Mert senki sem szereti, ha elvakítják

Feltűnő: a Touareg opcionálisan rendelhető Intelligens világítás (IQ. Light)- LED-Mátrix fényszórói kifejező dizájnjukkal valósággal vonzzák a tekintetet. Alapfunkcióikon - tompított és távolsági fény - túl a fénykibocsátó (LED) egyes szegmensei a mátrix-technika révén igény szerint kapcsolhatók be és ki, a pillanatnyi menethelyzeteknek megfelelően számtalan különböző fényeloszlást téve lehetővé.
A szemből érkező és az elöl haladó járműveket fedélzeti kamera érzékeli a távolsági fényszóró használata közben. Az egyes LED-szegmensek külön-külön szabályozhatók, így Ön anélkül haladhat akár folyamatosan bekapcsolt távolsági fénnyel, hogy vakítaná a közlekedés többi résztvevőjét. Amint például közlekedési táblához közelít, a rendszer a megfelelő szegmens fényerejének mérséklésével előzi meg a tábláról visszaverődő fény önvakító hatását.
Közlekedjen éppen lakott területen kívül vagy városban, előzzön éjszakai országúton vagy autózzon rossz időjárási viszonyok közepette autópályán, az Intelligens világítás (IQ. Light) - LED Matrix fényszórók szegmensei alkotta fénysugár szélessége, alakja és intenzitása egyaránt mindenkor a pillanatnyi menethelyzethez alkalmazkodik. A mátrix-technika az út sokkal kedvezőbb megvilágítását teszi lehetővé, fokozott biztonságot és pihentető vezetést kínálva - vakítás és zavaró fényvisszaverődések nélkül.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés