Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Touran A családi élet csupa kihívás. Élvezze!

Ilyen könnyed is lehet a harmonikus megjelenés

A Touran modellekben mindenki szívesen mutatkozik - s korántsem csupán nagyméretű üvegfelületei miatt. Teteje hátrafelé enyhén ereszkedő vonalának köszönhetően fellépése dinamikus és magabiztos, erőteljes hatású formavilága magas fokú agilitást ígérő, kompakt külső méretekkel ötvözi bőséges térkínálatát. Ez az időtlen erényeket felvonultató külső dizájn mindenekelőtt egy célt szolgál: figyelemreméltóan kicsi alapterületen a lehető legtágasabb teret kínálni az Ön számára fontos dolgoknak. Amilyen egyszerűen manőverezhető a városi forgalomban, olyan kényelmes a hosszabb túrák során is - s nap mint nap újabb erényeit fedezheti fel.

Galéria

Ismerje meg a Touran legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Touran legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

App-Connect

Amikor a Touran összefog az okostelefonnal.

A Composition Media, a Discover Media és a Discover Pro rendszerekkel okostelefonja hasznos alkalmazásaihoz is hozzáférhet ha úgy akarja. Az App-Connect* segítségével egyes alkalmazások USB-csatlakozáson át közvetlenül a rádió- vagy rádió-navigációs rendszer képernyőjén jeleníthetők meg, így azok praktikus és szórakoztató funkciói a Touranban is az Ön rendelkezésére állhatnak.

A "ThinkBlue. Trainer" segítségével például vezetési stílusát elemezheti és hasznos ismereteket szerezhet arról, hogyan mérsékelheti még gazdaságosabb vezetéssel az üzemanyag-fogyasztást. A "My Guide" az Ön közelében található érdekes úti célokat ajánl, de természetesen az okostelefonján tárolt zenék lejátszására is lehetőség kínálkozik. Az "App-Connect"* nyílt rendszer, így a Volkswagen fejlesztései mellett az együttműködő partnerekével, sőt, független külső termékekkel is bővítheti alkalmazásai gyűjteményét. Összességében izgalmas termékek és bővítések sokasága várja.

* Kérjük, vegye tekintetbe, hogy a MirrorLink alkalmazást jelenleg még kevés mobilkészülék támogatja. A Volkswagen szorosan együttműködik a jelentős telefongyártókkal a MirrorLink széles körű támogatottsága érdekében. Az Apple CarPlay és a Google Android Auto egy későbbi időponttól aktiválódik Magyarországon. Kérjük, ellenőrizze, hogy eszköze kompatibilis-e a MirrorLink, a Car Play vagy az Android Auto rendszerével. Az alkalmazások kizárólag az Ön mobiltelefonján vehetők igénybe. Kérjük, az adat- és internet-kapcsolat, valamint mobiltelefonja kompatibilitása tekintetében vegye figyelembe szerződésének feltételeit.

Navigációs rendszerek

Touran iránymutató infotainment-technikával.

A Touran mindjárt két opcionális navigációs rendszer választékával is szolgál: a Discover Media 20,3 centiméter képátlójú, színes érintőképernyővel, USB- (iPod/iPhone számára is), illetve két SD-kártyanyílással készül. Az integrált Bluetooth-kapcsolat útközben is kényelmes telefonálást tesz lehetővé, de a kompatibilis mobilkészülékeken tárolt zenei anyagok is megszólaltathatók.

Vezetői segédrendszerek

ACC és Front Assist

Kényelmesebben, a kellő követési távolsággal.

Megfelelő távolságtartással kezelni a dolgokat nagyban megkönnyíti az életet. Annak érdekében, hogy Ön ezt a sűrű és lüktető városi forgalomban is sikerrel tehesse, kívánságra a követési távolság automatikus tartásának rendszere (ACC) segíthet a kívánt táv tartásában az elöl haladó mögött. (Comfortline és Highline felszereltség esetén széria). A rendszer - működési határain belül - radarérzékelőivel felügyeli a Touran előtti területet.

Side Assist

Hátulról is véd.

Közlekedjen éppen egyedül vagy a gyerekekkel, az opcionális Side Assist sávváltást segítő rendszer - működési határain belül - hatékonyan támogatja Önt a többsávos utakon. A berendezés 30 kilométer/óra felett lép működésbe és radarérzékelőivel figyeli a mögöttes forgalmat. Amennyiben ezek adatai alapján a vezető által be nem látható területen a sávváltás során másik jármű tartózkodik, vagy hátulról tempósan közeledik, a sávváltást segítő rendszer a külső visszapillantó tükrökben vizuálisan jelzi azt a vezető számára.

Ezek az érzékelők a kiállás-asszisztens rendszerében is hasznos funkciót töltenek be. Amikor Ön nehezen belátható parkolóhelyről kíván kitolatni, e berendezés bizonyos távolságban az érkező járműveket érzékelve időben figyelmezteti Önt. Vészhelyzetben e technika - működési határain belül - még fékezést is aktiválhat, hogy csökkentse az ütközés erejét vagy ideális esetben akár meg is előzze azt.

Trailer Assist

Elegendő a menetirányt megadni és önállóan kormányoz.

Az utánfutóval manőverezés könnyen próbára teheti a türelmet, az extraként kínált Trailer Assist rendszere azonban nagyban leegyszerűsítheti e műveleteket. Miután Ön a járműszerelvénnyel felvette a megfelelő kiindulási helyzetet, e fejlett asszisztensrendszer - működési határain belül - átveszi a kormányzás feladatát. A kívánt menetirány a külső visszapillantó tükrök állítógombjával adható meg, illetve szükség esetén korrigálható a Trailer Assist által immár önállóan végzett manőver. Önnek csupán a hátramenet kapcsolása, illetve a gázadás és a fékezés a feladata, de természetesen mindvégig megőrzi a folyamat feletti ellenőrzést, amely már egyetlen kormánymozdulatára azonnal megszakad.

Másodlagos ütközésvédelem

Jelentősen enyhítheti a balesetek következményeit.

A ráfutásos balesetek során sokszor sajnos nem csupán egy ütközés történik. A becsapódás ereje következtében ugyanis annak lehetősége is fennáll, hogy az egyik jármű átsodródik a szembejövők sávjába. A másodlagos ütközésvédelem - működési határain belül - hatékonyan mérsékli a további ütközések veszélyét. A rendszer akkor lép működésbe, ha két, egymástól független érzékelő is ütközést jelez. Ha a vezető ilyenkor nem fékez, a jármű előre meghatározott lassulásértékkel automatikusan 10 kilométer/óráig fékez le. A vezető mindeközben bármikor visszaveheti az autó feletti irányítást.

Gazdaságosság

TDI

Erős, mégis takarékos.

A Touran TDI motorokkal is rendelkezésre áll, amelyeket a dízel közvetlen befecskendezés és a turbófetöltés révén az erő és a fogyasztás kifejezetten előnyös együttese jellemez.

TSI

Turbóhajtás minden napra.

Tartson éppen a kicsikkel az oviba, netán szörfdeszkájával a partra - a Touran TSI motorjai mindenkor intenzív vonóerővel és alacsony üzemanyag-fogyasztással bizonyulnak vonzónak. A csökkentett hengerűrtartalom, valamint a fejlett közvetlen benzinbefecskendezés és a turbófeltöltés e kiforrott és átgondolt kombinációja harmonikusan egyenletes teljesítmény-karakterisztika mentén kínál kiemelkedő gazdaságosságot. A Touran motorpalettája minden bizonnyal Önt is meggyőzi majd!

BlueMotion Technology

Nyer, aki fékez.

A Touran külseje nem csupán tetszetős, a formatervezők nagy hangsúlyt fektettek a kedvező légellenállási tulajdonságokra is. Az aerodinamikai fejlesztések arról gondoskodnak, hogy a levegő a lehető legkedvezőbb módon áramolhasson a karosszéria körül.

Menetprofil-választás

Ahogyan Ön szeretné.

Mindenkinek egyéni elképzelései lehetnek az ideális járműhangolásról. Az extrafelszerelésként kínált menetprofil-választás funkciójával Ön pontosan egyéni elképzelései szerint változtathatja a motor, a kormányzás és a sebességváltó karakterisztikáját, de még a légkondicionáló berendezés beállításait is. Ha egyszer e funkciókat már igényeire szabta és eltárolta, elegendő egyetlen gombnyomás villámgyors aktiválásukhoz. Vagy ma inkább különösen takarékosan közlekedne? Váltson a normálról az Eco menetprofilra, amely teljes egészében a gazdaságosságot szolgálja.

Kényelem

Integrált gyermekülés

Gyermekbarát környezet.

Egyszerű becsatolás, magas fokú kényelem: az integrált gyermekülés (2-es csoportú és e feletti jóváhagyással, 115 centiméter vagy nagyobb testmagassághoz ajánlott) a Touran második üléssorának jobb és bal szélső ülőhelyéhez rendelhető. Emellett a második és az extrafelszerelésként kapható harmadik üléssor minden ülőhelye ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokkal is rendelkezik.

7 ülés

Akár hét vállalakozó kedvű utazó részére.

Beszállás! A Touran révén immár többen utazhatnak Önnel. Alapkivitelben öt személy számára áll rendelkezésre kényelmes egyes ülés, az extraként rendelhető harmadik üléssorban azonban két további ifjú vagy akár felnőtt utasával is megoszthatja az utazás élvezetét. Arról pedig, hogy utóbbiak is kényelmesen elfoglalhassák helyüket, az Easy Entry funkció gondoskodik: a második üléssor külső tagjai ekkor egész egyszerűen előrehajthatók illetve -csúsztathatók. Mindenki becsatolta a biztonsági övét? A minden üléssorra kiterjedő ellenőrző funkció minden kétséget kizáróan tájékoztatja Önt erről. A második s harmadik sor minden ülésén rendelkezésre álló ISOFIX rögzítési pontok segítségével akár öt gyermekülés is biztonságosan elhelyezhető a Touran utasterében.

Pure Air Climatronic háromzónás légkondicionáló berendezés

Kellemes levegő minden üléshelyen.

Az autó tele és mindenki másként szeretné - az egyiknek túl meleg van, a másiknak túl hideg, miközben a harmadik friss levegőre vágyik. A Highline esetében széria-, a Trendline és Comfortline számára extraként rendelhető Pure Air Climatronic légkondicionáló berendezés a vezető, az első utas és a hátul helyet foglalók számára három klímazónára osztja a Touran belterét, így az egyéni kívánságoknak is megfelelhet.

ergoActive ülés

Egyszerűen helyet foglalni és lazítani.

E különösen kényelmes ülésben még a hosszú túrák is kellemes szórakozássá válnak. A vezető, vagy a vezető és az első utas számára extraként rendelhető ergoActive ülés 14 irányú állíthatóságával alkalmazkodik tökéletesen az Ön testalkatához, hogy még kényelmesebben és egészségesebben ülhessen. Az ülésfűtés ez esetben magától értetődő, ám az ergoActive ülést masszázsfunkcióval kiegészített, elektromos deréktámasza avatja igazán különlegessé, amely az Ön hátát is mindenkor jólesően pihentetheti. A háttal kapcsolatos termékeket vizsgáló, független Aktion Gesunder Rücken e.V. máris "Geprüft & empfohlen" (Bevizsgálva és ajánlott) minősítésével látta el. E szervezet keretei között szakorvosok és terapeuták a háttal foglalkozó két legnagyobb német oktatási szövetség szakembereivel közösen ítélik oda a tekintélyes minősítéseket.

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek