Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Újdonságok a Volkswagen világából

Mintegy 2 millió Volkswagen került piacra április végéig

26.05.2015

A Volkswagen Személygépkocsik márka az év első négy hónapjában 1,98 millió gépkocsit szállított le. Ez a szám 2014 januárja és áprilisa között 2,02 millió volt, 2.2%-kal több az ideinél. Idén áprilisban 496 100 gépkocsit adtak át az ügyfeleknek, tavaly áprilisban ez a szám 4.8 %-kal magasabb, 521 000 volt.

Idén is Volkswagen InnovaTurné az országos márkakereskedői hálózatban

20.05.2015

A Volkswagen és a Volkswagen Haszonjárművek idén hatodik alkalommal indította útjára a Volkswagen InnovaTurnét, hogy egy országos roadshow keretében, kilenc különleges autó tesztelésén keresztül mutathassa be az érdeklődők számára a márka innovatív technikai megoldásait.

A Volkswagen Csoport stabil eredménnyel kezdte a második negyedévet

19.05.2015

A Volkswagen Csoport az ez év januárjától április végéig tartó időszakban 3,34 (2014. január-április: 3,31; +1,0 százalék) millió járművet szállított ki. Egyedül áprilisban 853 200 (2014. április: 864300, -1,3 százalék) vevőknek átadott járművet jegyzett fel a vállalat. „ A második negyedév startja az egyes regionális piacok eltérő fejlődését mutatja. Amíg Nyugat-Európában és Észak-Amerikában hátszélben haladunk és a csoport kiszállításai egyértelműen növekedni tudtak addig Dél-Amerika és Kelet-Európa – elsősorban az orosz piacnak köszönhetően – tartós kihívást jelentenek.” - nyilatkozta Wolfsburgban Christian Klingler az igazgatótanács értékesítésért felelős tagja. „Továbbra is a minőségi növekedésre fókuszálunk. Erre a Volkswagen Csoport a tizenkét márkájával a lehető legjobban felkészült”- folytatta Klingler.

Volkswagen Golf GTI Clubsport – világpremier a Wörthi-tavi találkozón

15.05.2015

A Volkswagen Golf GTI jövőre ünnepli 40. születésnapját. A Volkswagen ennek a történelmi eseménynek a tiszteletére alkotta meg jövőbemutató jubileumi modelljét, az új Golf GTI Clubsport modellt. A Golf GTI Clubsport szériagyártás közeli formában tanulmányautóként mutatkozik be a nagyközönségnek és tartja világpremierjét 2015. május 14-én a legendás Wörthi-tavi GTI találkozón. A Golf GTI Clubsport 195 kW (265 lóerő) teljesítményével (amely 35 lóerővel több, mint a Golf GTI Performance által kínált) és a Boost üzemmódban időszakosan még elérhető kereken 10 százalékos teljesítménytöbblettel 2016 elején a valaha sorozatgyártásban készült legerősebb GTI modellként indulhat a piacok meghódítására. A jubileumi modell azonban nem csupán nagy teljesítményű motorral, hanem egyéni belső térrel és exkluzív karosszériaelemekkel debütál majd.

A Volkswagen Csoport közzétette legújabb fenntarthatósági jelentését

12.05.2015

A Volkswagen-csoport közzétette a vállalat legfrissebb fenntarthatósági jelentését. Ezt megelőzően már napvilágot látott néhány exkluzív részlet a Twitteren. Az idei jelentés első alkalommal tartalmaz az igazgatótanács tagjainak tollából származó tanulmányokat a gazdaságilag, környezeti szempontból és társadalmilag felelős magatartásról továbbá szerepelnek benne aktuális kérdéseket tárgyaló cikkek is. A tavalyi évben a Volkswagen-csoport 16 cselekvési területet határozott meg azzal a céllal, hogy folytassa megkezdett útját és a fenntarthatóság terén a világ vezető autóipari vállalatává váljon.

Erős kezdés a 2015-ös üzleti évben a Volkswagen-csoportnál

30.04.2015

A kihívásokkal teli piaci környezet ellenére jól indult a Volkswagen-csoport 2015-ös üzleti éve. A nagyobb eladási volumen, az erősebb modellmix és a pozitív hatású árfolyam-ingadozások hatására az első negyedéves bevétel 10,3%-al 52,7 milliárd euróra emelkedett az előző évi 47,2 milliárd euróról. A működési eredmény az előző évi 2,9-ről 3,3 milliárd euróra nőtt, ami 16,6%-os emelkedést jelent. Az üzemi megtérülés 6,0%-ról 6,3%-ra javult. A Csoport üzemi eredménye és bevétele nem tartalmazza a kínai vegyesvállalatok adatait, mert azok pénzügyi eredményeit a tőkemódszer alkalmazásával számolják el. A kínai vegyesvállalatok arányos üzemi eredményei 1,2-ről 1,6 milliárd euróra emelkedtek az első három hónapban.

A sikerszéria ugyan megszakadt az Argentin-ralin, de a Volkswagen továbbra is vezet a Rali Világbajnokságon

28.04.2015

A Volkswagen Motorsport csalódást keltő eredményekkel zárta a FIA Rali Világbajnokság (WRC) negyedik fordulóját, ennek ellenére továbbra is vezeti a gyártók illetve a pilóták és navigátorok versenyét, így világbajnoki éllovasként érkezik a bajnokság következő helyszínére Portugáliába. Az év legkeményebb versenyén olyan történt, amire a 2013-as ausztrál rali óta nem volt példa: nem állt Volkswagen pilóta a dobogón. Ennek ellenére a wolfsburgi gyártó büszkén tekinthet vissza erre a nem mindennapi sikerszériára, amely sorozatban hét győzelmet és húsz dobogós helyezést jelentett a márka pilótáinak. A Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Franciaország mindkettő) páros sikerrel teljesítette a záró gyorsasági szakaszt és győzelmével három értékes pontot szerzett a világbajnoki versenyben.

A Volkswagen-csoport az első negyedévben 2.49 millió gépkocsit szállított ki

20.04.2015

A Volkswagen-csoport 2015 januárja és márciusa között 2.49 millió gépkocsit szállított ki, ez 1.8 %-os növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest, amikor 2.44 millió gépjárművet szállítottak le. A vállalat március hónap során több, mint 968.000 gépkocsit szállított le a vevőknek, ez a szám 2.3 %-kal nagyobb, mint a 2014. márciusi 946.900 darab volt.

Gazdára talált a Scirocco

03.04.2015

Tegnap került átadásra az a Volkswagen Scirocco, amit az Autó, Motor és Tuning Show 10 éves jubileumi rendezvényének keretében sorsoltak ki.

Három új Red Dot Design Award (Piros Pont Formaterezői Díj) a Volkswagennek

02.04.2015

A Passat, a Passat Variant és a Golf Sportsvan is az idei esztendő Red Dot Design Award díjazottai között van. Így a nagyon magasra értékelt nemzetközi díjból a Volkswagen hármat is elhozott.

A Volkswagen-csoport folytatni kívánja intenzív növekedését és eredményinek javítását

19.03.2015

A Volkswagen Csoport a 2014-es gazdasági év során a részben gyengélkedő feltörekvő piacok, a jelentős devizaárfolyam-ingadozások és a bizonytalan világgazdasági környezet ellenére töretlenül haladt tovább minőségi növekedése útján. „A 2014-es évet is siker-esztendővé tettük, így már 2007 óta írjuk jelentős és hosszú távú sikertörténetünket, amely során a Volkswagen Csoport mindvégig a szilárd megbízhatóságot képviselte egy meglehetősen bizonytalan világban”

Autó – Motor- és Tuning Show a Volkswagennel

16.03.2015

A Volkswagen idén is részt vesz az AMTS kiállításon, így összességében már negyedik alkalommal állít ki a Hungexpo területén megrendezésre kerülő eseményen. A Volkswagen ezúttal a környezettudatos gondolkodást és a fenntartható fejlődést középpontba helyező "Think Blue." filozófiával és termékekkel, így két teljesen elektromos hajtású újdonságával jelenik meg a március 20-22. közötti rendezvényen.

920.700 Volkswagen került piacra az év első két hónapjában

11.03.2015

A Volkswagen Személyautók márka változatlanul magas szinten teljesít a kiszállításokat illetően. A márka az elmúlt hónapban több mint 413 .700 autót adott át ügyfeleinek, így nehéz gazdasági körülmények között sikerült megismételnie a tavalyi év hasonló időszakában elért eredményét. Ezzel együtt összesen 920. 700 (2014. január-február: 935 200, -1,6 százalék) autót vehettek át tulajdonosaik az év első két hónapjában.

Az új Passat a 2015-ös „Év Autója”

03.03.2015

A Volkswagen „bestsellerének” nyolcadik generációja nyerte el az európai „Év Autója” elismerő címét

Genfben tartja világpremierjét a Sport Coupé Concept GTE: a négyajtós kupé új korszak nyitánya a Volkswagen formatervezésében

27.02.2015

A Sport Coupé Concept GTE a sportautók exkluzív dizájnjával vonzza a tekinteteket High-tech tanulmány hálózatról tölthető (plug-in) hibridhajtással.

A Volkswagen ismét a Bringaexpón

27.02.2015

Most hétvégén február 27. – március 2. között kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb kerékpáros kiállítása, a 60 kiállítót és több mint 200 márkát felvonultató Bringaexpó, a Hungexpo G pavilonjában, ahol a kerékpáros szakma apraja-nagyja mellett a Volkswagen önálló standdal képviselteti magát.

A Volkswagen bemutatta az új Tourant

26.02.2015

Az alapjaiban újratervezett kompakt egyterű a wolfsburgi Autostadtban, nem messze a közkedvelt családi modell gyártóhelyétől mutatkozott be a média képviselőinek. Az új modellt jelentősen megnövelt és sokoldalúan variálható belső tér jellemzi. A minden részletében tökéletesített modell hat új takarékos motort és segéd-, illetve infotainment rendszerek széles körét kínálja az ügyfeleknek. A nagyközönségnek a jövő héten mutatkozik be az új Touran a Genfi Autószalonon.

Az új Touran*. Nincs többé lehetetlen.

24.02.2015

Fedezze fel az új Tourant! A sokoldalú sikermodell sorozatgyártáshoz közeli tanulmány verziója a szokásokhoz híven tágasnak, jólesően kényelmesnek és meglepően dinamikusnak mutatkozik a világpremier alkalmával.

Volkswagen Sharan premier a Genfi Autószalonon

24.02.2015

A Volkswagen a március 2-án a sajtónapokkal kezdődő 85. Genfi Autószalonon mutatja be a technikailag felfrissített, megújult Sharan-t. Számos új kényelmi és vezetés támogató rendszerével a családbarát egyterű kategóriájának egyik legmodernebb modelljévé lépett elő. Infotainment-rendszerek széles skálája gondoskodik a különböző okostelefonokhoz és tabletekhez való akadálytalan csatlakozáshoz. Mindezek mellett akár 15 százalékkal is alacsonyabb lehet a modellhez rendelhető benzin és dízelmotorok fogyasztása.

Volkswagen a Bringaexpón

23.02.2015

Idén már második alkalommal vesz részt a Volkswagen a Bringaexpón. A Volkswagen márka egy kiemelten fontos téma köré építi fel a standját, ami nem más, mint az elektromos mobilitás.

Kihívásokkal teli évkezdet a Volkswagen Személyautók márkánál

12.02.2015

A Volkswagen Személyautók márka az év első hónapjában világszerte 507.100 autót szállított ki ügyfeleinek, amely 2,8 %-kal kevesebb, mint a tavalyi év hasonló időszakában átadott autók száma (2014. január: 521.600 darab).

Kettős elismerés a Volkswagennek

06.02.2015

A Passat limuzint és a Golf Sportsvan-t is megválasztották „A 2015-ös év legésszerűbb autójának"

Kiosztotta „Think Blue. Engineering. Awards”díjait a Volkswagen kutatás-fejlesztési részlege

05.02.2015

Immár második alkalommal tüntette ki a Volkswagen kutatás-fejlesztési részlege „Think Blue. Engineering. Awards” díjaival a vállalat környezetünk védelme iránt különösen elkötelezett dolgozóit. Ennek során olyan projekteket ismertek el, amelyek jelentős mértékben hozzájárultak a természeti erőforrások kíméletes felhasználása, illetve az egészség- és klímavédelem témaköreihez. Az egyes kategóriákat és értékelési kritériumokat a műszaki fejlesztés nagyra törő környezetvédelmi célkitűzései szellemében jelölték ki.

Teljesült a 2018-as Stratégia első célkitűzése: a Volkswagen-csoport első alkalommal szállított ki több, mint 10 millió gépkocsit

02.02.2015

„2014-ben Csoportunk összességében több mint 10 millió gépkocsit szállított ki a városi autó „e-up”-tól* kezdve egészen a nagyhaszonjárművekig. Ez nagyon figyelemre méltó információ, és jelzi, hogy a kihívásokkal teli piaci feltételek ellenére következetesen végrehajtjuk a 2018-as Stratégiát. A többi főbb célkitűzéseink megvalósításával is jól haladunk: ezek az eladások, és a vásárlók elégedettségének növelése, és a legnagyobb munkáltató pozíció" - jelentette ki a Volkswagen AG igazgatótanácsának elnöke, Dr. Martin Winterkorn.

A Cross Coupé GTE világpremierje Detroitban

19.01.2015

Az új év kezdetén az autós szakma képviselői hagyományosan a North American International Auto Show-n (NAIAS, Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállítás) találkoznak Detroitban. A Volkswagen márka idei szereplésének középpontjában a markáns Cross Coupé GTE áll. Az ötszemélyes SUV-tanulmány világpremierjével a wolfsburgi autógyártó újabb kitekintést nyújt a legújabb szabadidőautó-családjára, amelyet első ízben láttak el sportos, ugyanakkor takarékos V6-os plug-in hibrid hajtáslánccal.