Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

Az új Tiguan Allspace Kalandok hét utasra és hetedhét országra.

Bőséges tér a kalandoknak A hegyi szerpentintől a tengerparti országútig – az új Tiguan Allspace volánja mögött bármilyen környezetben otthon érezheti magát – egyéni, erőteljes és mindig eredeti stílus.

A dekoráció egy későbbi időpontban várható.

Felszereltség és dizájn Ilyen jól fest a sokoldalúság: az új Tiguan Allspace színvonalas kialakításban kínálja erényeit – a stílus és az igényesség jegyében.

Külső formavilág
Utastér-dizájn
Panorámatető
LED-technika
Könnyűfém keréktárcsák
Terepes (offroad) csomag
Különleges kisugárzása vonzza a tekinteteket

Többre csábít - fedezze fel a kompakt SUV-modellek új térdimezióját, s engedjen a kifejező fénydizájn, valamint az igényes formai elemek csábításának!

Bőséges tér, hogy otthon érezze magát!

Megtalálta új kedvenc helyét? Letisztult formai nyelvezetével a Tiguan Allspace utastere egy csapásra kellemes atmoszférát teremt.

Még nagyobb szabadság – minden irányban

Az extrafelszerelésként rendelhető panoráma toló-/billenőtető tekintélyes méreteivel kellemes, világos hangulatról gondoskodik és szabad kitekintést kínál az égbolt felé. Az első üvegelem egyaránt elektromosan elhúzható, emelhető, illetve süllyeszthető.

Jobb látást biztosítanak – és vonzzák a tekinteteket.

Az innovatív dizájn semmi mással össze nem téveszthető megjelenést kölcsönöz a Tiguan Allspace számára, ami az extrafelszerelésként rendelhető, markáns formájú LED-technikájú fényszórók és hátsó lámpák egyéni stílusú kialakításán is jól érzékelhető. A szintén opcionális Dynamic Light Assist rendszerének köszönhetően pedig a szemből érkezőket is csak a megnyerő formák kápráztathatják el - s nem a távolsági fény.

Igényes dizájn, amely vonzza a tekintetet – és mozgásban tart

A Tiguan Allspace különleges dizájnelemek sokaságával szolgál. Ilyenek például könnyűfém keréktárcsái, amelyek az autó formavilágába tökéletesen illeszkedve a férfiasan sportos, dinamikustól egészen a stílusosan elegánsig terjedő karakterekkel ruházhatja fel.

 

Nagyobb változatosság a mindennapokban

További terepes extrafelszerelések is gondoskodhatnak róla, hogy a Tiguan Allspace a műutaktól távol is még nagyobb élvezettel szolgáljon.

A dekoráció egy későbbi időpontban várható.

1. A képen extrafelszerelésként kapható R-Line kiegészítők is láthatók, ezek egy későbbi időponttól rendelhetők. Megjelenésük pontos idejéről készséggel tájékoztatja Volkswagen márkakereskedője.

Konnektivitás Ha épp telefonálnia kell menet közben, aktuális közlekedési információkra lenne szüksége, a navigációs rendszer segítségével kívánja elérni úticélját vagy egyszerűen csak kedvenc zenéit szeretné hallgatni, a Tiguan Allspace mindenkor lehetőségek sokaságát kínálja a korszerű technikák kényelmes és egyszerű használatára.

Car-Net Security & Service
Car-Net Guide & Inform
Car-Net App-Connect
Rádió és navigáció
App-Connect Cam-Connect

Új perspektívákat tár fel – az utastérben is

A Car-Net Security & Service2 opcionális szolgáltatásaival Ön igény szerint hozzáférhet autója fontos adataihoz. A segélyhívás szolgáltatás szükség esetén automatikusan lép kapcsolatba a Volkswagen segélyközpontjával. Az autó ütközésérzékelőinek köszönhetően az Ön pontos pozícióját és a járműadatokat is továbbíthatja, értesítve a mentőket. Ha Ön éppen baleset szemtanúja, a háromgombos modul megfelelő gombjával manuálisan is jelentheti.

A Highline felszereltségi szinten széria

Ne keljen többet útra internet nélkül!

Az internet az élet számos területén nagyon hasznos dolog - az autóban is. Tekintse át például aktuális információk segítségével a pillanatnyi forgalmi viszonyokat, hogy előrelátóan tervezhesse, illetve szükség esetén megváltoztathassa útvonalát. A Car-Net Guide &Inform3 opcionális online-szolgáltatásai azonban jóval többet is kínálnak.

Élvezze Volkswagenjében is kedvenc alkalmazásait!

App-Connect4 - három innovatív technika, amellyel okostelefonja bizonyos alkalmazásait az infotainment-rendszer érintőképernyőjén jelenítheti meg: MirrorLink™, Android Auto™ (Google) és Apple CarPlay™.

 

Jó, ha magunk választhatunk útitársat

Volkswagenje volánja mögött mindig Ön dönt a műsorról. Ehhez kétféle rádió áll rendelkezésére a megfelelő hangszórókkal, könnyen kezelhető technikával és csatlakoztatási lehetőségek sokaságával. Vagy válasszon a két opcionális navigációs rendszer közül, amelyek multimédiás technikái aligha hagynak kívánnivalót maguk után.

Új perspektívákat tár fel – az utastérben is

Nem csupán a cockpit szolgál számos új felfedeznivalóval, hanem olykor a hátsó ülések is. Annak érdekében, hogy itt mindent ellenőrzése alatt tarthasson, GoPro® kamerája1 állóképei az opcionális Car-Net App-Connect segítségével menet közben kényelmesen a rádió vagy a navigácós rendszer képernyőjén jeleníthetők meg.

Vezetői segédrendszerek A balesetek megelőzését célzó intelligens technikáival és extrafelszerelésként rendelhető vezetői segédrendszereivel a Tiguan Allspace a kritikus menethelyzetekben is hatékonyan segíti Önt – a vezetés megnyugtató élménye szolgálatában.

Area View
Lane Assist
Trailer Assist
Dynamic Light Assist
Parkolási asszisztens
Közlekedési torlódás asszisztens

Előrelátó – minden irányban

Legyen szó parkolásról a zsúfolt belvárosban vagy terepes manőverekről, ugye jó lenne, ha ezekben a nehezen átlátható helyzetekben is egyetlen pillantással át tudná tekinteni az autó teljes környezetét? Az extrafelszerelésként rendelhető Area View környezet-megfigyelő rendszer négy kamerájával már ezt is lehetővé teszi.

Mindig tartsa az irányt – az úton is

Az egyhangú utazások, a beszűkülő forgalmi sávok és a keskeny országutak igencsak próbára tehetik az összpontosító képességet a hosszú utazások során. Az alapkivitelhez tartozó Lane Assist sávtartást segítő rendszer nagyban támogatja az ilyen menethelyzetek pontosabb megítélését, ezzel a balesetveszély minimálisra mérséklését.

Könnyű parkolás – terjedelmes vontatmánnyal is

Az extrafelszerelésként kínált Trailer Assist vontatmány-asszisztens utánfutóval manőverezéskor átveheti a kormányzás feladatát, sok fáradtságtól kímélve meg Önt.

Fényes pillanatok – sötétben is

Éjszaka a távolsági fény növeli a látótávolságot, ám folyamatos be- és kikapcsolása megterhelő lehet. A dinamikus távfény-asszisztens (Dynamic Light Assist) ezért kívánságra automatikusan árnyékolja ki részlegesen a távolsági fényt.

A Highline felszereltségi szinten széria

Kényelmes parkolás – gombnyomásra

A Tiguan Allspace nem csupán célba juttatja Önt, hanem be is parkol. A kívánságra kapható parkolási asszisztens (Park Assist) menet közben az út mindkét oldalát figyeli, s amint megfelelő méretű parkolóhelyet talál, igény szerint az úttal párhuzamos és arra merőleges helyekre egyaránt automatikusan kormányoz be - majd ki.

Automatikus és pihentető segítség – torlódásban is

Sűrű forgalomban az extrafelszerelésként rendelhető közlekedési torlódás asszisztens segít szemmel tartani a többi járművet és - működési határain belül - önállóan, az éppen igénybe vett forgalmi sávot tartva, illetve gázt adva és fékezve reagálhat. Torlódó forgalomban szükség szerint meg is állíthatja az autót, majd bizonyos időn belül újra elindulhat. Mindezt a követési távolság automatikus szabályzásának (ACC) extrafelszerelésként kínált (A Comfortline felszereltségi szinttől széria), jól bevált technikája, valamint az éppen igénybe vett forgalmi sáv tartását segítő rendszer (Lane Assist) együttműködése teszi lehetővé. A közlekedési torlódás asszisztens araszoló (Stop-and-Go) forgalomban tehermentesíti hatékonyan a vezetőt, ilyen módon segítve a torlódások jellegzetes baleseteinek megelőzését.

A dekoráció egy későbbi időpontban várható.

Kényelem Az új, ismeretlen terep ritkán kényelmes – annál fontosabb, hogy az utazás az legyen. Bőséges térkínálatával és számos kényelmi felszerelésével a Tiguan Allspace az Ön számára a lehető legkellemesebbé teszi az utat.

Csomagtartó az Easy Open funkcióval
DYNAUDIO Excite Surround hangrendszer
ergoActive ülés
Active Info Display
Head-up Display

Egyszerűen nyílik és zárul

Az extrafelszerelésként kínált (Highline felszereltségi szinten széria) Easy Open funkció jóvoltából már indulás előtt kezdetét veszi a pihentető utazás. Nem kell a kulcsot keresgélnie, ha épp nehéz bőröndöt készül a csomagtartóba pakolni: elég egy kis lábmozdulat az autó hátulja alatt, és már nyílik is a csomagtérajtó.
Hasonlóképpen könnyű a lecsukása is, elég megnyomni a belső oldalán található gombot. A csomagtérajtó csak akkor zárul, ha Ön a kulccsal már eltávolodott az autó hátuljától, illetve a gomb megnyomása után 20 másodpercet követően.

 

Mindenkor tökéletes hangzás

Zene az autóban, amely még az otthoni hifi-berendezésénél is szebben szól? A kívánságra rendelhető DYNAUDIO Excite Surround hangrendszer kifejezetten az autó térakusztikájára készült, s olyan hangzásélménnyel szolgál, amilyenre még Ön sem számított - még ha eleve high-end hangzáshoz szokott is.

Szeme előtt az út, háta mögött a kényelem

Az AGR-minősítésű, extrafelszerelésként rendelhető ergoActive ülés mindenkor optimális kényelemről gondoskodik, hatékonyan tehermentesítve vezetés közben a hátat. Támlája dőlésszögének és az ülés magasságának állíthatósága mellett elektromos masszázsfunkcióval kiegészített, négy irányban állítható deréktámaszt is kínál.

 

Az Ön igényeihez igazodik

Fordulatszámmérő, sebességmérő, kilométer-számláló - az Active Info Display segítségével mindezt és még sok más információt is szemmel tarthat. A legjobb pedig, hogy mindig azokat az információkat állíthatja előtérbe, amelyek éppen a legfontosabbak az Ön számára.

Minden szem előtt – a cél is

Mindig tájékoztat, ám sosem vonja el a figyelmet: gombnyomásra emelkedik ki a műszerfalból az extrafelszerelésként rendelhető szélvédő-kijelző (Head-up-Display), a vezető közvetlen látóterében jelenítve meg olyan fontos információkat, mint például a sebesség, a navigációs adatok és a közlekedési táblák.

A dekoráció egy későbbi időpontban várható.

Driving Experience Vezessen bármerre is útja, az erőteljes motorokkal és a 4MOTION összkerékhajtással a térkép szinte bármely pontja elérhető. Az irányítás mindig az Ön kezében, mindenfajta úton. Az opcionális 4MOTION Active Control rendszerével ugyanis a Tiguan Allspace mindig optimálisan alkalmazkodik az út- és talajviszonyokhoz.

Menetprofil-választás
4MOTION
4MOTION Active Control

Mindig optimális hangolás

Válassza ezen opcionális technikával mindig a legmegfelelőbb menetprofilt - Normal, Eco, Sport, Comfort vagy Individual -, pontosan a pillanatnyi körülményekhez igazítva a motor és a sebességváltó, illetve bizonyos vezetői segédrendszerek működését.

Ne veszítse el a tapadást!

Nedves és egyenetlen úton is optimális vonóerő-átadást szeretne? A kívánságra rendelhető 4MOTION összkerékhajtásnak köszönhetően ez immár csaknem mindenütt lehetővé vált.

Összehangolva

Autópályán vagy havas országúton - az opcionális 4MOTION Active Control az adott úthoz illeszkedő menetprofillal szolgál.

Tartozékok Ízelítő kínálatunkból

Volkswagen Eredeti zárható alaptartó

Eloxált alumíniumból készült, T-nút profilos, zárható alaptartó.

Volkswagen Eredeti gumiszőnyeg garnitúrák

Volkswagen Eredeti hűtő- és melegentartó láda

Tárolózsebes textilburkolatú, "A" energiaosztályú, hordozható hűtő- és melegentartó láda akkumulátorvédelemmel.

További lehetőségek

1. A képen extrafelszerelésként kapható R-Line kiegészítők is láthatók, ezek egy későbbi időponttól rendelhetők. Megjelenésük pontos idejéről készséggel tájékoztatja Volkswagen márkakereskedője.

2. A Car-Net Security & Service használatához a Volkswagen AG-vel online külön szerződés kötendő. A szolgáltatások teljes futamidőre szóló használatához az ügyfelek a jármű átvételét követő 90 napon belül regisztrálhatják autójukat a www.volkswagen.com/Car-Net oldalon. A segélyhívás szolgáltatása már a kiszállítástól, regisztráció nélkül aktív. A Car-Net szolgáltatások elérhetősége országonként változhat. A szolgáltatások a szerződés meghatározott futamideje alatt állnak rendelkezésre és e futamidő alatt tartalmukban változhatnak. A díjmentes Car-Net App használatához iOS vagy Android operációs rendszerű okostelefon és egy meglévő vagy az Ön mobiltelefon-szolgáltatójával külön kötendő mobiltelefon-előfizetés alapján egy adatopcióval rendelkező SIM-kártya szükséges. Az internetes adatcsomagok fogadása során a személyes mobilszerződés szerint, s különösen külföldön kiegészítő költségek (például roaming-díjak) merülhetnek fel. A Car-Net Security & Service rendszerével kapcsolatban további információkért keresse fel a www.volkswagen.com/Car-Net oldalt vagy forduljon Volkswagen partneréhez. A mobiltelefon-tarifákról mobiltelefon-szolgáltatója szolgálhat bővebb információval.

3. A mobil online-szolgáltatások (Car-Net) csak az extrafelszerelésként rendelhető Discover Media és Discover Pro navigációs rendszerekkel vehetők igénybe, amihez olyan mobil külső eszköz (például okostelefon) is szükséges, amely mobil WLAN-hotspotként is működhet. Alternatívaként az extrafelszerelésként kínált Business telefoncsatlakozással egy a távoli SIM-elérési profillal (remote SIM Access Profile; rSAP) kompatibilis mobilkészülék vagy telefon- és adatopcióval rendelkező SIM-kártya is használható. A Car-Net szolgáltatások csak meglévő vagy az Ön mobiltelefon-szolgáltatójával külön kötendő mobiltelefon-előfizetéssel és kizárólag az adott mobilhálózat lefedettségi területén érhetőek el. Az internetes adatcsomagok fogadása során a személyes mobilszerződés szerint, s különösen külföldön kiegészítő költségek (például roaming-díjak) merülhetnek fel. A Car-Net szolgáltatások igénybevétele során forgalmazott adatok nagy mennyisége miatt feltétlen átalánydíjas szerződést javasolt választani mobiltelefon-szolgáltatójánál!

A Car-Net Guide & Inform használatához a Volkswagen AG-vel külön szerződés kötendő. Az ügyfelek a jármű átvételét követő 90 napon belül regisztrálhatják autójukat a www.volkswagen.com/car-net oldalon.

A Car-Net Guide & Inform szolgáltatások elérhetősége országonként változhat. A szolgáltatások a szerződés meghatározott futamideje alatt állnak rendelkezésre és e futamidő alatt tartalmukban változhatnak. A Car-Net Guide & Inform rendszerével kapcsolatban további információkért keresse fel a www.volkswagen.com/Car-Net oldalt vagy forduljon Volkswagen partneréhez. A mobiltelefon-tarifákról mobiltelefon-szolgáltatója szolgálhat bővebb információval.

4. Csak a Composition Media rádió- vagy a Discover Media, illetve Discover Pro navigációs rendszerrel együtt rendelhető. A Car-Net App-Connect a MirrorLink™, az Android Auto™ (Google) és az CarPlay™ (Apple) technológiákat fogja össze. E technológiák elérhetősége országonként eltérő lehet. Jelenleg is számos mobiltelefon támogatja a Car-Net App-Connect használatát, és a Volkswagen szorosan együttműködik a nagy okostelefon-gyártókkal a Car-Net App-Connect támogatásának további széles körű elterjesztése érdekében. Aktuális kompatibilitási információk az új és a piacon már kapható mobiltelefonokról: www.volkswagen.de/mobiltelefon.

5. GoPro®: A GoPro® kamera és annak tartozékai nem képezik a Tiguan Allspace felszereltségének részét, azokat külön kell beszerezni. Az ismertetett funkció a következő változatokkal kompatibilis: GoPro® Hero kamera (3, 3+ vagy 4). A GOPRO, a HERO, a GOPRO logó és a GoPro Be a Hero logó a GoPro tulajdonát képező védjegyek vagy bejegyzett márkavédjegyek.