Volkswagen Golf R: Motor

 

A Golf R volánja mögött mindig Öné lehet a pole pozíció az úton. Az R-logóval díszített burkolat alatt dolgozó, 228 kW (310 LE)1 teljesítményű aggregát alig várja, hogy megmutathassa erejét. Az új Golf R nem csupán minden idők legerősebb Golf modellje, hanem a leggyorsabb is egyben. Kiváló rajtkészsége eredményeképpen a kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) álló helyzetből mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/órás tempóra. A Golf R szíve turbófeltöltésű TSI motorja, amely a közvetlen befecskendezés és az intelligens turbófeltöltés kombinációjával, illetve megnövelt forgatónyomatékával meggyőző menetteljesítményekről gondoskodik. Az új Golf R mindenkor biztosan továbbítja tekintélyes erejét az aszfaltra, lélegzetelállító menetteljesítményeket produkálva.

A 4MOTION állandó összkerékhajtás a pillanatnyi igény szerint osztja el a motor teljesítményét a négy kerék között, amelyek kipörgését és blokkolását időben megelőzve csaknem mindenfajta útfelületen hatékonyan segíti a Golf R vonóerő-átadási képességeit. A hétfokozatú, kettős tengelykapcsolós sebességváltóval (DSG) a Golf R intenzíven, s gyakorlatilag az erőfolyam megszakítása nélkül gyorsíthat.

Bezárás
Fontos tájékoztatás
Új személygépjárművek esetén 2018. szeptember 1-jétől bizonyos motor-váltó variációk ideiglenesen nem érhetőek el, az új járművek típusjóváhagyásában az üzemanyag-fogyasztás és a szén-dioxid-kibocsátás mérésére szolgáló vizsgálati eljárás, a WLTP (Woldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) általános bevezetése következtében. A rendelhetőségről a "Konfigurátor" menüpontban, illetve márkakereskedéseinkben, míg a készleten lévő gépkocsikról az "Azonnal elvihető" menüpontban, illetve szintén márkakereskedéseinkben tájékozódhat.
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés