A Touareg Bármire készen áll.

Kapaszkodóképesség

Nem ismer akadályt - a legmeredekebbeket sem.

Az új Touareg vérbeli csúcshódító - ahol mások már feladják, ő még mindent belead. Akár 45 fokos emelkedők sem állhatják útját, ami pontosan 100 százalékos kapaszkodóképességet jelent. Az új Touareg egyetlen utat ismer csupán - mindig csak előre, a hegynek fel. Ilyenkor az emelkedő-asszisztens segíti hatékonyan a megállást és az újbóli elindulást, míg a lejtő-asszisztens a biztonságos és kontrollált ereszkedésben támogatja a vezetőt. 

Külső megjelenés

Kerek dolog - határozott élekkel és vonalakkal.

Az új Touareg egészen a legapróbb részleteiig vonzó, letisztult és semmi mással össze nem téveszthető formai nyelvezettel hódít. Elejét karakteres lökhárítója és elegáns hűtőrácsa határozza meg. Terepen modern stílusú ködfényszórói gondoskodnak mindenkor az út hatékony megvilágításáról. Erőteljes farán átdolgozott lökhárítója és diffúzora, valamint a csomagtérajtaja még határozottabban meghúzott tornádóvonala kölcsönöz számára lendületes formákat. 

Galéria

Ismerje meg a Touareg legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Touareg legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Touareg Sport

Vérpezsdítő sportosság.

Markáns és dinamikus megjelenésével már beszállás előtt sokat ígér a Touareg Sport. Miről ismerhető fel? Minden egyes részletéről: első és hátsó R-Design lökhárítójáról, karosszériája színére fényezett küszöbszélesítéseiről és tetőlégterelőjéről, impozáns, 20 col peremátmérőjű Talladega könnyűfém keréktárcsáiról, két ovális, krómozott kipufogó-végcsövéről és első sárvédői R-Line logóiról.

 

 

Gazdaságosság

Szabadonfutó üzemmód

Szabadon gördülve.

Gyakran éppen akkor jutunk a legmesszebbre, ha szabad folyást engedünk a dolgoknak. Az új Touareg szabadonfutó funkciójával saját mozgási energiáját hasznosítva tehet meg akár hosszabb szakaszokat is szabadon gördülve, üzemanyag-fogyasztás nélkül. Gázelvételkor a rendszer önműködően leválasztja a sebességváltóról a motort, amely a fékpedál lenyomására ismét a hajtásláncra csatlakozva rövidíti motorfék-hatásával a fékutat. Mindez a nagyobb sebességtartományokban (a V6-os TDI-motorok esetében például 150 kilométer/órás tempóig), azaz autópályán is működik. Az így elérhető üzemanyag-megtakarítás 100 kilométerenként mintegy 0,5 literre adódhat, de akár még ennél is nagyobb lehet. Az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System) már 7 kilométer/óra alatt önműködően leállítja a motort.

BlueMotion Technology

Aki kevesebbet fogyaszt, messzebbre jut.

A BlueMotion Technology műszaki megoldásaival működő V6-os TDI-motorok meggyőzően bizonyítják, hogy az élvezetes vezetés és a környezet iránti felelősség korántsem egymással ellentétes fogalmak. Kedvező üzemanyag-fogyasztásukat a hatékony tömegcsökkentés, az innovatív hőmenedzsment, valamint az automatikus motorleállítás és -indítás (Start-Stop System), illetve a fékezési és motorfék-fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) rendszereinek köszönhetik. E magas fokú gazdaságossághoz a 8-fokozatú automata sebességváltó, a megnövelt hatásfokú, háromfázisú, váltakozóáramú generátor és az intelligens energiamenedzsment is nagyban hozzájárul. 

4MOTION

Szabadság "alapfelszerelésként".

Csak a járt utakat elhagyva mutatkoznak meg a valódi képességek - ebben pedig mindjárt négyszeresen is bizonyít az új Touareg. 4MOTION állandó összkerékhajtása mindenkor optimálisan osztja el a motor forgatónyomatékát az első és a hátsó tengely, illetve egyes kerekeik között, így gondoskodva minden menethelyzetben hatékony vonóerő-átadási képességekről. Aki gyakran jár extrém terepeket, annak a V6 TDI Terrain Tech az ideális választás, amely futóművének karakterisztikája az ötállású forgatókapcsoló segítségével mindig az adott talaj adottságaihoz illeszthető. Ennek függvényében a felező és a differenciálzárak nyújthatnak további támogatást.

Dízelmotorok

Jó, ha nem érnek utol a napi gondok.

Aki élen akar járni, erőre és kitartásra van szüksége - a Touareg pedig mindkettőt kínálja. Hiszen a BlueMotion Technology műszaki megoldásaival működő és 4MOTION állandó összkerékhajtáshoz csatlakozó V6-os TDI-erőforrást intenzív vonóerő mellett különösen kedvező üzemanyag-fogyasztás jellemez, miközben az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait is teljesíti. 193 kW (262 LE) teljesítményű változatával az új Touareg 7,3 másodperc alatt teljesíti a 0 - 100 kilométer/órás sprintet, végsebessége pedig 225 kilométer/óra. A modell 8-fokozatú automata sebességváltóval készül.

Kényelem

Utastér

Luxushangulat mindenkor, mindenütt.

Az új Touareg volánja mögött a vadonban és nagyvárosban is elemében érezheti magát, amit a terepjáró utastere is hűen tükröz. A modern formák itt természetes anyagokkal találkoznak, amit a kívánságra rendelhető bonanzabarna bőr és a sima felületű sapeli mahagóni dekorbetétek tesznek már első pillantásra egyértelművé. Az új forgatókapcsoló használatakor mindjárt feltűnik jól érzékelhető recézése, amely hatékonyan segíti pontos beállítását. A Touareg kárpitszínei - például az opcionális St. Tropez - harmonikusan összhatást alkotnak az igényes anyagokkal. Az új Touareg fejlett utastér-koncepciójának alapvető eleme intelligens fény-architektúrája is. A fehér keresővilágítás például vakítás nélkül könnyíti sötétben az eligazodást. 

 

Easy Open

Könnyen nyílik.

A mindennapok során bármilyen segítség jól jön, akár egy-egy kézmozdulat kiváltásával is. Az új Touareg kívánságra kapható Easy Open funkciója segítségével Ön bármikor egyetlen lábmozdulattal nyithatja a csomagtérajtót. Az autó hátulján érzékelők reagálnak a megfelelő mozdulatra és ismerik fel a kulcsot, majd önműködően tárul fel a csomagtér.

Climatronic

A friss levegő szerelmeseinek.

Az új Touaregben Ön is bármikor fellélegezhet - még a lélegzetelállító dizájn ellenére is. A Climatronic légkondicionáló berendezés ugyanis légminőség-érzékelőjével őrködik az utastér levegője felett, alagútban például önműködően kapcsolva át belső keringtetésre. Annak érdekében pedig, hogy Önnek a legkeményebb terepen se legyen soha melege, a Climatronic már alapkivitelében 2-zónás hőmérsékletszabályzást kínál a vezető- és az utasoldalon. Az extrafelszerelésként kapható 4-zónás Climatronic révén azonban már minden utas élvezheti e kényelmet, a befúvott levegő mennyisége, elosztása és hőmérséklete ugyanis ekkor mind a négy üléshelyen egyénileg állítható. 

Légrugózás

Mindig a helyzet magaslatán.

Az új Touareg légrugózásával már korántsem olyan félelmetesek a kátyúk és az út egyéb bukkanói. Az igény szerint választható COMFORT, NORMAL és SPORT menetprogramokkal, valamint a fejlett érzékelőkkel működő dinamikus csillapítás-szabályozással a futómű szinte bármilyen útegyenetlenséget könnyedén leküzd, az automatikus szintszabályozás pedig a legkülönbözőbb menethelyzetekhez is alkalmazkodik. Extrém terepen vagy vízátfolyáson áthajtva a szabadmagasság pillanatok alatt akár 300, a gázlómélység pedig 580 milliméterre növelhető. 

Sötét-burgundi bőrkárpit-csomag

Jól sikerült összeállítás.

Vörös és fekete - mindig vonzó és izgalmas színkombináció, ami különösen jól érvényesül a Volkswagen Exclusive sötét-burgundi bőrkárpit-csomagjában. Az ajtókárpit-betétek és az ülések középső sávjának sötét burgundi árnyalata sajátos összhangban áll az ülések oldalpárnáinak titánfekete színével. Ugyancsak titánfeketék a szőnyegek, amelyek szegélyei az ülések középső sávját borító bőr színéhez hasonló kontrasztot alkotnak. A sötét-burgundi bőrkárpit-csomag nemcsak különlegesen vonzó benyomást kelt, hanem Cool Leather nappabőr felületei felhevülés-védelmük révén nyáron is kellemesen hűvösek maradnak.

Vezetői segédrendszerek

Dynamic Light Assist

Fénypontja a világítástechnikája.

A távfény dinamikus szabályzása (Dynamic Light Assist) az útfelület folyamatosan változó megvilágításával teszi lehetővé a távfény tartós használatát anélkül, hogy közben vakítaná a közlekedés többi résztvevőjét. A fényforrást megfelelően kitakaró technika segítségével a távfény részlegesen is tompítható. Ennek során a belső visszapillantó tükörnél elhelyezett kamera érzékeli a többi közlekedő fényeit és a környezeti megvilágítást, s továbbítja információit a Dynamic Light Assist rendszere felé, amely így a szemből érkezők vakítása nélkül biztosíthatja az útfelület további részének optimális megvilágítását. Városi forgalomban a városifény-üzemmód gondoskodik a jellegzetes körülményekhez legjobban illeszkedő világításról. 

Rear View

Hátul is minden szem előtt.

A Rear View tolatókamerának köszönhetően hátramenetben is előrelátóan vezethet. A jármű mögötti terület képe a rádió vagy a navigációs rendszer képernyőjén jelenik meg, a beparkolás nyomvonalával együtt, ami további hasznos tájékoztatást nyújt, ha éppen korlátozott a kamera látótere. Így probléma nélkül közelítheti meg az akadályokat, legyen az épp egy másik autó lökhárítója vagy szegélykő. E technikával az utánfutó felkapcsolása is jóval egyszerűbbé válik. 

 

ACC és Front Assist

Előrelátó.

A követési távolság automatikus szabályzása (ACC) működési határain belül hatékonyan segíti tartani az optimális követési távolságot. Érzékelőjével folyamatosan méri az elöl haladó jármű távolságát és sebességét, s önműködően tartja a megadott távközt. Amikor ismét szabaddá válik az út, a Touareg automatikusan gyorsít fel a korábban a szabályzórendszer segítségével Ön által megválasztott sebességre. A Front Assist környezet-megfigyelő rendszer emellett - működési határain belül - a ráfutásos balesetek veszélyét mérsékli: kritikus szituációt érzékelve hangjelzéssel figyelmeztet és felkészíti a járművet a vészfékezésre. 

Area View

Tartsa szemmel környezetét!

Ön is mindenen rajta tarthatja szemét - az Area View környezet-megfigyelő funkció segítségével, kameráinak látószögén belül. Négy kamera veszi folyamatosan az autó körüli terület képét, hatékonyan segítve Önt a bonyolult manőverek során. A navigációs rendszer képernyőjén igény szerint madártávlatból is megjeleníthető a Touareg előtti terület, míg a "Keresztirányú forgalom" nézet segítségével a jármű legelőrébb eső pontjáról 90 fokos szögben tekinthet ki jobbra és balra, a speciális utánfutó-nézet pedig a vontatmány felkapcsolását teszi szinte gyerekjátékká. 

Infotainment

DYNAUDIO - Tiszta magas és mély hangok, városi forgalomban is.

A dán hifi-specialista DYNAUDIO rendkívül igényes Confidence hangrendszere semmi máshoz nem hasonlítható hangzásélménnyel szolgál. Összesen 12, egymással gondosan összehangolt hangszórója a 620 watt kimenő teljesítményű, 12-csatornás erősítővel egyedülálló akusztikát teremt - így nemcsak Ön és utasai, hanem minden egyes hang is tökéletesen "ül". Autózzon bármerre, az optimálisan az utastérre hangolt audio-berendezés mindenkor, mindenütt ideális zenei aláfestésről gondoskodik. 

 

Az „RNS 850” rádiónavigációs rendszer.

Nagy, színes kijelzővel, érintőképernyővel, 3D kijelzéssel és DAB+ digitális rádióvevővel rendelkezik, 60 GB méretē merevlemezének, két SDHC kártyaolvasójának, valamint integrált CD- és DVD-meghajtójának köszönhetően hosszú utakon is gondoskodik arról, hogy Ön egy pillanatig se unatkozzon.

A Touareg R-Line felszerelések.

Utcai sportosság - az R-Line Exterieur csomag.

Az R-Line Exterieur csomag tetőtől talpig dinamikát ígér: R-Line első és hátsó lökhárító, küszöbszélesítések és hátsó légterelő emeli ki a Touareg atletikus karakterét. A hűtőrácsot R-Line logó díszíti, a feketén csillogó diffúzor és a két krómozott, szögletes kipufogó-végcső pedig hátul teszi egyértelművé a Touareg sportosságát.

 

Egy atléta belső értékei - az R-Line Interieur csomag.

R-Line Interieur csomagjával kimondottan atletikus benyomást kelt az új Touareg - s a valóságban is az. Erről többek között sebességváltó-kapcsolóbillentyűkkel kiegészített és "R-Line" emblémával díszített, bőrbevonatú R-Line multifunkciós kormánykereke gondoskodik, miközben műszerfala, középkonzolja és ajtókárpitjai Silver Lane dekorbetétjei kimondottan sportos stílussal ruházzák fel utasterét. E karakter a lábtérben is folytatódik, a szintén "R-Line" feliratú küszöblécektől egészen a nemesacél felületű pedálokig. Az extrafelszerelésként kínált, 14 irányban állítható, az első fejtámlákon hímzett R-Line logót hordozó R-Line sportülések dinamikus vezetés közben határozott oldaltartással, a hosszú utazások során pedig színvonalas kényelemmel szolgálnak. Igény szerint kéttónusú nappabőr vagy nappabőr/Alcantara kombinációjú kárpittal rendelhetők.

 

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés