható vonóberendezés1, amellyel - motorváltozata és sebességváltója, illetve felszereltsége függvényében - akár 2,5 tonna2 össztömegű utánfutót is könnyedén vontathat. A vonóberendezés mechanikusan hajtható ki és elektromosan reteszelhető. Az utánfutó csatlakoztatásakor az opcionális tolatókamera nyújthat segítséget, amely - látószögén belül - a Tiguan mögötti területet az infotainment-rendszer képernyőjén jeleníti meg. Az opcionális Trailer Assist vontatmány-asszisztens pedig a külső visszapillantó tükrök állítókapcsolója segítségével egyszerűsíti a manőverezést.

  

1 1.5 TSI DSG 150 LE motor/váltó kombináció esetében nem rendelhető.
2 Növekvő tengerszint feletti magassággal szükségszerűen csökken a motor teljesítménye. 1000 méter tengerszint feletti magasságnál és további 1000 méterenként mindenkor le kell vonni 10-10 százalékot a szerelvény megengedett össztömegéből (megengedett vontatható tömeg + a vonójármű megengedett össztömege).

 

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés