Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés

The Beetle A 21. századi Beetle.

A Beetle visszatért.

Újra köztünk az immár ikonná vált formavilág, amely semmi mással nem téveszthető össze, bárhonnan tekintünk is rá. Igaz, a legújabb Beetle egyértelműen erőteljesebb és atletikusabb benyomást kelt elődeinél, ám biztosak lehetünk benne, hogy az izmosabb külső mögött ugyanaz a lélek rejtőzik.

Deja VW.

Az újjászületett Beetle látványos formában jött a világra. Gyorsabb, erősebb és sokkal sportosabb, mint elődei - amit bármikor bizonyítani is kész.

Galéria

Ismerje meg a Beetle legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Beetle legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Navigáció

Felfedező kedv.

Az opcionális "Discover Media" navigációs rendszer 16,5 centiméter képátlójú érintőképernyőjével és összesen nyolc hangszórójával tűnik ki. A CD-meghajtó, az SD-kártyanyílás, az AUX-IN- és az USB-csatlakozó éppúgy e sokoldalú rendszer része, mint a Bluetooth mobiltelefon-kapcsolat és a három évig díjmentesen kínált Car-Net "Guide & Inform Basic".

"Fender Sound" hangrendszer

Valósághű hangzás.

Mindenképpen sokat ígérő, amikor egy-egy szakma nagyjai találkoznak, s a tekintélyes know-how valamely közös projekt szolgálatába áll. Ám ha e mesterek konkrétan a Fender és a Volkswagen, már igencsak "kultusz-gyanús"a közös mű. A Fender hangrendszer ugyanis Európa-szerte kizárólag az új Beetle felszerelése. A high-tech berendezés szíve a Class-A/B végfokokat vezérlő, 10-csatornás, 400 watt kimenő teljesítményű erősítő. A kellő színvonalú hangzásról négy szövetborítású, high-end magassugárzó, két dupla- és két szimpla tekercselésű mélysugárzó, valamint egy, a csomagtartóban kialakított mélyládában működő kettős tekercselésű subwoofer gondoskodik.

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Vezetői segédrendszerek

ParkPilot

Parkoló-asszisztens.

Netán túl szűk a parkolóhely, és sehol senki, aki segítene?
Az extrafelszerelésként kínált ParkPilot rendszerrel Ön is könnyedén lemondhat a segítőkről. Talán nem olyan sármos, ám rendkívül megbízható: az első és a hátsó lökhárítóba épített érzékelői révén akusztikai, illetve
a felszereltségben szereplő rádiókészüléktől függően akár vizuális jelzésekkel is figyelmeztet a környező akadályokra. Minél közelebb kerül az autó
az akadályhoz, annál magasabb frekvenciával szól
a hangjelzés, míg 30 centiméteres távolságtól folyamatossá nem válik. S ha épp mégis inkább
a sármos segítőt választaná, a ParkPilot egyszerűen le is halkítható.

Elektronikus menetstabilizáló rendszer

Fék-asszisztens.

A Beetle biztonsága tekintetében is tökéletesen átgondolt konstrukció. Már szériafelszerelésként kínált elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESP) és blokkolásgátló berendezése (ABS) a komfort vészfék-rásegítő, az ASR, az EDS és az MSR funkciókkal együtt gondoskodik a kritikus menethelyzetekben is kedvező irányíthatósági tulajdonságokról. E komplex rendszerek a fékezés és a motormenedzsment folyamataiba tett villámgyors beavatkozásaikkal segítik a Beetle biztos irányíthatóságát. Mindemellett természetesen továbbra is indokolt az óvatos és körültekintő vezetés, mivel a fizika törvényeit az elektronikus menetstabilizáló rendszer sem írhatja felül!

Gazdaságosság

Új kiegészítő műszerek

Három cső, középen elhelyezve, amelyeket nemsokára már Ön is nélkülözhetetlennek tart.
A Beetle műszerfalára extraként rendelhető kiegészítő műszerek a járműre vonatkozó speciális információkkal szolgálnak. Ellenőrizze egyetlen pillantással a kenőolaj aktuális hőmérsékletét (bal oldali cső) vagy éppen a turbótöltő töltőnyomását (jobb oldali cső), ha pedig éppen nemcsak maga az út a cél, a középső körműszer multifunkciós stopperórával szolgál.

DSG – magabiztos teljesítmény

Takarékosság szinte az erőfolyam megszakítása nélkül, a Beetle vezetésének dinamikus élménye szolgálatában. A Volkswagen innovatív kettős tengelykapcsolós sebességváltója (DSG) a manuális váltóművek sportosságát vérbeli high-tech stílusban ötvözi az automata konstrukciók könnyű kezelhetőségével. Emellett a normál és a sport-üzemmód révén két menetprogram is rendelkezésre áll. Utóbbira váltva a DSG magasabb fordulatig pörgeti az egyes fokozatokat, és a visszaváltásokra is korábban kerül sor.

Kényelem

Ülések

A bőség zavara.

Sportosabb típus Ön vagy inkább a kényelmet kedveli? Még szerencse, hogy az új Beetle tökéletesen felkészült mindkét lehetőségre: komfortülésekkel, amelyekben minden perc valóságos wellness-programmá válik, vagy sportülésekkel, amelyek
a dinamikus kanyarokban is különösen határozott oldaltartást nyújtanak. Netán az opcionális "Vienna" bőrkárpittal, amely az ülésfűtés és a manuális állítású deréktámasz révén azért a sportülésekhez is kínálja mindazon kényelmet, amire titokban vágyhat. Bármelyik mellett döntsön is, az ideális üléspozíció
a hatirányú ülésállításnak köszönhetően mindenkor
az alapfelszereltség része.

Climatronic

Légkondicionáló berendezés

A szériafelszereltséget bővítő manuális légkondicionáló berendezés mindenkor optimális hőmérsékletet biztosít az utastérben.
Az extrafelszerelésként rendelhető "Climatronic"
(a "Sport" esetében széria) kétzónás hőmérsékletszabályzásának köszönhetően a vezető- és az utasoldalon egyénileg beállított értékeket tart, amelyek a jobb és bal oldalon külön-külön szabályozhatók. A légminőség-érzékelő torlódásban araszolva, vagy éppen alagútban haladva is távol tartja a szennyezett levegőt az utastértől. Mindezen igényes szolgáltatások eredményeképpen Ön mindvégig még jobban a környező forgalomra összpontosíthat.

Emelkedő-asszisztens

Elindulás-asszisztens.

A Beetle mindennapos közlekedésben is igen hasznos szériafelszerelése az emelkedő-asszisztens funkció, amely emelkedőn indulva a forgatónyomaték szabályzásával, valamint a hidraulikus komfort-vészfékrásegítővel és a sebességváltó-szabályzással közösen fékezési beavatkozással veszi elejét az autó visszagurulásának. E korszerű technikával immár a motor lefulladása is a múlté.

"Bi-Xenon" fényszórók

Látás-asszisztens.

A Beetle nemcsak megjelenésében a szemek kényeztetője, a jó látást is nagyban elősegíti. Erről markáns LED-technikájú nappali menetvilágítással kiegészített "Bi-Xenon" fényszórói gondoskodnak, amelyek a nappali világosságéhoz jóval közelebb álló fényspektrumukkal különösen a hosszú éjszakai vezetések során tehermentesítik a szemet. Tekintélyes hatótávjuk mellett e fényszórók az úttest oldalirányú megvilágításában is jeleskednek, további pluszként pedig igen csekély energiaigényük és hosszú élettartamuk szolgál.A LED-technikájú nappali menetvilágítás egyenként 15-15 különálló fénykibocsátó diódából és száloptikából épül fel, s karakteres, háromdimenziós C-alakzatban helyezkedik el a lámpatestben. Az igényes fénydesignt a hátsó rendszámtábla ugyancsak LED-egységekkel működő megvilágítása teszi teljessé.

További lehetőségek