The Beetle A 21. századi Beetle.

A Beetle visszatért.

Újra köztünk az immár ikonná vált formavilág, amely semmi mással nem téveszthető össze, bárhonnan tekintünk is rá. Igaz, a legújabb Beetle egyértelműen erőteljesebb és atletikusabb benyomást kelt elődeinél, ám biztosak lehetünk benne, hogy az izmosabb külső mögött ugyanaz a lélek rejtőzik.

Deja VW.

Az újjászületett Beetle látványos formában jött a világra. Gyorsabb, erősebb és sokkal sportosabb, mint elődei - amit bármikor bizonyítani is kész.

Galéria

Ismerje meg a Beetle legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Ismerje meg a Beetle legfontosabb jellemzőit különböző nézőpontokból!

Infotainment

Navigáció

Felfedező kedv.

A legújabb rádiókészülék és nagypontosságú navigációs rendszer kombinációjaként született "RNS 315" berendezés igazi sokoldalú tehetségként szerepel a kínálatban. Kezelése is szinte gyerekjáték, amiről intuitíve használható érintőképernyője gondoskodik. Jól áttekinthető, háromdimenziós (madárperspektíva) térképei mellett számos praktikus funkcióval is szolgál, amelyek segítségével Ön is egyszerűen és kényelmesen juthat el úti céljához.
A nagyfelbontású, színes TFT-képernyővel készülő, opcionális "RNS 510" berendezés mindemellett hangvezérlési funkcióval is rendelkezik, s igényes DVD-lejátszója mellett merevlemezes meghajtót is tartalmaz. Mindkét rendszerben praktikus SD-kártyaolvasó is rendelkezésre áll.

"Fender Sound" hangrendszer

Valósághű hangzás.

Mindenképpen sokat ígérő, amikor egy-egy szakma nagyjai találkoznak, s a tekintélyes know-how valamely közös projekt szolgálatába áll. Ám ha e mesterek konkrétan a Fender és a Volkswagen, már igencsak "kultusz-gyanús"a közös mű. A Fender hangrendszer ugyanis Európa-szerte kizárólag az új Beetle felszerelése. A high-tech berendezés szíve a Class-A/B végfokokat vezérlő, 10-csatornás, 400 watt kimenő teljesítményű erősítő. A kellő színvonalú hangzásról négy szövetborítású, high-end magassugárzó, két dupla- és két szimpla tekercselésű mélysugárzó, valamint egy, a csomagtartóban kialakított mélyládában működő kettős tekercselésű subwoofer gondoskodik.

Car-Net „Guide & Inform”

Hogy utazás közben se kelljen lemondania az Internetről.

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A "Car-Net Guide & Inform" opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Vezetői segédrendszerek

ParkPilot

Parkoló-asszisztens.

Netán túl szűk a parkolóhely, és sehol senki, aki segítene?
Az extrafelszerelésként kínált ParkPilot rendszerrel Ön is könnyedén lemondhat a segítőkről. Talán nem olyan sármos, ám rendkívül megbízható: az első és a hátsó lökhárítóba épített érzékelői révén akusztikai, illetve
a felszereltségben szereplő rádiókészüléktől függően akár vizuális jelzésekkel is figyelmeztet a környező akadályokra. Minél közelebb kerül az autó
az akadályhoz, annál magasabb frekvenciával szól
a hangjelzés, míg 30 centiméteres távolságtól folyamatossá nem válik. S ha épp mégis inkább
a sármos segítőt választaná, a ParkPilot egyszerűen le is halkítható.

Elektronikus menetstabilizáló rendszer

Fék-asszisztens.

A Beetle biztonsága tekintetében is tökéletesen átgondolt konstrukció. Már szériafelszerelésként kínált elektronikus menetstabilizáló rendszere (ESP) és blokkolásgátló berendezése (ABS) a komfort vészfék-rásegítő, az ASR, az EDS és az MSR funkciókkal együtt gondoskodik a kritikus menethelyzetekben is kedvező irányíthatósági tulajdonságokról. E komplex rendszerek a fékezés és a motormenedzsment folyamataiba tett villámgyors beavatkozásaikkal segítik a Beetle biztos irányíthatóságát. Mindemellett természetesen továbbra is indokolt az óvatos és körültekintő vezetés, mivel a fizika törvényeit az elektronikus menetstabilizáló rendszer sem írhatja felül!

Gazdaságosság

Új kiegészítő műszerek

Három cső, középen elhelyezve, amelyeket nemsokára már Ön is nélkülözhetetlennek tart.
A Beetle műszerfalára extraként rendelhető kiegészítő műszerek a járműre vonatkozó speciális információkkal szolgálnak. Ellenőrizze egyetlen pillantással a kenőolaj aktuális hőmérsékletét (bal oldali cső) vagy éppen a turbótöltő töltőnyomását (jobb oldali cső), ha pedig éppen nemcsak maga az út a cél, a középső körműszer multifunkciós stopperórával szolgál.

DSG – magabiztos teljesítmény

Takarékosság szinte az erőfolyam megszakítása nélkül, a Beetle vezetésének dinamikus élménye szolgálatában. A Volkswagen innovatív kettős tengelykapcsolós sebességváltója (DSG) a manuális váltóművek sportosságát vérbeli high-tech stílusban ötvözi az automata konstrukciók könnyű kezelhetőségével. Emellett a normál és a sport-üzemmód révén két menetprogram is rendelkezésre áll. Utóbbira váltva a DSG magasabb fordulatig pörgeti az egyes fokozatokat, és a visszaváltásokra is korábban kerül sor.

Kényelem

Ülések

A bőség zavara.

Sportosabb típus Ön vagy inkább a kényelmet kedveli? Még szerencse, hogy az új Beetle tökéletesen felkészült mindkét lehetőségre: komfortülésekkel, amelyekben minden perc valóságos wellness-programmá válik, vagy sportülésekkel, amelyek
a dinamikus kanyarokban is különösen határozott oldaltartást nyújtanak. Netán az opcionális "Vienna" bőrkárpittal, amely az ülésfűtés és a manuális állítású deréktámasz révén azért a sportülésekhez is kínálja mindazon kényelmet, amire titokban vágyhat. Bármelyik mellett döntsön is, az ideális üléspozíció
a hatirányú ülésállításnak köszönhetően mindenkor
az alapfelszereltség része.

Climatronic

Légkondicionáló berendezés

A szériafelszereltséget bővítő manuális légkondicionáló berendezés mindenkor optimális hőmérsékletet biztosít az utastérben.
Az extrafelszerelésként rendelhető "Climatronic"
(a "Sport" esetében széria) kétzónás hőmérsékletszabályzásának köszönhetően a vezető- és az utasoldalon egyénileg beállított értékeket tart, amelyek a jobb és bal oldalon külön-külön szabályozhatók. A légminőség-érzékelő torlódásban araszolva, vagy éppen alagútban haladva is távol tartja a szennyezett levegőt az utastértől. Mindezen igényes szolgáltatások eredményeképpen Ön mindvégig még jobban a környező forgalomra összpontosíthat.

Emelkedő-asszisztens

Elindulás-asszisztens.

A Beetle mindennapos közlekedésben is igen hasznos szériafelszerelése az emelkedő-asszisztens funkció, amely emelkedőn indulva a forgatónyomaték szabályzásával, valamint a hidraulikus komfort-vészfékrásegítővel és a sebességváltó-szabályzással közösen fékezési beavatkozással veszi elejét az autó visszagurulásának. E korszerű technikával immár a motor lefulladása is a múlté.

"Bi-Xenon" fényszórók

Látás-asszisztens.

A Beetle nemcsak megjelenésében a szemek kényeztetője, a jó látást is nagyban elősegíti. Erről markáns LED-technikájú nappali menetvilágítással kiegészített "Bi-Xenon" fényszórói gondoskodnak, amelyek a nappali világosságéhoz jóval közelebb álló fényspektrumukkal különösen a hosszú éjszakai vezetések során tehermentesítik a szemet. Tekintélyes hatótávjuk mellett e fényszórók az úttest oldalirányú megvilágításában is jeleskednek, további pluszként pedig igen csekély energiaigényük és hosszú élettartamuk szolgál.A LED-technikájú nappali menetvilágítás egyenként 15-15 különálló fénykibocsátó diódából és száloptikából épül fel, s karakteres, háromdimenziós C-alakzatban helyezkedik el a lámpatestben. Az igényes fénydesignt a hátsó rendszámtábla ugyancsak LED-egységekkel működő megvilágítása teszi teljessé.

További lehetőségek

Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés