Holttérfigyelő

 

Amikor hátulról jármű közelít, s éppen sem a külső, sem a belső visszapillantó tükörben nem látható, a veszélyes holttérben tartózkodik. Sávváltás előtt a jól betanult hátratekintés és ezt kiegészítendő a holttérfigyelő (Blind Spot Sensor) lehet a vezető segítségére. A rendszer már 15 kilométer/órától aktív és a Golf GTD Variant külső visszapillantó tükrébe épített LED-lámpával figyelmeztet. Amennyiben Ön mégis aktiválná az irányjelzőt, az említett lámpa fényesebben és gyorsabban villog, így jelezve a holttérben tartózkodó járművet.

A sávtartást segítő rendszerrel (Lane Assist) közösen a holttérfigyelővel - működési határain belül - akár korrekciós kormányzási beavatkozásokkal is figyelmeztethet a sávváltást megelőzően.

A hátsó keresztirányú forgalom-asszisztens (Rear Traffic Alert) - működési határain belül - a tolatásos kiállások során segíti Önt, amint a hátsó lökhárítóba épített érzékelőivel a jármű mögötti keresztirányú forgalmat figyeli. Ha oldalirányból autó, kerékpáros vagy akár gyalogos közelít az Ön autója mögött, hangjelzéssel és az infotainment-rendszer képernyőjén megjelenő jelzéssel figyelmeztet. Amennyiben Ön nem reagálna időben, a rendszer fékezési beavatkozással mérsékelheti a küszöbön álló ütközés erejét, optimális esetben pedig meg is előzheti azt.

Bezárás
Weboldalunk futtatásához és a használhatóságának növeléséhez „cookie”-kat használunk.
Elfogadás és továbblépés