Traffic Jam Assist & Emergency Assist

 

A választható "Trafic Jam" asszisztens rendszer olyan, bizonyítottan hasznos funkciók révén biztosítja a forgalmi dugóban történő lassú, de biztonságos vezetést, mint az adaptív sebességtartó automatika (ACC), vagy a sávtartó automatika , a "Lane Assist". Az autó, az előtte álló jármű mozgását figyeli, és annak megfelelően, automatikusan indítja, mozgatja és fékezi a kocsit.

A választható "Emergency Assist" rendszer automatikusan közbelép, ha úgy észleli, hogy a jármű vezetője nem vezeti az autót, és a figyelmeztetésre sem reagál. A rendszer ekkor apró fékezésekkel, figyelmeztető hangjelzéssel, a vészfények bekapcsolásával és enyhe kormánymanőverekkel figyelmezteti a vezetőt, az utasokat és az úton haladó többi jármű vezetőjét. Amennyiben a vezető ennek ellenére sem veszi vissza az autó irányítását, a rendszer azt kontrollált módon megállítja.

A "Traffic Jam" asszisztens rendszer, a "Lane Assist" rendszer és "Emergency Assist" rendszer egyaránt az asszisztens csomag része.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés