ACC & Front Assist

 

Nagy forgalomban való vezetéskor megnyugtató tudni, hogy autója az Ön előtt haladó járműtől mindig biztonságos távolságban marad. A választható adaptív távolságtartó automatika pontosan ezt biztosítja.

Az ACC az Ön előtt haladó jármű távolságát és sebességét méri. Ha dugóba kerül, a rendszer az opcionális DSG-váltóval álló helyzetre fékezi, majd kisvártatva automatikusan előre mozdítja a Golfot. Az ACC funkció akár 210 km/h-s sebességig biztonságos távolságban tartja autóját az Ön előtt haladó járműtől.

Olykor váratlan dolgok is történhetnek az utakon. Ezekben az esetekben igen hasznos az opcionális "Emergency Assist" rendszer, ami figyelmeztetést küld, ha úgy ítéli meg, az Ön előtt haladó autó veszélyesen kis távolságba került. Különösen veszélyes esetekben, a rendszer a fékezésben is segédkezik, sőt, akár magától is fékezhet az ütközési sebesség csökkentése érdekében.

A városi vészfékezés funkció alacsony sebesség esetén avatkozhat be. A gyalogosfelismerés funkció pedig észleli, ha például egy gyalogos hirtelen az úttestre lép előttünk. A vezetéstámogató rendszer egyébként figyelmeztetéseket küld, de segít a fékezésben is, olykor saját magától lefékez. Ideális esetben megakadályozza a baleset bekövetkeztét, vagy legalábbis csökkenti annak súlyosságát.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés